Διπλός σεισμός στην Αμαλιάδα: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:57 το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της πόλης της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Πελοποννήσου, 19 χιλιόμετρα από την πόλη της Αμαλιάδας με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Και δεύτερος σεισμός

Παράλληλα, σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας, ή 217 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πάντως, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι και η πολιτική προστασία του δήμου Πύργου μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με μικρή χρονική απόσταση στην περιοχή της Αμαλιάδας.

«Έχουν γίνει δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι οποίοι έχουν αυξανόμενο μέγεθος» δήλωσε o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Πισίνα ξενοδοχείου άδειασε στο κενό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φονικός σεισμός στις Φιλιππίνες – Κατέρρευσαν κτίρια

Σεισμός: «Χόρεψε» η Κρήτη, λόγω ισχυρής δόνησης

Σχετικά άρθρα