Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Η ερμηνεύτρια που μεγάλωσε με καλλιτέχνες γονείς- Η σχέση με τον πατέρα της, η τραγουδίστρια μητέρα της , η μάχη με την παχυσαρκία και ο ρατσισμός

Το όνομα Ζουγανέλη έχει ακουστεί πολύ τις τελευταίες ημέρες λόγω των δηλώσεων που έχει κάνει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ωστόσο τόσο η μήνυση αλλά και όλα όσα δήλωσε γι’ αυτήν δεν θα αποτελέσει το αντικείμενο αυτού του άρθρου. Η κόρη του και η πορεία της στο τραγούδι αντίθετα θα μας απασχολήσει. Άλλωστε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στο Hotel Ερμού την επόμενη Κυριακή κλείνοντας έναν κύκλο εμφανίσεων.
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μεγάλωσε σε μία καλλιτεχνική οικογένεια αφού είναι και η μητέρα της είνι καλλιτέχνης. Το όνομα αυτής; Ισιδώρα Σιδέρη. Πάμε να δούμε τους ενδιαφέροντες σταθμούς στη ζωή της επιτυχημένης τραγουδίστριας που κατάφερε να ξεχωρίσει όχι λόγω του ονόματός της αλλά λόγω της δουλειάς που η ίδια έριξε για να τα καταφέρει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleonora Zouganeli (@elzouganeli) στις

Τα παιδικά χρόνια

Η Ζουγανέλη γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και είναι κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη. Από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε ως ηθοποιός σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και ως τραγουδίστρια σε παιδικά τραγούδια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που όταν ο πατέρας της χρειαζόταν μία παιδική φωνή ανέθετε τη «δουλειά» στην κόρη του. Τα ερεθίσματα πολλά αφού μεγάλωσε μέσα σε στούντιο. Η μητέρα της ήταν επίσης τραγουδίστρια και σύμφωνα με τον Γιάννη Ζουγανέλη το ταλέντο το έχει πάρει από εκείνη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleonora Zouganeli (@elzouganeli) στις

Οι κόντρες που είχε με τους γονείς της και η αποδοχή

Μπορεί το περιβάλλον που μεγάλωσε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη να τη βοήθησε πολύ όσον αφορά τα ερεθίσματα που έχει πάρει ωστόσο δεν έλειψαν και οι διαφωνίες. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της:
«Ήταν γοητευτικό, αλλά υπήρξαν και κόντρες στην πορεία. Ευτυχώς οι γονείς µου είναι ανοιχτοί άνθρωποι και ήταν διαθέσιµοι στις αντιδράσεις µου. Τώρα έχουµε µια ισορροπημένη σχέση. Τους αγαπώ και τους τιµώ πολύ, ήταν πολύ καλοί γονείς, µε στήριξαν ουσιαστικά. Είµαστε διαφορετικοί, αλλά η πρόθεση ήταν η αγάπη, η οποία ήταν φανερή στην οικογένεια. Αυτό έχω κρατήσει, την αγάπη και το ήθος τους. Αυτά προσπαθώ να τα έχω. Έχω πολλά στοιχεία από τους γονείς µου. Ωστόσο στη δουλειά, έχω πολύ διαφορετική αντιμετώπιση από τον πατέρα µου, που είναι ενεργός – γιατί η μητέρα µου έχει σταματήσει χρόνια να τραγουδάει. Με χαροποιεί που είµαι διαφορετική. Κι εκείνος µε αφήνει, δεν µε πιέζει. Καταλαβαίνει ότι έχω άλλη διαδροµή να πετύχω.»

eleonora-zouganeli
Φωτογραφία: facebook/Eleonora Zouganeli

Η ανοδική της πορεία

Το 2004 έκανε πρώτο της επαγγελματικό βήμα στο χώρο του τραγουδιού με τη συμμετοχή της στη Δεύτερη Ακρόαση Νέων Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου, όπου και διακρίθηκε. Στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού, συμμετείχε στον δίσκο “Δεύτερη Ακρόασης της Μικρής Άρκτου” με τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Κώστα Τσίρκα, Μαρίας Πολυδούρη και Μιλτιάδη Σελητσανιώτη.
Το 2008 κυκλοφόρησε από τη Minos-EMI ο πρώτος της πλατινένιος δίσκος με τίτλο “Έλα” που έγραψαν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Μωραΐτης, Λίνα Δημοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Σταύρος Λογαρίδης, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Τζάνος, Τρύφωνας Κουτσουρέλης, Αχιλλέας Διαμαντής, Λάκης Παπαδόπουλος, Μαριανίνα Κριεζή. Στον δίσκο συμπεριλαμβάνονται τα κομμάτια “Ελα”, “Κόψε και μοίρασε” και “Μικρά Βεγγαλικά”.

