Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις αν σκέφτεσαι την επανασύνδεση μαζί του

Τους τελευταίους 5 μήνες έχω κολλήσει με ένα παιδί, 2 χρόνια μεγαλύτερό μου. Μια τα βρίσκουμε, μια χωρίζουμε και πάντα το τελειώνει και το αρχίζει αυτός.

Εγώ τώρα βγαίνω με ένα άλλο παιδί με το οποίο γνωρίζονται και έκαναν παλιά παρέα. Μού είπε να βγούμε ενώ έβγαινα με το άλλο παιδί αλλά δέχτηκα.

Μού είπε ότι με θέλει αλλά 2 ημέρες μετά μού είπε ότι θέλει να το λήξουμε οριστικά. Θέλω να τα βρω μαζί του και να κρατήσει. Υπάρχει τρόπος; Και γιατί φέρεται έτσι; Λόγω ηλικίας;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Μάριος Παππάς

Αγαπητή αναγνώστρια,

Aυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι χωρισμοί και οι επανασυνδέσεις σας δεν έχουν γίνει 1 – 2 φορές αλλά είναι κάτι που επαναλαμβάνεται με μεγάλη συχνότητα.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί εκείνος φέρεται έτσι,μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν περί ηλικίας, ανωριμότητας, αβεβαιότητας και άλλων πολλών. Αλλά οι εικασίες είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να χάσει κάποιος τον προορισμό του. Αυτό που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει και να εστιάσεις είναι γιατί εσύ παραμένεις εγκλωβισμένη σε μια τέτοια κατάσταση με όλα αυτά τα μπρος – πίσω.

kardia-chorismos

Τι μπορεί να φταίει και χωρίζετε;

Είναι η ελπίδα ότι με τον καιρό θα αλλάξει και θα γίνει πιο σταθερός; Είναι το ότι νιώθεις οικειότητα μαζί του ή ίσως και κάποια εξάρτηση; Θα πρέπει να σκεφτείς καλά ποιοι είναι οι λόγοι ώστε να οδηγείσαι και σε πιο συνειδητές αποφάσεις. Τις φορές που εκείνος σε χωρίζει επικαλείται συγκεκριμένους λόγους για τον χωρισμό και όταν επιστρέφει πως επίσης το δικαιολογεί; Είναι λόγω το ότι αμφιβάλλει για τη σχέση σας ή κάτι δεν λειτουργεί;

Ουσιαστικά όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητήσετε γιατί αν μια σχέση δεν λειτούργησε την πρώτη φορά, ακόμα και τη δεύτερη, προφανώς κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτήν ώστε να μπορέσει να κρατήσει αν το πρόβλημα δεν το έχει εκείνος αλλά η ίδια η ποιότητα της σχέσης.

Μάριος Παππάς
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής (Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:6946945826
E-mail:[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός, δεύτερος γάμος και νέα οικογένεια: Τι είναι χρήσιμο να ξέρετε

Το αλάνθαστο κριτήριο για να αποφασίσεις αν ο χωρισμός είναι η καλύτερη επιλογή

Σχετικά άρθρα