Σπόροι κάνναβης: Αυτό είναι το νέο superfood!

Μολονότι, ακόμα τουλάχιστον, οι σπόροι κάνναβης διατροφικά δεν είναι τόσο διαδεδομένοι στην καθημερινότητά μας, οι ειδικοί τονίζουν ότι έχουν εξαιρετικές ιδιότητες με πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για την υγεία μας όσο και για τη σιλουέτα μας!

Μάλιστα, δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν τους σπόρους κάνναβης ως το νέο superfood, καθώς εκτός των άλλων δίνουν σε αυτόν που τους καταναλώνει διαύγεια πνεύματος, αλλά και αστείρευτη ενέργεια!

Πώς θα τους καταναλώσεις;

Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να καταναλωθούνε σε διάφορες μορφές και με διάφορους τρόπους, ενώ μια κουταλιά από τους μικροσκοπικούς αυτούς σπόρους είναι αρκετή!

Μπορείς, λοιπόν, να τους καταναλώσεις με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Ανακατέψτε τους σε ένα smoothie
  • Προσθέστε τους σε ένα μπολ με βρώμη για πρωινό
  • Πιείτε γάλα από σπόρους κάνναβης
  • Καταναλώστε βούτυρο από σπόρους κάνναβης που είναι ένα πιο υγιεινό υποκατάστατο του φυστικοβούτυρου

Είναι ασφαλείς οι σπόροι κάνναβης;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση των σπόρων κάνναβης δεν έχει κάποια παρενέργεια εκτός κι αν ακολουθεί κανείς αγωγή με αντιπηκτικά, ενώ εφόσον ξεκινάει κανείς τώρα την κατανάλωσή τους θα πρέπει να το κάνει σταδιακά, καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης αιμορραγίας από τη μύτη.

Μάλιστα, το έλαιο των σπόρων κάνναβης μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα για την αντιμετώπιση τυχόν εκζεμάτων.

Τα οφέλη που έχουν οι σπόροι κάνναβης

Βοηθάνε στο «χτίσιμο» των μυών

Μια κουταλιά σπόρων κάνναβης στο smoothie σας, βοηθάει στην ανάπτυξη της μυϊκής σας μάζας, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη.

Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλους σπόρους που προέρχονται από φυτά, οι σπόροι κάνναβης περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που καθιστούν την πρωτεΐνη τους πλήρη. Συγκεκριμένα, τρεις κουταλιές της σούπας σπόρων κάνναβης ισούνται με 10 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Πλεόνασμα ενέργειας

Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν μια μικρή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων (περίπου ένα γραμμάριο ανά κουτάλι σούπας), η οποία απελευθερώνει αργά γλυκόζη στο αίμα, οπότε και δεν ανεβαίνουν απότομα τα ενεργειακά σου επίπεδα, κάτι που μπορεί να σημαίνει και απότομη πτώση τους.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Οι σπόροι κάνναβης βοηθούν στην απώλεια βάρους, καθώς λόγω της περιεκτικότητας τους σε πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά στοιχεία, σας βοηθούν να αντικαταστήσετε κάποια όχι και τόσο ωφέλιμα για τον οργανισμό στοιχεία της διατροφής σας, όπως το κόκκινο κρέας ή το πλήρες γάλα.

Συμβάλλουν στον καλό ύπνο

Οι σπόροι κάνναβης είναι υψηλής περιεκτικότητας σε μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα μέταλλο που τονώνει τον οργανισμό με φυσικό τρόπο και χαλαρώνει τους μυς.

Προκειμένου να κοιμηθείτε καλά και ήρεμα, οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση μιας μερίδας λίγες ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Ελαττώνουν τα συμπτώματα της περιόδου

Τα υψηλά επίπεδα σε «καλά» λιπαρά και το έλαιο που περιέχουν οι σπόροι κάνναβης έχει αποδειχθεί από σχετικές έρευνες ότι μειώνουν τα συμπτώματα της περιόδου στις γυναίκες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι γυναίκες που κατανάλωναν μια κουταλιά σπόρους κάνναβης την ημέρα για έξι μήνες, είδαν τις κράμπες στην κοιλιά να μειώνονται αισθητά.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα