Τα 2 κριτήρια που σε βοηθούν να καταλάβεις αν σε βλέπει φιλικά ή ερωτικά

Πριν λίγο καιρό γνώρισα ένα αγόρι και γίναμε αμέσως κολλητοί. Γνωριστήκαμε στη δουλειά. Αρχίσαμε να μιλάμε ανοιχτά ο ένας στον άλλο και κάναμε καλή παρέα από την πρώτη στιγμή.

Έχουμε βγει και δυο φορές. Περνάμε τέλεια όταν κάνουμε παρέα. Έχουμε καιρό να μιλήσουμε. Του έχω στείλει μήνυμα να μάθω πως είναι και καθυστερεί να μου απαντήσει. Μετά από δύο εβδομάδες μου απαντά (ενώ, μέρες πριν είχε διαβάσει το μήνυμα) ότι δεν ήταν καλά και μου ζήτησε συγγνώμη που άργησε να μου απαντήσει.

Μήπως θα πρέπει να σταματήσω να τον σκέφτομαι;

Του στέλνω ξανά πριν μια εβδομάδα και δεν το έχει ακόμα ανοίξει το μήνυμα μου για να το διαβάσει μέχρι τώρα.  Αν και δουλεύει πολύ αυτές τις μέρες, ασταμάτητα, δεν τον ενοχλώ και περιμένω να μου απαντήσει. Τον καταλαβαίνω.  Εργάζεται σε ξενοδοχείο και σε λίγες μέρες θα σταματήσει.

Ελπίζω να τον ξαναδώ όταν θα είναι πιο χαλαρός… Και ελπίζω να μην τον χάσω από φίλο μου. Είναι καταπληκτικό παιδί. Μου αρέσει πολύ αλλά δεν του έχω μιλήσει ακόμα. Νιώθω μπερδεμένη. Μήπως θα πρέπει να σταματήσω να τον σκέφτομαι ή να κάνω ακόμα λίγη υπομονή; Να του ανοιχτώ κάποια στιγμή ή να περιμένω να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα;

koritsi kinito

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ψυχολόγος Κωνσταντίνος Γερακίτης

Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι η συγκεκριμένη γνωριμία σε έχει ενθουσιάσει. Επιπλέον φαίνεται πως η πρόσφατη απουσία του από την κατά τα άλλα συχνή σας επικοινωνία, σου έχει δημιουργήσει κάποια ερωτηματικά. Πάμε τώρα να δούμε ένα – ένα τα ερωτήματά σου: 

Αν θα πρέπει να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι ή να κάνεις υπομονή

Κάνε αυτό το οποίο σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα. Εξάλλου τι σημαίνει πρέπει; Φυσικά εάν βλέπεις ότι τελικά αυτό δε βγάζει πουθενά στο αμέσως επόμενο διάστημα, τότε και πάλι εσύ είσαι εκείνη η οποία θα αποφασίσει εάν θέλει να συνεχίσει κάτι το οποίο της δημιουργεί περισσότερο ερωτήματα παρά χαρά. Θεωρώ πως το αν θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δική του συμπεριφορά, μέσα από την οποία (σε βάθος χρόνου) θα φανεί σε μεγάλο βαθμό η διάθεση του απέναντί σου. 

Αν πρέπει να ανοιχτείς ή να περιμένεις να το κάνει εκείνος

Δεν είναι κακό να ανοιγόμαστε και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, είτε ο άλλος τα αποδεχτεί είτε μας απορρίψει. Παρόλα αυτά επειδή σαν άνθρωποι δεν είμαστε πάντοτε έτοιμοι για μία απορριπτική στάση από τη πλευρά του άλλου, καλό θα είναι, εφόσον δε θέλουμε να πληγωθούμε, να περιμένουμε έστω για κάποια σημάδια από την άλλη πλευρά τα οποία θα μας δώσουν το πράσινο φως για να προχωρήσουμε στην έκφραση των συναισθημάτων μας.

Πώς θα καταλάβεις αν έχετε φιλική ή ερωτική σχέση;

Συνολικά θεωρώ πως καλό θα είναι να δώσεις λίγο χρόνο προκειμένου να δεις και εσύ πώς θα συμπεριφερθεί. Σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρη η φύση αυτής της σχέσης, εάν δηλαδή είναι φιλική ή ερωτική, κάτι ανάμεσα στα δύο ή και τίποτα από όλα αυτά. Ο χρόνος σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του το επόμενο διάστημα, θα βοηθήσουν αρκετά προκειμένου να είναι πιο ξεκάθαρο όλο αυτό!

Κωνσταντίνος Γερακίτης
Ψυχολόγος
Σύμβουλος διατροφής
6906824917
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς να είμαι ο εαυτός μου όταν οι γονείς μου τόσο αυστηροί;

Μια προσωπική ιστορία: Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση στη ζωή μου

Σχετικά άρθρα