Υπόθεση Novartis: Συζήτηση για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη λήψη απόφασης που αφορά στην άρση ασυλίας τριών προσώπων.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση της Novartis, τον Μάριο Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και τον Αριστείδη Φωκά για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών.

Από την άλλη, εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ομοίως, η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Όπως δηλώνουν, οι δύο αυτές υποθέσεις αφορούν την περίοδο που ασκούσαν υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Για να προχωρήσει η διαδικασία, πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Πάντως, και ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάριος Σαλμάς επιθυμούν να αρθεί η ασυλία ώστε να αποδείξουν «τη σκευωρία που στήθηκε εις βάρος τους».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανδρέας Λοβέρδος ο καθηγητής, ο πολιτικός και… η υπόθεση Novartis

Υπόθεση Novartis: «Πλούσιο» το υλικό της δικογραφίας

Υπόθεση Novartis: Πώς η διαφημιστική έπαιζε τον ρόλο του «πλυντηρίου»

Σχετικά άρθρα