Νίκολας Κέιτζ: Ο «αλκοολικός» που κέρδισε Όσκαρ – Οι 4 αποτυχημένοι γάμοι και τα 250 εκατομμύρια δολάρια που έκαναν… φτερά!

Νίκολας Κέιτζ… Ένα όνομα, πολλές ιστορίες όχι ακριβώς για αγρίους, αλλά σίγουρα ξεχωριστές που έκαναν τον γνωστό ηθοποιό να μείνει στα κινηματογραφικά χρονικά, όχι για τις ερμηνευτικές του ικανότητες όσο για τις πιπεράτες ιστορίες και τα σκάνδαλά που τον ακολουθούν, όπως τα παπάκια τη μαμά – πάπια στον δρόμο για το πρώτο τους μπάνιο στη λίμνη.

Τελευταίο του κατόρθωμα ήταν το νέο του διαζύγιο από τον τέταρτο (!) κατά σειρά γάμο του, που είχε τη διάρκεια  – ρεκόρ των τεσσάρων μόλις ημερών. Όπως βλέπετε ο αριθμός 4 είναι σημαδιακός για τον 55χρονο πλέον ηθοποιό, που λόγω των χρόνιων καταχρήσεων με ναρκωτικά και αλκοόλ, σίγουρα φαίνεται για πολύ μεγαλύτερος. Πάντως, το επιχείρημα που χρησιμοποίησε μπροστά στον δικαστή για να ακυρώσει τον τελευταίο του γάμο με την Έρικα Κόικε, που έλαβε χώρα στο… Λας Βέγκας, ήταν ότι και οι δύο ήταν πολύ μεθυσμένοι!

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία!

Κι όμως, τα πράγματα δεν έδειχναν αρχικά τουλάχιστον ότι θα εξελίσσονταν έτσι για τον Νίκολας Κέιτζ, κατά κόσμο Νίκολας Φορντ Κόπολα, ο οποίος είναι ανιψιός του μεγάλου σκηνοθέτη Φράνσις Φόρντ Κόπολα, που τον μύησε στην τέχνη του Κινηματογράφου. Μολονότι ο Νίκολας άλλαξε το επίθετό του σε Κέιτζ για να μην του… χαριστεί τίποτα λόγω της συγγένειάς του με τον γνωστό σκηνοθέτη, οι «κακές γλώσσες» θέλουν τον Νίκολας Κέιτζ να έκανε την καριέρα που έκανε στις «πλάτες» του θείου του.

Παρ’ όλα αυτά, ο Νίκολας Κέιτζ κατάφερε 15χρόνια μετά το ξεκίνημα των εμφανίσεών του στη μεγάλη οθόνη να κατακτήσει την απόλυτη δόξα και την αναγνώριση της Χολιγουντιανής κλίκας, αφού κέρδισε το 1996 το ‘Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του απεγνωσμένου τύπου που θέλει να αυτοκτονήσει πίνοντας αλκοόλ, έχοντας στο πλευρό του την γλυκύτατη Ελίζαμπεθ Σου. Όχι και τόσο… κόντρα ρόλος, όπως τελικά αποδείχθηκε.

Βρέθηκε και να χρωστάει!

Μετά από μια σειρά μεγάλων επιτυχιών, για τον Νίκολας Κέιτζ κάπου η μπάλα χάθηκε και όλα πήραν τελικά την κάτω βόλτα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πώς από την καριέρα του ως ηθοποιός κατάφερε να αποκομίσει κέρδη που ξεπερνούσαν τα 250 εκατ. δολάρια, τα οποία τελικά και έχασε, φτάνοντας σε σημείο να δηλώνει πτώχευση για να μην χρειαστεί να πληρώσει τα χρέη που είχε δημιουργήσει ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Κύπρο η νέα του ταινία

Μολονότι είχε δηλώσει πριν από δύο περίπου χρόνια ότι θα αποσυρόταν από τα κινηματογραφικές ταινίες, μιμούμενος τον Ντάνιελ Ντέι Λούις, τελικά ο Νίκολας Κέιτζ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα συμμετάσχει σε μια ακόμα ταινία, η οποία αναμένεται να γυριστεί στην Κύπρο και θα έχει τον ξεχωριστό τίτλο «Ζίου Ζίτσου», προδίδοντας το περιεχόμενο του σεναρίου, που ως εκ θαύματος θα έχει να κάνει με… πολεμικές τέχνες και όπλα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) αναφέρει ότι «η ταινία, αξίας 24,6 εκατομμυρίων ευρώ με παραγωγούς τους Martin J. Barab και Dimitri Logothetis, ο οποίος θα είναι και σκηνοθέτης, τιτλοφορείται «Jiu Jitsu» είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας και πολεμικών τεχνών».

