Ιωάννα Παππά: Η ηθοποιός που ξεκίνησε από την τηλεόραση αλλά την κέρδισε το σανίδι – Η κουμπαριά με την Λένα Παπαληγούρα, ο καινούριος της έρωτας και το «Κλείσε τα μάτια»

Η Ιωάννα Παππά ήταν η κουμπάρα στον γάμο της Λένας Παπαληγούρα ο οποίος δεν αναβλήθηκε λόγω… «Ζορμπά». Οι νεόνυμφοι αψήφησαν τον καιρό και προχώρησαν κανονικά στο μυστήριο με την ευτυχία να είναι εμφανής στα πρόσωπά τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yorgos Nanouris (@yorgosnanouris) στις

Στη θέση της κουμπάρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Ιωάννα Παππά η οποία πέρα από καλή φίλη της Παπαληγούρα είναι και εκείνη που τους γνώρισε και άρα κατά κάποιο τρόπο “ευθύνεται” γι’ αυτόν τον γάμο. Πιο κάτω θα δούμε πώς η Ιωάννα αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους. Πίσω από την αποκάλυψη κρύβεται η ταυτότητα του δεύτερου κουμπάρου που θα δούμε πιο κάτω ποιος ήταν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marilena Panagiotopoulou (@marilenapanagiotopoulou2017) στις

Η νύφη ήταν απαστράπτουσα με το αέρινο νυφικό της και το στεφάνι που φορούσε στα μαλλιά αλλά και η κουμπάρα δεν ήταν λιγότερο εντυπωσιακή.

Από την Πέμπτη είχαμε εικόνες από την πρόβα που έκανε η κουμπάρα στον οίκο της σχεδιάστριας Erifilli Nikolopoulou. Η γνωστή ηθοποιός επέλεξε ένα midi, μπλε σκούρο φόρεμα, με δαντέλα, κεντήματα και αστραφτερές λεπτομέρειες της γνωστής σχεδιάστριας.

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fashion Brand (@erifillinikolopoulou) στις

Με αφορμή τον γάμο θα θέλαμε να στρέψουμε για λίγο την προσοχή μας στην κουμπάρα Ιωάννα Παππά , τη ζωή της αλλά και την καλλιτεχνική της πορεία που έχει κατακριθεί κατά καιρούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fashion Brand (@erifillinikolopoulou) στις

Τα παιδικά χρόνια

Η Ιωάννα Παππά γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1977 στη Βοστώνη γιατί οι γονείς της δούλευαν εκείνο το διάστημα στις ΗΠΑ. Πολύ σύντομα όμως η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα όταν η Ιωάννα ήταν μόλις 7 μηνών, δηλαδή πριν προλάβει να αποκτήσει εμπειρίες και μνήμες από την Αμερική. Στους Αγίους Αναργύρους έζησε τα παιδικά της χρόνια αλλά και τα χρόνια της εφηβείας. Ως παιδί δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνική αντιθέτως ήταν κλειστή και μοναχική. Μάλιστα όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της εξακολουθεί να έχει ανάγκη αυτές τις στιγμές μοναξιάς.

 ioanna-pappa-3
Φωτογραφία: Facebook/ Ioanna Pappa

Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο

Μέσα από τις αφηγήσεις της η Ιωάννα Παππά μάς δίνει να καταλάβουμε ότι το θέατρο μπήκε πολύ φυσικά στη ζωή της. Από την ηλικία των 14 χρονών άρχισε να συμμετέχει σε ερασιτεχνικές παραστάσεις. Μάλιστα επέλεξε να πάει σε πολυκλαδικό λύκειο για να μπορεί παράλληλα με το σχολείο να ασχοληθεί και με το θέατρο. Οι παραστάσεις που είχε δει από πολύ μικρή ηλικία της χαράχτηκαν τόσο στο μυαλό όσο και στην ψυχή.

Τελειώνοντας το σχολείο δεν ήταν μεγάλη έκπληξη η επιλογή της να δώσει εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης. Η ίδια θεωρεί τον εαυτό της τυχερό γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που δίδαξαν οι μαθητές του Καρόλου Κουν στη σχολή δηλαδή ο Μίμης Κουγιουμτζής, ο Γιώργος Λαζάνης και η Ρένη Πιττάκη. Τα χρόνια της σχολής ήταν πολύ σημαντικά για την Ιωάννα Παππά. Επί τρία χρόνια ήταν απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτό που έκανε. Η σχολή τη βοήθησε όχι μόνο να μάθει ότι χρειάζεται για να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός αλλά και να διαχειρίζεται τον ίδιο της τον εαυτό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasia Anagnostopoulou (@vasiaphoto) στις

«Βρήκα τον εαυτό μου μέσα από το θέατρο»

Η επιλογή της να σπουδάσει θέατρο τη βοήθησε και σε προσωπικό επίπεδο αφού αντιμετώπισε τη ¨δυσκολία¨ της επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω της.

