Χωρισμός, δεύτερος γάμος και νέα οικογένεια: Τι είναι χρήσιμο να ξέρετε

Με τον άντρα μου είμαστε μαζί σχεδόν 6 χρόνια και έχουμε ένα αγοράκι 1 έτους. Εκείνος έχει και ένα μεγαλύτερο γιο 8 ετών που με τη μαμά του χώρισαν λίγους μήνες μετά τον γάμο.

Ακόμα δεν μπορώ να το δεχτώ και γκρινιάζω σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Νομίζω ότι μάς παίρνει χρόνο από την οικογένεια μας και δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω ότι είναι το ίδιο όπως είμαστε εμείς.

Σκέφτομαι ότι τον αγαπάει πιο πολύ από εμένα

Δεν μπορώ να τον παίρνει στις γιορτές, στις διακοπές. Δεν αντέχω να τον βλέπω καν γιατί σκέφτομαι ότι τον αγαπάει πιο πολύ από εμένα.

Ο άντρας μου στενοχωριέται με αυτή τη συμπεριφορά μου και είναι ο μοναδικός λόγος που τσακωνόμαστε. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει σε ήρεμο περιβάλλον και χαρούμενο, άρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λύσω.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Αντιλαμβάνω το συναίσθημά σας. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να δώσετε τον χώρο στην οικογένεια, αλλά και στον σύζυγό σας να βιώσει τον γονεϊκό του ρόλο, όπως στο δικό σας παιδί, έτσι και με το παιδί που έχει από τον προηγούμενο γάμο του.

Παράλληλα επειδή είναι πολύ σημαντικό το συναίσθημα που περιγράφετε και η σκέψη σας πως ίσως δίνοντας αγάπη στο παιδί του, θα τη στερήσει από εσάς, νομίζω είναι κάτι που εάν το δουλέψετε θα μπορέσετε να το διαχειριστείτε και διαφορετικά.

Σημασία έχει πώς αισθάνεστε

Συγκεκριμένα, θα μπορούσατε να μεταφέρετε στον σύζυγό σας πώς αισθάνεστε, γιατί ένα δικό σας άνοιγμα ίσως τον βοηθήσει να σας καταλάβει και ίσως να κάνει και κάποιες αλλαγές προς αυτή τη κατεύθυνση.

Επιπλέον, θα ήταν σημαντικό κυρίως για εσάς, αλλά και για όλη την οικογένειά σας, να λάβετε τη βοήθεια ενός ειδικού προκειμένου να μπορέσετε να το διαχειριστείτε συνολικά, μιας και φαίνεται αρκετά έντονο αυτό που περιγράφετε. Για ό,τι επιπλέον θελήσετε θα είμαι στη διάθεσή σας, σας ευχαριστώ.

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχολόγος BSc
Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος MSc
Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Μετεκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία και Ψυχολογία Εφήβων
www.aggelikikavallieratou.gr | 6983433267

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εφηβεία και διαζύγιο: Τι θα κάνω αν η μαμά και ο μπαμπάς χωρίσουν;

Εφηβεία και διαζύγιο: Τι θα κάνω αν η μαμά και ο μπαμπάς χωρίσουν;

Σχετικά άρθρα