Το αγόρι μου προτιμά το cyber sex από το σεξ μαζί μου. ΓΙΑΤΙ;

Το αγόρι μου μέ έχει γεμίσει ανασφάλειες. Μού μιλούσε συνεχώς για την πρώτη του φορά και την πρώτη του σχέση, σε σημείο που φαίνεται ότι την έχει κάνει θεά.

Ό,τι συμβαίνει μεταξύ μας, ό,τι γίνεται, το συνδέει μαζί της και με συγκρίνει. Επίσης, τον τσάκωσα να κάνει cyber sex και μού είπε ότι το προτιμά καλύτερα από το σεξ μεταξύ μας γιατί εκεί νιώθει πως κανείς δεν τον κρίνει.

Μα απορώ καθώς εγώ δεν τον έχω κρίνει ποτέ. Και είμαι τόσο ανασφαλής που έφτασα σε σημείο να σκέφτομαι να τού προτείνω να συμμετέχω και εγώ αλλά δεν νομίζω να το κάνω. Γενικά δεν τον εμπιστεύομαι. Τι να κάνω μαζί του;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος, Μυταυτσή Στέλλα

Αρχικά, πριν βάλεις όρια σε ένα άτομο για μια συμπεριφορά που σε ενοχλεί, χρειάζεται να βάλεις όρια στον εαυτό σου. Συχνά, κάνουμε το λάθος να προσπαθούμε να «μαντέψουμε» τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα των άλλων.

Το κάνουμε γιατί θέλουμε να «προσχεδιάσουμε» τις δικές μας αντιδράσεις, είτε να καθησυχάσουμε τον εαυτό μας. Συνεπώς, χρειάζεται να αντιληφθείς εσύ πρώτα τι είναι αυτό που ζητάς από το άλλο φύλο και να απορρίπτεις ό,τι δεν αντιστοιχεί στα δικά σου «θέλω και πιστεύω».

Με τον τρόπο αυτό, θέτεις πρώτα όρια στον εαυτό σου και έτσι μπορείς να τα επιβάλλεις και στους άλλους. Ελπίζω να σε βοήθησα και καλή τύχη σε ό,τι κι αν κάνεις.

Μυταυτσή Στέλλα
Ψυχολόγος – Παιδιψυχολόγος (MSc), Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πότε το Cybersex γίνεται σεξουαλική εξάρτηση; Ποια τα ύποπτα συμπτώματα;

Γνώρισα κάποιον και έχει μανία με το ομαδικό σεξ: Είναι φυσιολογικό;

Είναι «μύθος» ή αλήθεια ότι οι άνδρες θέλουν σεξ από το πρώτο ραντεβού;

Σχετικά άρθρα