Το 2009 συμμετέχει σε μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη, στο πλάι της Νατάσσας Μποφίλιου και της Ρίτας Αντωνοπούλου και σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ενορχήστρωσε ο Θέμης Καραμουρατίδης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleonora Zouganeli (@elzouganeli) στις

Η σχέση της με τον πατέρα της Γιάννη Ζουγανέλη

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν παρόν όταν η κόρη του μεγάλωνε και όπως έχει πει κατά καιρούς μαζί της μεγάλωναν και οι ίδιοι. Το γεγονός ότι την έκαναν σε πολύ μικρή ηλικία είχε ως αποτέλεσα όταν η ίδια μεγάλωσε να είναι σε θέση όχι μόνο να δέχεται συμβουλές αλλά και να δίνει.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει μιλήσει για τη σχέση του με την κόρη του Ελεονώρα Ζουγανέλη και έχει πει: «Δεν είναι το παιδί του μπαμπά. Την εμπιστεύτηκα από πολύ μικρή ηλικία, γιατί με έπεισε να την εμπιστευτώ. Είμαι ευτυχής, έχω κάνει ένα παιδί που καμαρώνω γι’αυτό. Την συμβουλεύω και με συμβουλεύει».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleonora Zouganeli (@elzouganeli) στις

Φυσικά εκεί ήταν και η μητέρα της η οποία αποσύρθηκε σιγά σιγά προκειμένου να αφιερωθεί στην ανατροφή της. Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει κάποιος στην Ελεωνόρα για τα… αγόρια ήταν εκείνη που ανέλαβε αυτόν τον ρόλο.
«Την αμήχανη συζήτηση για το φλερτ την έκανε με τη μητέρα της. Εγώ αποδεχόμουν ό,τι αυτή επέλεγε και το τιμούσα. Αποδεχόμουν μέχρι και σχέση που είχε η Ελεονώρα την οποία δεν πίστευα πολύ. Δεν πίστευα ότι μπορεί να είχε μία εξέλιξη γιατί ήξερα και την προσωπικότητα. Τιμούσα, όμως, την επιλογή της και συμπεριφερόμουν σα να ήταν και αυτό δικό μου παιδί» έχει πει στην εκπομπή DOT ο Γιάννης Ζουγανέλης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VintageGreece (@vintagegreece) στις

Πώς κατάφεραν οι γονείς της να διατηρήσουν τον γάμο τους;

Ο Γιάννης Ζουγανέλης και η σύζυγός του Ισιδώρα γνωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία. Όταν εκείνη ήταν ακόμη μαθητές. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε σε μία μπουάτ όπου ο Γιάννης Ζουγανέλης άκουσε για πρώτη φορά τη μετέπειτα γυναίκα του να τραγουδάει. Όπως είχε παραδεχτεί του άρεσε πάρα πολύ! Δεν ήταν τότε όμως που ξεκίνησε η κοινή τους πορεία. Χάθηκαν για κάποια χρόνια και συναντήθηκαν πάλι κατά τη συνεργασία τους με τον Χρήστο Λεοντή.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Ισιδώρα Σιδέρη έχουν καταφέρει να κρατήσουν ζωντανό τον γάμο τους για 35 ολόκληρα χρόνια. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί ο Γιάννης Ζουγανέλης πώς τα έχουν καταφέρει; Ο ίδιος είχε δηλώσει:

«Το να αλλάζουμε συντρόφους και συζύγους δεν είναι ίδιον καλλιτεχνών, αλλά ανθρώπων που προβάλλονται μέσα από την τηλεόραση, που παντρεύονται και χωρίζουν κάνοντας τη ζωή τους εξώφυλλο στα περιοδικά. Όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός στη διαφορετικότητα των απόψεων, των συνηθειών, μπορεί μια σχέση να έχει σταθερή βάση και να κρατηθεί στον χρόνο. Με την Ισιδώρα έχουμε ζήσει, έχουμε διαφωνήσει κ.λπ., αλλά καταλήγουμε πάντα σε μια αρμονία. Αποκτήσαμε την Ελεωνόρα σε νεαρή ηλικία και μεγαλώνουμε όλοι μαζί. Φυσικά η κόρη μας είναι πάντα το μικρό μας, ακόμη και σήμερα που είναι πλέον 30 ετών, αλλά αποδεικνύεται πολλές φορές πιο ώριμη από εμένα. Η Ισιδώρα είναι ηρωίδα σε όλα τα επίπεδα γιατί μονίμως ήταν πίσω από τα πράγματα, έκανε πάντα όλη την οργάνωση των παραγωγών στις εμφανίσεις μας και αυτό το έργο της δεν φαινόταν στον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει. Στη ζωή δεν χρειάζεται πολλή ησυχία, γιατί η ησυχία είναι ύποπτη. Η μάνα είναι η οικογένεια, η οποία όμως δεν πρέπει να ξεχνά την ιδιότητα της γυναίκας. Αγαπώ πολύ τη θηλυκότητα της γυναίκας που ωριμάζει την περίοδο της μητρότητας, αλλά και τη θηλυκότητα που έχω εγώ μέσα μου», είχε πει στο Πρώτο Θέμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ziovanoni (@ziovanoni) στις