Το καστ συμπληρώνουν οι καταξιωμένοι επίσης ηθοποιοί του Χόλιγουντ, Frank Grillo, Alain Moussi, Rick Yune, Marie Avgeropoulos και JuJu Chan.

Ο Invest Cyprus σημειώνει πως «η εξέλιξη αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη του τομέα της κυπριακής Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας, αλλά και για την κυπριακή οικονομία στο σύνολό της, αφού πρόκειται για μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη, που θα προβάλει τη χώρα μας ανά το παγκόσμιο».

Προσθέτει ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον ίδιο τον οργανισμό, το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την ανάθεση των νέων αυτών αρμοδιοτήτων, έγινε κατορθωτή με στοχευμένες και καλά συντονισμένες προσπάθειες, η προσέλκυση της πρώτης κινηματογραφικής παραγωγής».

Τραβάει τους γάμους…

Όπως αναφέραμε στην αρχή, ο διάσημος ηθοποιός έχει παντρευτεί συνολικά τέσσερις φορές κι έχει χωρίσει άλλες τόσες! Εκτός, λοιπόν, από την τελευταία αποτυχημένη του απόπειρα να ζήσει «βίον ανθόσπαρτον», το ίδιο… έγκλημα έχει κάνει και με τις Πατρίσια Αρκέτ (ηθοποιό), Άλις Κιμ (πρώην σερβιτόρα) και Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ (κόρη του θρυλικού τραγουδιστή Έλβις Πρίσλεϊ).

Μάλιστα, από την τελευταία είχε χωρίσει μέσα σε 102 ημέρες, δείχοντας από τότε δείγματα γραφής για την τάση… φυγής που τον κυριεύει, όταν βλέπει παπά και κουμπάρο να τον περιμένουν στην εκκλησία.

Μάλιστα, έχει και έναν γιο, τον Ουέστον Κέιτζ, ο οποίος κάποια στιγμή αποφάσισε να μετονομαστεί σε Καλ – Ελ, το όνομα του πατέρα του Σούπερμαν (!), που εκτός από τις αποτυχημένες απόπειρες του στην σκηνή της Black Metal σκηνής, έγινε γνωστός και για ένα βίντεο, όπου πραγματικά ξυλοκοπιέται βάναυσα από έναν άγνωστο στη μέση του δρόμου, μέρα – μεσημέρι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=qMOI7Pjx5rU&has_verified=1

Όμως και ο ίδιος ο Νίκολας Κέιτζ έχει έρθει στα χέρια κατά καιρούς με παπαράτσι, αλλά και με τον γνωστό τραγουδιστή του μυθικού ροκ συγκροτήματος, Poison, Βινς Νιλ, έξω από ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας, (φυσικά) σε κατάσταση πλήρους μέθης! Όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει!

Δείτε κι αυτό το σχετικό βίντεο:

Πάντως, ο Νίκολας Κέιτζ δηλώνει μετανιωμένος για όλα όσα έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια και επισημαίνει ότι θέλει να ζήσει πλέον ήρεμος, μακριά από προβλήματα και μπλεξίματα με το Νόμο.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν όντως αυτό θα συμβεί ή πρόκειται απλά για μια ακόμα υπόσχεση που δεν πρόκειται αν τηρήσει!

Με πληροφορίες από: wikipedia.org, naftemporiki.gr, tmz.com

Πηγή φωτογραφιών: instagram.com@nicolascagefans

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νίκολας Κέιτζ: Όταν παντρευτήκαμε, ήμαστε και οι δυο πολύ μεθυσμένοι!

Αποσύρεται από την ηθοποιία ο Νίκολας Κέιτζ;

Σχετικά άρθρα