Βίντεο – ντοκουμέντο: Σκάνδαλο με πολιτικό – Αντάλλασε μυστικές… υπηρεσίες!

O αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης της ακροδεξιάς Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τον σάλο από το… μυστικό βίντεο.

Προβληματισμό και πολλά σχόλια προκάλεσε η δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να προσφέρει κρατικές συμβάσεις σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη προς αυτόν και το κόμμα του.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του αντικαγκελαρίου στον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος την έκανε δεκτή», ανακοίνωσε ο 49χρονος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη.

Η συνέντευξη Τύπου:

Την θέση του ως αντικαγκελάριος και αρχηγός των Ελευθέρων στην κυβέρνηση συνασπισμού, θα πάρει ο υπαρχηγός του και νυν υπουργός Συγκοινωνιών, Νόρμπερτ Χόφερ, όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Έκανα ένα σφάλμα και δεν θέλω αυτό να είναι ένα πρόσχημα για να αποδυναμώσει τον συνασπισμό», προσέθεσε.

Θυμίζουμε πως ο Στράχε μετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχηματίστηκε υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Κουρτς τον Δεκέμβριο του 2017.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Monsanto: Βαρύ πλήγμα για τη θυγατρική της Bayer και το παράνομο… φακέλωμα των εχθρών της – Οι «μαύρες» λίστες με πολιτικούς, η καταγγελία της Le Monde και η αποζημίωση δισεκατομμυρίων δολαρίων

Πέδρο Σάντσεθ: Ο σέξι νικητής στις εκλογές στην Ισπανία που έγινε πρωθυπουργός χάρη σε πολιτικό σκάνδαλο φωνάζοντας «No pasaran!»

Άλαν Γκαρσία: O Περουβιανός πολιτικός που «λερώθηκε» από τις μαζικές εκτελέσεις και το περίφημο σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht

Νέο σκάνδαλο για το Facebook: Παραχώρησε προσωπικά δεδομένα χρηστών σε 150 εταιρείες

Σχετικά άρθρα