Συνάντηση και βράβευση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ,αναμένεται να αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή ομιλία του στην καθιερωμένη ετήσια και για φέτος 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Από το βήμα της σημαντικότερης διεθνούς διάσκεψης για θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, η οποία και διεξάγεται από τη δεκαετία του ’60, ο Έλληνας πρωθυπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές- θα υπογραμμίσει «τη σημασία που έχει η ανάδειξη ενός νέου οράματος συνεργασίας, διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, απέναντι στην λογική της αδράνειας, της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις ίδιες πηγές, θα αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στην επίλυση του «Μακεδονικού» και την προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής και σταθερότητας στα Βαλκάνια. Θα σημειώσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και θα αναφερθεί στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, καθώς και στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο πρωθυπουργός έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στη γερμανική πόλη προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη, στην οποία από χτες συμμετέχουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 600 διεθνείς παράγοντες από όλα τα πεδία λήψης αποφάσεων.

Μεταξύ αυτών, περίπου 35 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, 50 υπουργοί Εξωτερικών και υπουργοί Άμυνας κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ επίσης εκπροσωπούνται στο υψηλότερο επίπεδο διεθνείς οργανισμοί, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναλυτές, ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και διεθνούς συνεργασίας.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

 Νόμπελ Ειρήνης: Και επίσημα υποψήφιοι οι Τσίπρας και Ζάεφ

Μίνι ανασχηματισμός: Αυτό είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο

Παρέμβαση Καραμανλή για Συμφωνία Πρεσπών: «Αδικαιολόγητη η βιασύνη της διαπραγμάτευσης»

Συμφωνία Πρεσπών: Δεύτερο «ναι» από τη Βουλή της πΓΔΜ

 

Σχετικά άρθρα