Η μητέρα της Ισιδώρα

Μπορεί το όνομα Ζουγανέλη να έχει γίνει γνωστό τόσο λόγω του πατέρα όσο και λόγω της κόρης ωστόσο και η Ισιδώρα Σιδέρη έχει χαράξει μία πορεία στον χώρο. Τη δεκαετία του ‘80 ήταν μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Σάκη Μπουλά και το σύζυγό της, σε ένα πρόγραμμα που δεν είχε μόνο τραγούδι αλλά και χιουμοριστικά σκετσάκια. Επίσης έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα και έχει ερμηνεύσει επίσης μεγάλους συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις.

https://youtu.be/aR881aDB1Cg

Για τους λόγους που αποφάσισε να αποσυρθεί είχε μιλήσει ο σύζυγός της:
«Η Ισιδώρα έχει καταπληκτικές συνεργασίες στο ενεργητικό της. Έχει τραγουδήσει Μάνο Χατζιδάκι, έχει κάνει δίσκους που μέτρησαν και ακούστηκαν πολύ, ήταν πρωτεργάτης στο «Αχ, Μαρία». Ο λόγος που «αποσύρθηκε» είναι γιατί αφενός δεν μπορεί καθόλου τη λογική που θέλει τον τραγουδιστή να πρέπει να πάει σε ένα πρωινάδικο για να επικοινωνήσει τη δουλειά του και αφετέρου γιατί εκφράζεται μέσα από την κόρη μας, την Ελεωνόρα, με την οποία είναι σχεδόν κάθε μέρα μαζί.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Όταν η ζωή σε ταξιδεύει και σου επιτρέπει να ανακαλύπτεις τον κόσμο δεν μπορεί παρά να νιώθω ευγνωμοσύνη! Συναντηθήκαμε, μετακινήθηκαμε, ανταλλάξαμε. Ευχαριστώ που κάνετε την ζωή μου πιο συνειδητή. Ευχαριστώ που μέσα από την επικοινωνία μαζί σας μπορώ να αισθάνομαι τυχερή και ευλογημένη. Ευχαριστώ που με βοηθήσατε να μην φοβηθώ να πάω κάπου. Κάπου οπουδήποτε. Κάπου νέα, κάπου άγνωστα, κάπου χωρίς ζεστασιά, κάπου με χειμώνα, κάπου χωρίς αγάπη, κάπου με λατρεία, κάπου μαγικά, κάπου που βαριέσαι, κάπου που χάνεσαι, κάπου που δεν φοβάσαι ή κάπου που τρέμουν τα πόδια σου. Κάπου αλλού από εκεί που ήμουν. Ευχαριστώ…… #elzouganeli @elzouganeli #nyxteskalokairiou #novelvox @novelvox #argos #summertour #summertour2018 #summer2018 #live #performance #haris90s @haris90s

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleonora Zouganeli (@elzouganeli) στις

Ζει μία παθιασμένη ζωή όπου ο έρωτας είναι πάντα παρόν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν βγάζει πάθος μόνο όταν τραγουδάει αλλά το ίδιο πάθος έχει και στη ζωή της.
«Μου αρέσουν τα πράγµατα πολύ… αυτά εννοώ πάθη. Μου αρέσει να διασκεδάζω πολύ, να βγαίνω πολύ, να πίνω, µου αρέσει πολύ το φαγητό. Ένας άνθρωπος, ένας άνδρας, όταν µου αρέσει, θα µου αρέσει πολύ. Ό,τι έρχεται στη ζωή µου θέλω να το ζω µε ένταση. Μου αρέσει να τσακώνοµαι, να αγαπιέµαι, δεν έχω ξενέρωτες σχέσεις στη ζωή µου. Οι φίλοι µου, µου λένε «σ’ αγαπώ», µ’ αγκαλιάζουν, µε φιλάνε και αυτό ξεκινά κι από εµένα, γιατί το περιβάλλον µας εµείς το φτιάχνουµε. Αυτοί που είναι γύρω µου είναι άνθρωποι που δεν θα φοβούνται να φωνάξουν, να αγκαλιάσουν, να βρίσουν, να µιλήσουν. Αυτό εννοώ µου αρέσουν τα πάθη µου, γιατί µέσα από αυτά βιώνω έντονα συναισθήµατα, έχω εικόνες, έχω ζωή.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleonora Zouganeli (@elzouganeli) στις

