Αλ. Τσίπρας: Ποια είναι τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε από το Ζάππειο ένα «ισορροπημένο πακέτο μόνιμων φιλοαναπτυξιακών μέτρων ελάφρυνσης» και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Τώρα ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται. Ήρθε η ώρα όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα,  οι πολλοί, να γευτούν τους καρπούς των κόπων τους».

Μέτρα και για το 2019 και για το 2020

Θα εφαρμοστεί αρχής γενομένης από φέτος, δηλαδή το 2019, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Το πακέτο αυτό, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, χωρίζεται σε δύο μέρη.

Το ένα αφορά στο 2019 και τα μέτρα θα νομοθετηθούν άμεσα ώστε να εφαρμοστούν. Το άλλο αφορά στο 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα. Και σε κάθε περίπτωση θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020. «Όλα τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Κανένα προσωρινό», υπογράμμισε.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα ελάφρυνσης:

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τη «σαφή πορεία ανάκαμψης» που βρίσκονται η χώρα και η οικονομία τα τελευταία χρόνια. Επισήμανε ειδικότερα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια μετά τον Αύγουστο του 2018».

Δριμύ κατηγορώ σε παλιότερες κυβερνήσεις

Μάλιστα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχε εσκεμμένα αφήσει τα δημόσια ταμεία απολύτως άδεια. «Είχαν οργανώσει το σχέδιο της οικονομικής ασφυξίας και της… αριστερής παρένθεσης».

«Όμως, όχι μόνο δεν πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά εμείς σήμερα 4 χρόνια μετά έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό απόθεμα ρευστότητας στα δημόσια ταμεία».

Διαβεβαίωσε ότι «αυτούς τους κόπους δε θα τους ξοδέψουμε αλόγιστα δεξιά και αριστερά. Δεν θα τους αφήσουμε και ανεκμετάλλευτους. Θα τους επενδύσουμε στο μέλλον προκειμένου να διασφαλίσουμε και να τονώσουμε την ελληνική οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας για μέτρα ελάφρυνσης: «Ήρθε η ώρα οι πολλοί να γευτούν τους καρπούς των θυσιών τους»

Μείωση ΦΠΑ στο 13%: Τι αλλάζει για το καλάθι της νοικοκυράς

Σας ενδιαφέρει: Δείτε αναλυτικά παραδείγματα για 13η σύνταξη και εργαζόμενους

Σχετικά άρθρα