Ο άνδρας μου είναι πιστός; Πώς μπορώ να καταλάβω τις «αταξίες» του;

Πριν από περίπου 7 μήνες παντρεύτηκα. Ήμαστε πολύ καλά αν και κάποιες φορές διαπίστωνα κάποια μικρά ψέματα που μου έλεγε.

Όταν έλεγα ότι δεν τον πιστεύω, τσακωνόμασταν. Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πολύ απόμακρος και όλο λείπει. Ακόμα και αν τον πάρω τηλέφωνο, δεν το σηκώνει. Μια ημέρα μου έστειλε μήνυμα ότι θέλει να χωρίσουμε και εγώ του είπα να βρεθούμε από κοντά. Κάτι που έγινε μα δεν κατάλαβα ποτέ πώς ακριβώς καταλήξαμε στο να σταματήσουμε να είμαστε μαζί.

Μετά έπαθε ένα ατύχημα και εγώ πήγαινα να τον δω στο νοσοκομείο. Εκεί ήρθαμε πολύ κοντά, παρότι το προηγούμενο διάστημα δεν μιλιόμασταν. Δεν έγινε τίποτα ακόμα αλλά νιώθω πως θα γίνει και πριν προχωρήσω, θέλω να καταλάβω γιατί φερόταν έτσι και αν είχε άλλη. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Δημήτρης Κατσαρός 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι λογικό να έχετε παραξενευτεί από όλη αυτή την περίεργη συμπεριφορά του και τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσης. Και είναι φανερό πως δεν τον έχετε ξεπεράσει αφού και του σταθήκατε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και σκέφτεστε την επανασύνδεση.

Από την άλλη όμως, είναι και κατανοητό πως φοβάστε μήπως «παίξει» μαζί σας με αποτέλεσμα να πληγωθείτε ξανά. Αυτές οι σκέψεις έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και εσείς αναρωτιέστε τι να κάνετε για να βοηθήσετε τη σχέση σας (αν υπάρξει) και εσάς.

Γιατί είναι τρυφερός ξανά μαζί σας;

Για να μην ξαναπληγωθείτε, λοιπόν, και να μην νιώθετε ότι «παίζει» μαζί σας ο πρώην σας, προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τι συμβαίνει μέσα του για εσάς: Είναι τρυφερός μαζί σας από συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση που του δείξατε μετά το ατύχημα ή άλλαξε γνώμη και τελικά σας θέλει πίσω σαν γυναίκα;

Αν ισχύει το δεύτερο, τότε προσπαθήστε να καταλάβετε τι τον έστρεψε μακριά σας πριν το ατύχημα για να μην αγωνιάτε για ένα επόμενο ξαφνικό χωρισμό. Και καλό είναι να τον ρωτήσετε ευθέως από το ψάξετε τυχόν τα πράγματά του, όπως κινητό και υπολογιστή.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί ένας άνδρας τάζει το «για πάντα» ενώ δεν το εννοεί;

Προδοσία στη σχέση: Γιατί η εμπιστοσύνη είναι τόσο πολύτιμη;

Το αγόρι μου προτιμά το cyber sex από το σεξ μαζί μου. ΓΙΑΤΙ;

Σχετικά άρθρα