Οι έρωτες και ο χωρισμός της

Φυσικά όποιος ζει έντονα δεν έχει βιώσει μόνο χαρούμενα συναισθήματα αλλά και τον πόνο. Φυσικά ακόμη και ο πόνος σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Ο έρωτας δεν θα μπορούσε να είναι ανώδυνος ούτε στην περίπτωση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και άλλωστε δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

«Έχω πατήσει πολλές ψηλές κορφές χάρη στον έρωτα, αλλά δεν έχω ακόμη φτάσει στον έναν και μοναδικό”, άρα η διαδρομή συνεχίζεται» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η ερμηνεύτρια αφήνοντας υπόνοιες για τον τελευταίο χωρισμό της. Η σχέση της με τον Γιάννη Αθητάκη ο οποίος είναι μοντέλο και ηθοποιός διήρκησε 3 χρόνια. Μάλιστα κυκλοφορούσαν διάφορα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το ζευγάρι πολύ πιθανά να προχωρήσει στο μεγάλο βήμα. Ωστόσο αντί να δούμε γάμο είδαμε τον χωρισμό τους.

Φυσικά ένας χωρισμός δεν είναι μόνο ένα τέλος αλλά και μία νέα αρχή. Άλλωστε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει μάθει να ερωτεύεται τα πράγματα γύρω της. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στον Ελεύθερο Τύπο:

«Πάντα ανοιχτή (στον έρωτα)και τον αναζητώ παντού. Ακόμα και στην καθημερινότητα μου, στους ανθρώπους που συναντάω στη λαϊκή. Έχω την τάση -πάντα- και να ερωτεύομαι και να με ερωτεύονται οι γύρω μου».

eleonora-zouganeli-2
Φωτογραφία: facebook/Eleonora Zouganeli

Ο εθισμός στο φαγητό και ο ρατσισμός που βίωσε!

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν έχει διστάσει να μιλήσει και για τις «εξαρτίσει της». Όπως έχει πει εθίζεται στους συντρόφους της αλλά κυρίως έχει μιλήσει για την εξάρτησή της από το φαγητό. Η αλήθεια είναι ότι η τραγουδίστρια έχει κάνει έναν τεράστιο αγώνα για να καταφέρει να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία πολύ πριν συστηθεί στο ευρύτερο κοινό.
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είχε εξομολογηθεί ότι επειδή οι ζημιές από το φαγητό δεν φαίνονται άμεσα και το «φαγητό είναι γλυκό, είναι ευχάριστο» είναι ακόμη πιο ύπουλη εξάρτηση.

Όπως είχε παραδεχτεί:

«Έχω χάσει πάρα πολλά κιλά. Πριν εκτεθώ και με μάθει ο κόσμος ήμουν ένα άτομο παχύσαρκο. Φυσικά, όταν ξεκίνησα να τραγουδάω ήμουν πιο παχουλή απ’ ότι τώρα. Αλλά επειδή η παχυσαρκία είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση δεν θέλω να φανταστεί κανείς ότι θεωρούσα τον εαυτό μου παχύσαρκο όταν ήμουν 70 κιλά που ξεκίνησα. Ήμουν παχύσαρκη απλά ο κόσμος δεν με ήξερε».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleonora Zouganeli (@elzouganeli) στις

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αντιληφθεί διαφορά στην συμπεριφορά του κόσμου πριν και μετά την αλλαγή. Ο ρατσισμός δεν έμεινε έξω από τη ζωή της δυστυχώς…

«Ο κόσμος είναι διαφορετικός απέναντι σε έναν άνθρωπο που είναι παχύσαρκος σε σχέση με έναν αδύνατο. Ένιωσα ρατσισμό. Οι άνθρωποι κοροϊδεύουν γενικώς. Τώρα νομίζω ίσως να είναι κάπως αλλιώς γιατί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι μόνο μία παράξενη εξωτερική εμφάνιση, έχει να κάνει και με άλλα πράγματα».

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ήρθε για να μείνει και να χαράξει τον δικό της δρόμο κρατώντας μέσα της όλα τα εφόδια που πήρε από την καλλιτεχνική της οικογένεια.

Σχετικά άρθρα