«Δεν είμαι ένας φανερά κοινωνικός άνθρωπος. Μέσα από το θέατρο, από τα χρόνια της σχολής και μετά, άρχισα να νοιώθω ότι κάτι ξεκλειδώνει και με βοηθάει στην επικοινωνία με τον κόσμο. Γιατί μέχρι κάποια στιγμή ζούσα σε ένα δικό μου παράλληλο σύμπαν και δεν είχα μεγάλη ευκολία να διαχειρίζομαι τις σχέσεις σε διαπροσωπικό επίπεδο. Θεωρώ ότι βρήκα τον εαυτό μου μέσω του θεάτρου.» έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη theatro poreia (@poreia_theatre) στις

Ξεκίνησε από την τηλεόραση

Η Ιωάννα Παππά ήταν από εκείνους τους ηθοποιούς που έτυχε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία με την τηλεόραση. Το ντεμπούτο της έγινε στη σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Υστερα ήρθαν οι μέλισσες…». Το επόμενο καλοκαίρι έκανε το ξεκίνημά της στο θέατρο με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και έργο το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Γνωστή στο ευρύ κοινό έγινε από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Στη συνέχεια συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Κινούμενη άμμος» καθώς και σε αυτοτελή επεισόδια στη «10η εντολή», τον «Αστυνόμο Μπέκα» και τον «3ο νόμο». Θα λέγαμε ότι παρόλο που ξεκίνησε από την τηλεόραση το θέατρο ήταν τελικά εκείνο που την κέρδισε. Συμμετέχοντας κάθε χρόνο σε τουλάχιστον δύο παραστάσεις μοιάζει να μην μπορεί να αποχωριστεί το σανίδι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioanna_Pappa_official (@ioannapappa11) στις

Σε δήλωσή της για την εποχή του «Κλείσε τα μάτια» είχε πει:
«Ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση και μια καλή εποχή για την τηλεόραση, μια εμπειρία με πολλά θετικά και αρνητικά. Το ότι ήμουν αρκετά μικρότερη και έγινα αναγνωρίσιμη μέσα από τη σειρά, χωρίς να έχω δώσει άλλα δείγματα πορείας στο θέατρο, λειτούργησε για μένα αρνητικά. Είχα όμως εμπιστοσύνη στο χρόνο και αφοσιώθηκα στο θέατρο γι’ αυτό και πλέον έχω μόνο θετική ανάμνηση για εκείνη την περίοδο.»

Η σχέση της με τον Όμηρο Πουλάκη

Η Ιωάννα Παππά όλα αυτά τα χρόνια διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ και προσπαθεί να προστατεύσει όσο μπορεί την ιδιωτικότητά της. Δεν θα έκρυβε ποτέ την προσωπική της ζωή ωστόσο δεν έχει και την τάση να την προβάλλει, όπως έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν. Η σχέση της με τον ηθοποιό Όμηρο Πουλάκη ήταν κατά κάποιο τρόπο αναπόφευκτο να μαθευτεί. Τόσο επειδή ο Όμηρος Πουλάκης ήταν ηθοποιός όσο επίσης επειδή η σχέση τους κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της παράστασης «Καθόλου καλά» που ανέβηκε το 2007. Εκεί ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Μάλιστα προχώρησαν στο επόμενο βήμα, τη συγκατοίκηση, με αστραπιαίους ρυθμούς.

Η σχέση τους μπορεί ύστερα από 7 χρόνια να έφτασε σε ένα τέλος όμως όπως λέγεται οι δυο τους διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Δίπλα στον γαμπρό ο Κώστας Πάντος:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marilena Panagiotopoulou (@marilenapanagiotopoulou2017) στις

Ο πολιτικός μηχανικός που κέρδισε την καρδιά της

Θα λέγαμε ότι ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε τον δεύτερο κουμπάρο. Το όνομα αυτού; Κώστας Πάντος. Ο εν λόγω κύριος είναι ο αδερφός του γαμπρού αλλά και ο σύντροφος της Ιωάννας Παππά. Η σχέση του με την ηθοποιό ήταν που βοήθησε ώστε να έρθουν σε επαφή η Λένα Παπαληγούρα και ο Άκης Πάντος.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τον σύντροφο της Ιωάννας Παππάς τα τελευταία 3 χρόνια αφού οι δυο τους αποφεύγουν τα καλλιτεχνικά στέκια και τις κοσμικές βραδιές. Όπως λένε διάφορα δημοσιεύματα το ζευγάρι προτιμάει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στο διαμέρισμα της Ιωάννας Παππάς στον Λυκαβηττό παρέα φυσικά με τους κουμπάρους τους. Αυτό που γνωρίζουμε για τον Κώστα Πάντο είναι ότι δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο αφού επαγγέλλεται πολιτικός μηχανικός.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ⠀ του Ευγένιου Ο’ Νηλ⠀ Σκηνοθεσία: Μ. Λαμπροπούλου⠀ Από 8 Οκτωβρίου και για 10 μόνο παραστάσεις⠀ «Δεν υπάρχει τίποτα να δουν. Τίποτα απολύτως. Εκτός από ένα μεγάλο θαύμα.»⠀ ⠀ Η Ιωάννα Παππά, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, ο Ιωάννης Κοτίδης και ο Ντίνος Γκελαμέρης προετοιμάζονται για την πρεμιέρα της παράστασης στις 8 Οκτωβρίου!⠀ ⠀ Αποκτήστε τα εισιτήριά σας με προσφορά προπώλησης από 12€ και απολαύστε τους από κοντά: https://buff.ly/2Nv1jnH⠀ Φωτογραφικό Υλικό: Vasia Anagnostopoulou Photography⠀ #poreiatheatre #poreia2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη theatro poreia (@poreia_theatre) στις

Τέλος να αναφέρουμε ότι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Ιωάννα Παππά επί σκηνής από 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πορεία στο έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ «Ένα Φεγγάρι Για Τους Καταραμένους». Το τελευταίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα παρουσιάζεται ύστερα από 20 χρόνια στην Ελλάδα σε μετάφραση Θοδωρή Τσαπακίδη – Ισμήνης Φραγκιουδάκης και σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Κλείνοντας να αναφέρουμε επίσης ότι παίζεται για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Άμλετ» σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάτζε στο θέατρο Αltera Pars με την Ιωάννα Παππά τον ρόλο της Οφηλίας.

Σχετικά άρθρα