Έζησε τον απόλυτο «εφιάλτη» η καλόγρια από τον επίσκοπο

Θύμα βιασμού έπεσε μια καλόγρια από επίσκοπο Καθολικής Εκκλησίας σε ένα μοναστήρι στη νότια επαρχία Kerala της Ινδίας, μεταξύ 2014 και 2016.

Τον απόλυτο «εφιάλτη» φαίνεται πως έζησε η καλόγρια από τον Franco Mulakkal. Μάλιστα, οι αρμόδιες Αρχές τον κατηγορούν για παράνομη κράτηση, σεξ παρά φύση και κατάχρηση εξουσίας.

Πάνω από 100 σελίδες ο φάκελος!

Για αυτό, σύμφωνα με τον Guardian, ο επίσκοπος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ισόβιας κάθειρξης, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σθεναρά.

Ο φάκελος της αστυνομίας, ωστόσο, περιέχει πάνω από 100 σελίδες με καταθέσεις από καλόγριες, ιερείς και άλλους επισκόπους. Πάντως, αν και συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και επέστρεψε στην εκκλησία.

Οι Αρχές την αγνόησαν στην αρχή

Το θύμα κατήγγειλε για πρώτη φορά δημόσια τον εφιάλτη που έζησε τον περασμένο Ιούνιο. Παρότι η καλόγρια έδωσε επίσημη κατάθεση στις Αρχές, η μαρτυρία της αγνοήθηκε.

Μόνο όταν η οργή του κόσμου φούντωσε, πήραν την απόφαση να διερευνήσουν την υπόθεση. Έγιναν πολλές διαδηλώσεις όπου πρωτοστάτησαν πέντε καλόγριες με δεκάδες υποστηρικτές.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ισόβια στον «Δράκο» της Ξάνθης: Βίασε και έκαψε ζωντανή τη Ζωή

Νεκρή η τζιχαντίστρια «Λευκή Χήρα» Σάλι Τζόουνς

«Πάλι αυτές με κάνανε ρεζίλι…Ονειρεύομαι πως σκοτώνω αυτούς που με βασανίζουν» – Τι γράφει στο ημερολόγιο της η 22χρονη Μαρία

Σχετικά άρθρα