Σχέση και συγκατοίκηση: Όταν όλα διαλύονται λίγο πριν μείνουμε μαζί

Με το αγόρι μου είμαστε 2 χρόνια μαζί, εκείνος 26 και εγώ 25. Εκεί που κάναμε σχέδια στο να μείνουμε μαζί, είχαμε βρει και σπίτι, ξαφνικά οι γονείς του βρέθηκαν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.

Εκείνος δουλεύει εδώ και κάποιους μήνες μέρα και νύχτα για να μπορεί να καλύψει όλα τα… μέτωπα και να βοηθήσει την οικογένεια του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάνε πίσω τα σχέδια μας και να μην έχουμε πλέον καμία επικοινωνία.

Με αγαπάει αλλά είμαι πολύ πιεσμένη

Ο χρόνος του πλέον είναι περιορισμένος. Νιώθω ότι δεν υπάρχω στη ζωή του επειδή δεν έχει καθόλου χρόνο για εμένα. Οι φίλοι μου μού λένε ότι η λύση είναι ο χωρισμός.

Εκείνος μου λέει συνέχεια ότι με αγαπάει και πως όλα αυτά θα περάσουν άλλα θέλουν χρόνο. Δεν ξέρω τι να κάνω και είμαι πολύ πιεσμένη.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από ότι φαίνεται ο σύντροφος σας περνάει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Κατά τη διάρκεια αυτής, καλείστε να περάσετε σε ένα δευτερεύοντα αλλά πολύ σημαντικό ρολό, αυτόν της υποστηρικτικής παρουσίας.

Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει άμεσα τα σχέδια σας, ή να περνάτε αρκετό χρόνο μαζί, αλλά, υποθέτω, πως θα ήθελε να σας νιώθει δίπλα του και κοντά του.

Δύο λύσεις υπάρχουν

Αν θεωρείτε πως οι απαιτήσεις του είναι μεγάλες, ή ότι δεν μπορείτε αυτή τη στιγμή να ανταπεξέλθετε σε αυτή την κατάσταση, τότε ίσως θα ήταν ευκαιρία να κάνετε μια ειλικρινή κουβέντα πρώτα με τον εαυτό σας και έπειτα με το σύντροφο σας.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση και συγκατοίκηση: Μένουμε μαζί αλλά δεν κάνουμε σεξ…

Είμαι με ένα ζηλιάρη σύντροφο που με απάτησε: Θα έχουμε μια υγιή σχέση;

Τα σημάδια ότι είσαι μόνη στη σχέση σου: Πώς να το διαχειριστείς

Σχετικά άρθρα