Προετοιμασία για Πανελλήνιες: «Τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσω»;

Δίνω φέτος πανελλήνιες και λόγω του διαβάσματος και του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου έχω πάρει από την αρχή της σχολικής χρονιάς 5 κιλά! Έχω ύψος 1,55 και ζυγίζω 75 κιλά! Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για το πως να τρέφομαι ώστε να χάσω τα κιλά γιατί αυτό με ρίχνει ψυχολογικά και δεν έχω την δυνατότητα να διαθέσω λεφτά για κάποιον διατροφολόγο! Θέλω, όμως, πάνω από όλα να το κάνω για την υγεία μου. Είμαι λάτρης του φαγητού και όχι τόσο του γλυκού

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχήν σου εύχομαι καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες. Είναι μια ιδιαίτερη χρόνια που απαιτεί από εσένα ιδιαίτερη προσπάθεια. Ωστόσο, επειδή το σώμα σου περνάει επίσης αυξημένο στρες η διατροφή είναι πολύ σημαντική.

Μικρά και συχνά γεύματα ανά 3-3,5 ώρες θα βοηθήσουν τον εγκέφαλο σου να έχει διαθέσιμη γλυκόζη για τις αυξημένες ανάγκες και θα σε βοηθήσουν να ελέγχεις καλύτερα την πείνα σου και συνεπώς την ποσότητα της τροφής στα γεύματα.

Επίλεξε όσο γίνεται αν επεξεργαστές φρέσκιες τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά ωμούς ξηρούς καρπούς για τα σνακ σου και συνδύασε πρωτεΐνη (αυγά κρέας γαλακτοκομικά ψάρι) με σύνθετους υδατάνθρακες (δημητριακά ολικής, ψωμί ή παξιμάδι ολικής, βρώμη, πατάτα, όσπρια, ρύζι κλπ.) μαζί με σαλάτα στα κυρίως γεύματά σου.

Μην αμελείς την ενυδάτωση σου κυρίως με νερό, περιόρισε τα αναψυκτικά τους χυμούς και τους καφέδες και φρόντισε να συμπληρώνεις κατά μέσο όρο 8ωρες ύπνου. Ένας πτυχιούχο διαιτολόγος διατροφολόγος μετά την λήψη ενός πλήρους ιστορικού σου θα μπορούσε να σε βοηθήσει εξατομικευμένα ώστε όλες αυτές τις γενικές συμβουλές να τις «κουμπώσεις» εύκολα και αποτελεσματικά στο δικό σου τρόπο ζωής βελτιώνοντας σημαντικά τόσο το βάρος σου όσο και την παραγωγικότητα σου, μαθαίνοντας σε να σε φροντίζεις αποτελεσματικά εφόρου ζωής.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ποια διατροφή θα βοηθήσει τους μαθητές στις Πανελλήνιες;

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Η… διατροφική συνταγή της επιτυχίας!

Σχετικά άρθρα