Πώς να βρεις το σχήμα φρυδιών που ταιριάζει στο πρόσωπό σου ;

Τα φρύδια  είναι  ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να αναδείξεις το πρόσωπο και το μακιγιάζ σου και συχνά τα  αμελείς. Δεν πάει σε όλες τις γυναίκες το ίδιο σχήμα φρυδιών και από άγνοια πολλές φορές καταλήγουμε να έχουμε φρύδια που εντέλει χαλάνε το βλέμμα μας και το  λουκ μας! Μακριά, στρογγυλά  ή τετραγωνισμένα; Εξαρτάται από το πρόσωπό σου. Λεπτά ή  πιο παχιά ; Εξαρτάται από τη μόδα. Στα  90’s υπήρχε  η τάση του να μην υπάρχουν σχεδόν φρύδια, να περιορίζονται σε μια λεπτή γραμμή. Τώρα το  trend ορίζει μια επιστροφή στη φυσικότητα, με  παχιά  φρύδια. Κύρια εκπρόσωπος του trend η Cara Delevigne.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

So happy to be in Shanghai for the launch of #dioraddict #bediorbepink make up by @mollyrstern hair by @mararoszak

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cara Delevingne (@caradelevingne) στις

Κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικό σχήμα φρυδιών

Για να βρεις το σχήμα φρυδιών που ταιριάζει στο πρόσωπό σου πρέπει να αφεθείς στα χέρια ενός ειδικού, που θα σε καθοδηγήσει.  Ο ειδικός θα γνωρίζει πώς να φτιάξει τη γραμμή των φρυδιών ώστε να βρίσκεται σε αρμονία με το πρόσωπό σου: στρογγυλεμένα για να “μαλακώσεις” ένα τετράγωνο πρόσωπο, ελαφρά προς τα πάνω με τάση να φτάσουν προς τους κροτάφους για να σε δείχνουν νεότερη, κάπως “σπασμένα” για να δώσουν ένταση σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, σε γωνία για να τονίσουν το βλέμμα…

Αν κατά κανόνα έχεις σχετικά καλοσχηματισμένα φρύδια, μερικές… πινελιές για να δώσεις σχήμα αρκούν. Να αποφεύγεις πάντα να αφαιρέσεις τρίχες απο το πάνω μέρος μέρος των φρυδιών γιατί ρισκάρεις να χαλάσεις τη φυσική γραμμή των φρυδιών σου!

Πώς θα ορίσεις το ιδανικό σχήμα στα φρύδια σου;

Με ένα εύκολο κόλπο. Πάρε ένα μολύβι και τοποθέτησέ το στην κάθετη ευθεία από εκεί που τελειώνει η μύτη μέχρι τα φρύδια σου. Τα φρύδια σου δεν πρέπει να ξεπερνούν αυτήν την ευθεία, ούτε να ξεκινούν πιο πριν από τη νοητή κάθετη αλλά ούτε και πιο μετά. Στη συνέχεια τοποθέτησε το μολύβι από τη γωνία της μύτης μέχρι την εξωτερική γωνία των φρυδιών. Αφαιρείς τις τρίχες που ξεπερνούν τη συγκεκριμένη γωνία. Αυτή η γραμμή δίνει τα όρια  για το πού θα πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σου. Ό,τι μένει πέρα από αυτή τη γραμμή βαραίνει το βλέμμα σου.

frydia how to

Ό,τι σχήμα και να επιλέξετε πάντως φροντίστε να μην απομακρυνθείτε πολύ από το φυσικό σας σχήμα, ώστε να μπορέσετε να συντηρήσετε τη συμμετρία, κάθε φορά που θα τα φτιάχνετε. Φυσικά, η επίσκεψη σε μια ειδικό θα σας φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Όλη η ισορροπία του βλέμματος ξεκινάει από τα φρύδια, γι ΄αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική όταν αποφασίσεις να τα βγάλεις!

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη;

  • Να αποφεύγεις να βγάλεις υπερβολικά τα φρύδια σου. Ρισκάρεις να μην ξαναβγούν τρίχες σε κάποια σημεία και επομένως να χαλάσεις μια για πάντα το σχήμα των φρυδιών σου!
  • Αν αποφασίσεις να κρατήσεις “φυσικά φρύδια” δεν σημαίνει ότι δεν θα τα φροντίζεις! Υπάρχει ειδικό βουρτσάκι για “χτένισμα” φρυδιών αλλά και ειδική μάσκαρα για να τα τονίσεις!
  • Να αποφεύγεις τα ασύμμετρα φρύδια ή αυτά που είναι πολύ κοντά ή πολύ μακριά το ένα από το άλλο. Κι αν βγουν ανάλογα trend, μην τα υιοθετήσεις! Θα το μετανιώσεις! Επίσης να αποφεύγεις τα πολύ στρογγυλεμένα σχήματα! Το ιδανικό σχήμα, που τονίζει το βλέμμα, είναι αυτό που κάνει γωνία προς τα πάνω!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τέλεια φρύδια σε 4 βήματα!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα φρύδια!

Τα χτενισμένα φρύδια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trend της άνοιξης!

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα