Αρχική / Σχέσεις / Σχέσεις: Το γέλιο μπορεί να σας κρατήσει για πάντα μαζί!
zeugari gelio

Σχέσεις: Το γέλιο μπορεί να σας κρατήσει για πάντα μαζί!

Μπορεί να γελάτε μαζί όταν βλέπετε τηλεόραση ή όταν παίζετε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Ή ακόμη να σας αρέσει να πειράζετε ο ένας τον άλλον για τις μικρές σας αδυναμίες. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που γελάτε μαζί με τον σύντροφό σας, ένα είναι το μόνο σίγουρο… ότι αυτό δένει τη σχέση σας και σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι μαζί. Φυσικά, σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαίρεση αποτελεί το επιθετικό χιούμορ που μπορεί να προσβάλλει τον σύντροφό μας….

Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια που πειράζονται μεταξύ τους για πλάκα είναι πιθανότερο να μείνουν μαζί. Τα «εσωτερικά αστεία» είναι επίσης σημαντικά επειδή επιβεβαιώνουν τη σχέση μέσα από το γέλιο. Αν όμως τα αστεία είναι κακοπροαίρετα, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προβλήματος στη σχέση. Αυτά είναι τα συμπεράσματα νέας έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέφρι Χολ. «Το γέλιο μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μία βασική ένδειξη ρομαντικής έλξης».

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 39 έρευνες για περισσότερους από 150.000 συμμετέχοντες ώστε να εντοπίσουν τη σημασία του χιούμορ σε μία ερωτική σχέση. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Προσωπικές Σχέσεις», δείχνουν ότι δεν θα είσαι πιο τυχερός στον έρωτα αν διαθέτεις χιούμορ. Αλλά τα ζευγάρια που κάνουν μαζί πλάκα έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν και μαζί. «Οι άνθρωποι λένε ότι ζητούν από ένα σύντροφο να έχει αίσθηση του χιούμορ αλλά αυτό είναι μία γενική έννοια. Το θέμα δεν είναι από πού αντλούνται τα αστεία αλλά το πόσο πολύ μπορούν να γελάνε μαζί».

Ο Καθηγητής Χολ όμως προειδοποιεί τα ζευγάρια να μην το παρατραβήξουν. «Το επιθετικό χιούμορ είναι γενικά κακή ένδειξη για τη σχέση, πόσω δε μάλλον αν το χρησιμοποιούμε σε βάρος του συντρόφου μας».

Με πληροφορίες από το in.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

7 ψυχολογικές στρατηγικές για να δυναμώσετε τη σχέση σας

Έρευνα αποκαλύπτει τις 5 λέξεις που βοηθούν μια σχέση

Οι 5 μεγάλες αλήθειες κάθε επιτυχημένου γάμου

7 βήματα για να «χτίσεις» την εμπιστοσύνη σε μία σχέση

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X