Σχέση και συγκατοίκηση: Μένουμε μαζί αλλά δεν κάνουμε σεξ…

Έχω να κάνω δυο μήνες σεξ με τον σύντροφο μου. Πρόσφατα αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί και σε συνδυασμό με επαγγελματικά, αρνητικά γεγονότα η σεξουαλική ζωή έχει μειωθεί αισθητά.

Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και πάντα βγαίνει στο συμπέρασμα πως δεν συμβαίνει κάτι στο μεταξύ μας. Απλά είναι πολύ αγχωμένος και πιεσμένος με τη δουλειά για να μπορέσει να σκεφτεί και το σεξ. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η συγκατοίκηση (και κυρίως η μετακόμιση) είναι μια μεταβατική περίοδος και ένα αρκετά στρεσογόνο γεγονός. Αν ταυτόχρονα υπάρχουν και δυσκολίες στα επαγγελματικά του, τότε είναι μάλλον κατανοητό το ότι έχει επηρεαστεί η λίμπιντο του συντρόφου σας.

Θα σας συμβούλευα να το αφήσετε σαν θέμα συζήτησης. Αφού μιλήσατε ήδη για αυτό, και σας εξήγησε πως είστε καλά μαζί και πως απλά επηρεάζεται αρνητικά από την πίεση της δουλειάς, τότε το μόνο που θα σας προσφέρει το να το επαναφέρετε ξανά και ξανά είναι να του προσθέτετε και άλλη μια έννοια: αυτή της συντρόφου που δεν μπορεί να ικανοποιήσει.

Κάντε ένα βήμα πίσω σε αυτό το θέμα για την ώρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξουμε την αγάπη και την τρυφερότητα μας σε μια σχέση πέρα από το σεξ. Προσπαθήστε να περνάτε όμορφα μαζί. Κάντε τις κοινές σας ώρες να είναι μια στιγμή χαλάρωσης και για εσάς και για εκείνον.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η συγκατοίκηση «σκοτώνει» την ερωτική ζωή με το αγόρι μου;

Σχέση και συγκατοίκηση: Πώς θα αντέξεις χωρίς να τα… σπάσετε;

Τα δύσκολα της συγκατοίκησης: Πώς θα αντιμετωπίσετε τις εντάσεις;

Συγκατοίκηση: 8 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Σχετικά άρθρα