Είναι «μύθος» ή αλήθεια ότι οι άνδρες θέλουν σεξ από το πρώτο ραντεβού;

Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, οι άνδρες δηλώνουν ότι θέλουν περισσότερο σεξ, αλλά επιθυμούν εξίσου την καλή επικοινωνία.

Γράφει η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.457 άνδρες οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά στις ερωτήσεις των ερευνητών σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, τις στάσεις και τις πεποιθήσεις τους γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Το 77% των ανδρών δήλωσε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να ευχαριστήσει τη σύντροφο είναι η συναισθηματική σύνδεση, ενώ το 40,7% είπε ότι το πιο σοβαρό λάθος που μπορεί να κάνει η σύντροφος είναι να μην επικοινωνεί αρκετά κατά τη σεξουαλική πράξη.

Τι πιστεύουν οι άνδρες για την απιστία;

Αναφορικά με την απιστία, το 54,7% έχει απατήσει τουλάχιστον μία σύντροφο, ενώ το 40,6% όσων βρίσκονται σε μονογαμική σχέση έχει απατήσει τη σταθερή του σύντροφο μία ή δύο φορές. Στην περίπτωση των παντρεμένων ζευγαριών το 35,4% των ανδρών έχει απατήσει τη σύζυγό του μία με δύο φορές, ενώ το 8,8% δηλώνει ότι έχει διαπράξει σεξουαλική απιστία παραπάνω από 10 φορές.

Το διαδικτυακό φλερτ μπορεί να θεωρείται απιστία από το 70,4% των γυναικών, αλλά μόνο το 45,6% των ανδρών φαίνεται να συμφωνεί μαζί τους.

Είναι αλήθεια ότι οι άνδρες θέλουν σεξ από το πρώτο ραντεβού;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το 41% των ανδρών πιστεύει ότι μπορεί έχει κάποιος μια ρομαντική σχέση μέσω διαδικτύου, ενώ το 30% δήλωσε ότι έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με άτομο που γνώρισε μέσω ίντερνετ.

Σε γενικές γραμμές όμως, αν και το 69% των ανδρών πιστεύει στις μονογαμικές σχέσεις, μόνο το 43% δηλώνει ότι δεν έχει ποτέ διαπράξει σεξουαλική απιστία. Αρκετοί ήταν οι άνδρες που ομολόγησαν ότι χρειάζονται βοήθεια για την επίτευξη ικανοποιητικής σεξουαλικής διέγερσης.

Το 45,9% των ανδρών ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε αλκοόλ προκειμένου να διεγερθεί σεξουαλικά, το 14,2% ανέφερε τη λήψη φαρμάκων ώστε να αυξήσει τη διέγερση και την ευχαρίστηση χωρίς να έχει επισκεφτεί ειδικό, ενώ το 11,1% δήλωσε ότι λάμβανε φάρμακα με ιατρική συνταγή.

Με πόσες γυναίκες… πρέπει να έχει πάει ένας μέσος άνδρας; 

Άλλες σημαντικές πληροφορίες που παρέχει η εν λόγω μελέτη αναφέρουν ότι οι άνδρες φαίνεται να προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες. Το ¼ μάλιστα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι είχε σχέση με γυναίκα μεγαλύτερη κατά 10 χρόνια. Παράλληλα, αν και το 16,4% ανέφερε ότι θα προχωρούσε στη σεξουαλική πράξη μετά το πρώτο ραντεβού, οι περισσότεροι άνδρες είπαν ότι θα περίμεναν μέχρι το τρίτο.

Αναφορικά με τον αριθμό των προηγούμενων σεξουαλικών συντρόφων, η πλειονότητα των ελεύθερων ανδρών δήλωσε 6 – 7, ενώ οι παντρεμένοι ανέφεραν κατά μέσο όρο 2 – 3. Το 42,5% των συμμετεχόντων μάλιστα ομολόγησε ότι έλεγε ψέματα σχετικά με τον αριθμό των πρώην στις νυν συντρόφους.

Επίσης, στην έρευνα αυτή οι άνδρες αποκαλύπτουν τα λάθη των γυναικών στο σεξ. Πέρα από την έλλειψη της επικοινωνίας κατά τη σεξουαλική πράξη που φαίνεται πως το θεωρούν όπως προαναφέρθηκε το σημαντικότερο, οι άνδρες φαίνεται να έχουν παράπονα και σχετικά με την τεχνική, αλλά και την επιμονή των γυναικών κατά το στοματικό σεξ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορώ να αντιμετωπίσω την πρόωρη εκσπερμάτιση με σεξοθεραπεία; Θα έχει αποτέλεσμα;

Σεξ και γάμος: Είναι καλό να κυκλοφορούμε στο σπίτι γυμνοί;

Οι 8 λόγοι που ο άνδρας σου δεν θέλει να κάνετε σεξ

Σχετικά άρθρα