Μαδούρο – Γκουαϊδό: Χάος στη Βενεζουέλα από «πραξικόπημα που απετράπη»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διαβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ότι η απόπειρα «πραξικοπήματος» στρατιωτικών οι οποίοι αποστάτησαν και τάχθηκαν υπέρ του ηγέτη της αντιπολίτευσης, του Χουάν Γκουαϊδό, απέτυχε.

Ανήγγειλε ότι θα ασκηθούν «ποινικές διώξεις» σε βάρος των υπεύθυνων για αυτήν.Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του η οποία μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και είχε διάρκεια κάτι λιγότερο από μία ώρα, ο Μαδούρο συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις.

https://www.instagram.com/p/Bw58x0wFH8N/

Τραυματίστηκαν στρατιώτες και αστυνομικοί

Κατάφεραν να «αποτύχει η μικρή ομάδα που επιδίωκε να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια». Να σημειωθεί πως επρόκειτο για την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από τα επεισόδια που σημάδεψαν τη χθεσινή ημέρα.

https://www.instagram.com/p/Bw5idy0nFJU/

Σύμφωνα με τον Μαδούρο, πέντε στρατιώτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συμπλοκές με διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό, λίγη ώρα αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανήγγειλε πως εξασφάλισε την υποστήριξη «γενναίων στρατιωτικών».

https://www.instagram.com/p/Bw50iHcF0I_/

Για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, οι στρατιωτικοί οι οποίοι στασίασαν συμμετείχαν σε «απόπειρα πραξικοπήματος».

https://www.instagram.com/p/Bw5fK42Aveg/

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κυβέρνηση της Βενεζουέλας: Καταγγελία για απόπειρα πραξικοπήματος

Χουάν Γκουαϊδό: Ο 35χρονος που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας – Η ταπεινή του καταγωγή, η περίοδος που έμεινε άστεγος και το κάλεσμα προς τον Τσίπρα

Σχετικά άρθρα