Αδερφές Δασκαλοπούλου: Η μία ιδιοκτήτρια 4 ραδιοφωνικών σταθμών, η άλλη τραγουδίστρια – Ποιο γονίδιο κληρονόμησαν από τον βιομήχανο πατέρα τους;

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους «παίκτες» του επιχειρείν στην Ελλάδα όμως οι κόρες του επέλεξαν να μην ασχοληθούν με τις… οικογενειακές επιχειρήσεις και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη μουσική. Η Αλεξάνδρα και η Αγγελική διάλεξαν να προωθήσουν την αγάπη τους για το τραγούδι από διαφορετικό μετερίζι η κάθε μία.

Πώς όμως απέκτησαν αυτά τα ερεθίσματα; Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος είναι γνωστός από την επιχείρηση ΔΕΛΤΑ, από τον όμιλο τροφίμων Vivartia που δημιούργησε με τον φίλο του Σπύρο Θεοδωρόπουλο το 2005, από την θητεία του ως πρόεδρος του ΣΕΒ αλλά δεν είναι γνωστός για τη σχέση του με την τέχνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Dusk ???? (@angelikadusk) στις

Από πού πήραν το καλλιτεχνικό «γονίδιο»

Η σχέση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου με την τέχνη θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζεται από πάθος. Μπορεί ο ίδιος να μην είναι από εκείνους που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτή ωστόσο ξέρει να την εκτιμάει και να τη θαυμάζει. Φυσικά αφού τα οικονομικά του τού το επιτρέπουν θέλει και να την αποκτήσει. Μάλιστα κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως μανιώδη συλλέκτη έργων τέχνης. Άλλωστε διαθέτει μία απίστευτη συλλογή και είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους συλλέκτες της Ελλάδας. Λέγεται επίσης ότι δείχνει προτίμηση στους νέους καλλιτέχνες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Independent Collectors (@independent_collectors) στις

Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η «αρρώστια»; Όλα άλλαξαν όταν επισκέφθηκε με τους θείους του την Alte Pinakothek του Μονάχου στη ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας. Εκείνη η εμπειρία φαίνεται ότι ξύπνησε τη σχέση του με την τέχνη.
Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος έφτιαξε το ίδρυμα για τον πολιτισμό «Δήμεργον» ενώ είναι μέλος του διεθνούς συμβουλίου του μουσείου Guggenheim και της Tate Gallery. Μάλλον αυτή του η ευαισθησία μοιραίο ήταν να μεταλαμπαδευτεί και στις κόρες του οι οποίες έχουν επιλέξει τον δρόμο τους και αυτός έχει σχέση με τη μουσική.

 

Η Αλεξάνδρα και το ραδιόφωνο

Η μεγαλύτερή του κόρη σπούδασε στο Yale και το LSE που συγκαταλέγονται στα καλύτερα κολλέγια του εξωτερικού ωστόσο δεν σκέφτηκε να αναζητήσει τη τύχη της στο εξωτερικό. Εκείνο που την κέρδισε ήταν το ραδιόφωνο.
«Πιστεύω στην αξία και στο μέλλον του ραδιοφώνου. Οι ανάγκες για ψυχαγωγία και συντροφιά δεν περισσεύουν ποτέ. Επιπλέον, η δίψα του κοινού για αυθεντικές συγκινήσεις μεγαλώνει σε εποχές δύσκολες» είχε πει σε συνέντευξή της.

Βέβαια η ενασχόλησή της με το ραδιόφωνο δεν γίνεται από το πόστο του ραδιοφωνικού παραγωγού αλλά από τη θέση της ιδιοκτήτριας. Όχι έναν αλλά τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην κατοχή της αφού στην παρέα του Εν Λευκώ, του Hit και του Red ήρθε και προστέθηκε ο Μελωδία.

Ο όμιλος μουσικών ραδιοφωνικών media και παραγωγής event, που ανήκει στην Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, η Frontstage,συγκεντρώνει το 24% της ακροαματικότητας τοποθετώντας την στην κορυφή.

alexandra-daskalopoulou

Πώς έφτασε να «μπλεχτεί» με τα ερτζιανά;

Αυτό που συναρπάζει την Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου είναι το γεγονός ότι μέσα από τη διαχείριση τόσων ραδιοφωνικών σταθμών κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη της για τη μουσική με την αδρεναλίνη της επιχειρηματικής

δραστηριότητας. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι αρκετά της στοιχεία είναι κοινά με εκείνα του πατέρα της.
Η μουσική πάντα είχε σημαντική θέση στη ζωή της αλλά η μετέπειτα πορεία της βοήθησε στο να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ραδιόφωνο. Στα 19 της δουλεύει αμισθί στη δισκογραφική Universal Music του Βερολίνου. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά αφού το αντικείμενό της ήταν να περνάει τα ονόματα καλλιτεχνών και ερμηνευτών σε μία βάση δεδομένων ώστε να πάρουν τα δικαιώματά τους. Σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι αυτό το βαρετό πόστο θα την οδηγούσε λίγο αργότερα στο τομέα Marketing της Warner Bros UK. Θέλοντας να μάθει τα μυστικά του marketing έβαλε στόχο να δουλέψει στην Procter & Gamble UK και τα κατάφερε. Τα 8 χρόνια που έζησε και δούλεψε στο εξωτερικό της έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια ίσως και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να γυρίσει στην Ελλάδα και να κατακτήσει τον κόσμο του ραδιοφώνου.

