Ποιος κάνει την κίνηση για το πρώτο φιλί: Η γυναίκα ή ο άνδρας;

Από μικρό παιδί, πιθανόν να άκουγες πόσο σημαντική είναι η πρώτη φορά. Σχεδόν για τα πάντα. Η πρώτη φορά που έκανες ποδήλατο, η πρώτη φορά που κατάλαβες ότι κάποιος σου αρέσει, η πρώτη ημέρα στο σχολείο και φυσικά, το πρώτο φιλί.

Αυτή η παρθενική εισαγωγή σου στην αγάπη και τον έρωτα. Είναι εκπληκτικά σημαντικό. Έρευνα του 2018 δείχνει πώς η προσωπικότητα αντανακλάται σε αυτή την πρώτη, άκρως ερωτική για μερικούς, επαφή.

Θεωρείται η αρχή μιας νέας περιπέτειας

Είναι ένα ορόσημο στη ζωή των περισσότερων ατόμων. Ίσως θυμάσαι πού ήσουν εκείνη τη στιγμή, ποιος ήταν ο παρτενέρ σου και ποιος έκανε την πρώτη κίνηση. Θεωρείται η πρώτη έκφραση της σεξουαλικότητας και της στοργής.

Υπάρχουν ατελείωτα τραγούδια, ταινίες και έργα ζωγραφικής που μιλούν για τη γοητεία αυτής της πράξης. Αν αναλογιστείς, πέρα ​​από το ίδιο το φιλί, ίσως θυμηθείς με ποιον μοιράστηκες αυτή σου την εμπειρία. Όταν γίνεται την πρώτη φορά, νιώθεις μια κάψα και μια περιπέτεια.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το πρώτο φιλί;

Δεν είναι ξεκάθαρο- αν και αξιοσημείωτο- γιατί το πρώτο φιλί είναι για πολλούς ανθρώπους τόσο σπουδαίο, ίσως και καθοριστικό. Πάντως, είναι καθολικό ότι το πρώτο φιλί συνδέεται με την εφηβεία αν και μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όταν είναι μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν ήδη σεξουαλική σχέση.

Λογίζεται ως μια «θετικά εξισορροπημένη συμπεριφορά από μόνη της και συνδέεται με την ικανοποίηση και τη δέσμευση της σχέσης στην εφηβεία και την ενηλικίωση». Ωστόσο, οι άνθρωποι που μπαίνουν αργά στο… παιχνίδι, μπορεί να αποφεύγουν αυτό το είδος δέσμευσης.

Μπορεί να μην έχουν φιλήσει αλλά έχουν εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις!

Να σημειωθεί, βέβαια, πως παρακινητικός παράγοντας είναι οι παρέες και σε τι βαθμό έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο οι σημαντικοί άλλοι. Έχει αποδειχτεί σε πολλές έρευνες πως ασκείται πίεση μέσω των συζητήσεων που σχετίζονται με το ερωτικό κομμάτι.

Σε μελέτη του Lefkowitz και των συνεργατών του, το 14,2% των συμμετεχόντων ποτέ δεν είχε φιλήσει έναν σύντροφο στα χείλη, αν και μερικοί είχαν εμπλακεί σε πιο σεξουαλικές δραστηριότητες (στοματικό, κολπικό ή πρωκτικό σεξ)!

Ποιος κάνει την πρώτη κίνηση;

Πάντως, το ότι έχει κανείς καθυστερήσει να δώσει το πρώτο φιλί, σύμφωνα με το psychologytoday.com, είναι σημάδι απόσυρσης από στενές σχέσεις. «Δεν είναι μόνο εκτός πλαισίου να καθυστερείς το φιλί σε νεαρή ενηλικίωση, αλλά μπορεί να είναι και ψυχικά βλαβερό».

Όσο για το ποιος δίνει το πρώτο φιλί, σύμφωνα με την ίδια έρευνα- αν και δεν ήταν μέσα στους σκοπούς των ευρημάτων της- φαίνεται πως το 83% των ανδρών είναι εκείνο που κάνει το βήμα με τη γυναίκα να έχει δώσει το… πράσινο φως.

Δεν είναι, όμως, λίγες εκείνες που αισθάνονται πως κάποιος παρενέβη στον χώρο τους αν τυχόν το ταίρι έχει μεταφράσει εσφαλμένα τα μηνύματα ή θέλει να επιβάλει αυτό που επιθυμεί και προσδοκά.

fili

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Friendzone: Πώς να μετατρέψεις μια φιλία σε πραγματική ιστορία αγάπης;

Είναι έρωτας ή φιλία αυτό που νιώθω για εκείνον;

Σχετικά άρθρα