Φορολογικές δηλώσεις 2019: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Το TAXISnet έχει ανοίξει προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για το 2019.

Αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2018. Οι φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Αρχικά επιλέγεις το έτος για το οποίο επιθυμείς την υποβολή δήλωσης. Εκεί επιβεβαιώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).

Συμπληρώνεις τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.

Ακόμα, συμπληρώνεις το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα σε καθοδηγούν για να σε ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη ΔΟΥ.

Τέλος, ενημερώνεσαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και κάνεις τη δήλωση. Πρέπει, επίσης, να εκτυπώσεις τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Πού κάνω τη δήλωση;

Για να κάνετε τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. (Ε1-Ε2-Ε3), πατήστε εδώ.

Από την παραπάνω υπηρεσία μπορείτε να υποβάλετε την αρχική εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και μετά ή την τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ίδια έτη, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) ή/και το έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Μπορείτε επίσης να δείτε και να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα / πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, για τα οικονομικά έτη 2003 και μετά.

Επίσης, με βάση ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζεται να τρέξει και η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου. Στόχος να ξεκινήσει η πληρωμή του νωρίτερα ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Η… προϋπόθεση για να μην υπάρξουν προσαυξήσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Προσοχή! Απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ο «χρυσός» οδηγός από την ΑΑΔΕ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Προσοχή στους κωδικούς με έξτρα φόρο

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 2.100 ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ποιους συμφέρει το «διαζύγιο» στην εφορία;

Σχετικά άρθρα