Όπως έχει εξομολογηθεί άλλωστε το ραδιόφωνο τη γοητεύει: «Το σημαντικό, το ιδιαίτερο και το σαγηνευτικό σε αυτό το μέσο είναι πως πρέπει να δημιουργήσεις εικόνα όταν αυτή δεν υπάρχει.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Dusk ???? (@angelikadusk) στις

Η Αγγελική και η τρέλα με το τραγούδι

Η μικρότερη κόρη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου αμφιταλαντεύτηκε για λίγα χρόνια αλλά τελικά την κέρδισε το τραγούδι.

Μικρή δοκίμασε τις δυνάμεις της στην οικογενειακή εταιρεία, τη ΔΕΛΤΑ, περνώντας από διάφορα τμήματα για να μάθει τη δουλειά. Ασχολήθηκε με τα πάντα από τις μεταφορές προϊόντων μέχρι το μάρκετινγκ ωστόσο γρήγορα κατάλαβε ότι η θέση της δεν ήταν εκεί. Αποφάσισε να κάνει επάγγελμα αυτό που πάντα αγαπούσε, τη μουσική, βρίσκοντας τους γονείς της αρωγούς σε αυτό το ταξίδι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε ο πατέρας της να της φέρει αντίρρηση αφού τα CD του ήταν εκείνα που έβαλαν τους πρώτους σπόρους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Dusk ???? (@angelikadusk) στις

Φυσικά η μουσική δεν ήταν κάτι ξένο για εκείνη στην ηλικία που αποφάσισε να ρισκάρει και να ασχοληθεί επαγγελματικά. Από μικρή η Αγγελική Δασκαλοπούλου θυμάται τον εαυτό της να παίρνει το τηλεκοντρόλ, να προσποιείται ότι είναι μικρόφωνο και να τραγουδάει μπροστά στα ανύπαρκτα πλήθη ενώ ο μοναδικός που την άκουγε στην πραγματικότητα ήταν ο… σκύλος της. Η μουσική δεν θα μπορούσε να λείπει από τα παιχνίδια με τις αδερφές της και τις φίλες της. Όπως έχει αφηγηθεί: «Με τις φίλες μας όταν ήμασταν μικρές μαζευόμασταν τα απογεύματα του καλοκαιριού στο εξοχικό μας σπίτι και όλα γυρνούσαν γύρω από τη μουσική: εγώ έκανα τον DJ και έβαζα Madonna, Michael Jackson, Whitney Houston και χορεύαμε, ενώ άλλες φορές μαθαίναμε χορογραφίες από βιντεοκλίπ και χορεύαμε όλες μαζί στην αυλή!»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Dusk ???? (@angelikadusk) στις

Πήρε τα μουσικά ερεθίσματα από τα ροκ CD του πατέρα της

Τα ακούσματα που απέκτησε στην εφηβεία ήταν από τη ροκ συλλογή που είχε ο πατέρας της (Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin κ.λπ.). Στη συνέχεια δοκίμασε να γευτεί και άλλα είδη όπως μέταλ, κλασική, τζαζ, funk, blues, soul, ελληνική παραδοσιακή, rap και φυσικά ποπ.

Φαίνεται ότι η Αγγελική Δασκαλοπούλου ήξερε από νωρίς με τι ήθελε να ασχοληθεί και από το γεγονός ότι οι σπουδές της ήταν πάνω στη μουσική. Σπούδασε κλασική μουσική στο Brown University και μοντέρνα μουσική στο London Center of Contemporary Music της Αγγλία.

Κάπου εκεί ανάμεσα έκανε μία στάση στο τμήμα Μάρκετινγκ της ΕΡΤ όπως αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες. Εκείνη την περίοδο διοργάνωνε συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, συνεργαζόταν με το Φεστιβάλ Αθηνών και υποδεχόταν διάσημους καλλιτέχνες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Dusk ???? (@angelikadusk) στις

Πώς μεταμορφώθηκε στην τραγουδίστρια Angelika Dusk

Δεν μπορούσε να κρατηθεί όμως μακριά από τη σκηνή. Άρχισε να γράφει δικά της τραγούδια με ποπ μουσική και αγγλικό στίχο τα οποία στη συνέχεια ερμήνευε. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πρώτες τις δουλειές το single «Love on Your Own Terms» και το μίνι άλμπουμ της «Telling Stories» που δέχτηκαν καλές κριτικές στο Λονδίνο. Συνέχισε με τους δίσκους Marionette και Beautiful Mess.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Dusk ???? (@angelikadusk) στις

Η Αγγελική Δασκαλοπούλου τότε μεταμορφώθηκε σε Angelika Dusk. Σε παλιότερη συνέντευξή της εξηγεί πώς επέλεξε το καλλιτεχνικό της όνομα: «Dusk (σούρουπο) είναι η ώρα της ημέρας που το φως συναντιέται με το σκοτάδι. Αυτό το πάντρεμα δύο αντίθετων πραγμάτων είναι κάτι που με ελκύει και χρησιμοποιώ και στη μουσική μου: μαύρο και άσπρο, χαρά και λύπη, έρωτας και οργή. Σαν την αναπνοή και την εκπνοή που δημιουργούν τη ζωή, έτσι και οι αντιθέσεις συνυπάρχουν για να νιώθεις και τις δύο πλευρές έντονα. Επίσης είμαι τυχερή γιατί είναι και μέρος του επιθέτου μου.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelika Dusk ???? (@angelikadusk) στις

Οι κόρες του Δημήτρη Δασκαλόπουλου μπορεί να μην ακολουθούν την καριέρα που ο περισσότερος κόσμος θα περίμενε ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι… κάτι πήραν από τον μπαμπά τους. Το πάθος για την τέχνη.

Σχετικά άρθρα