«Είμαι ομοφυλόφιλη αν βλέπω ερωτικά μια κοπέλα που γνώρισα μέσω chat;»

Αναρωτιέμαι αν είμαι ομοφυλόφιλη επειδή γνώρισα μια κοπέλα μέσω Διαδικτύου και λατρεύω τις συζητήσεις μου μαζί της.

Είμαι μόλις 18 ετών και τα τελευταία χρόνια έχω περάσει πολύ δύσκολα. Πάντα ήθελα να είμαι ευτυχισμένη και ποτέ δεν το κατάφερα. Κόντεψα να χάσω τον ίδιο μου τον εαυτό καταστρέφοντας την εφηβική μου ζωή. Όλα ξεκίνησαν όταν γνώρισα μια κοπέλα μέσω chat. Εκείνη δεν ήξερε- και δεν έμαθε και ποτέ- την πραγματική μου ταυτότητα.

Αυτή η κοπέλα ήταν το ιδανικό για εμένα

Ίσως και τελικά να μην έγινε τίποτα το ιδιαίτερο και όλα να ήταν μέσα στο μυαλό μου. Νόμιζα ότι αυτή η κοπέλα αντιπροσωπεύει το ιδανικό για εμένα, ότι ταιριάζει άψογα σε εμένα και δεν μπορούσα να δεχτώ το γεγονός ότι μένουμε τόσο μακριά και ότι είμαι κορίτσι. Άρα σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάτι ανάμεσά μας.

Την έβλεπα περισσότερο ως μια όμορφη επικοινωνία που με γοήτευαν όσα μου έγραφε. Την είχα εξιδανικεύσει. Τη θεωρούσα ένα μοναδικό άνθρωπο. Προσπάθησα να σταματήσω να της μιλάω γιατί ένιωθα πως άρχισα να τη βλέπω ερωτικά. Περνούσα πολύ χάλια, όσο δεν της μιλούσα. Είχα απομακρυνθεί από όλους, είχα κλειστεί εντελώς στον εαυτό μου.

Παραμένει η απορία του αν είμαι ομοφυλόφιλη

Αισθανόμουν πως κανείς δεν με καταλαβαίνει. Να μιλήσω σε ποιον; Ντρεπόμουν για όλο αυτό. Κάθε ημέρα έκλαιγα. Είχα φτάσει σε σημείο να θέλω να μιλάω μόνο μαζί της. Όλα τα υπόλοιπα, όλοι οι υπόλοιποι έρχονταν σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα είμαι χωρίς αυτόν τον άνθρωπο. Όμως δεν άντεξα και μίλησα στη μαμά μου. Και εκείνη με βοήθησε πολύ.

Μετά από τέσσερα χρόνια, βλέπω επιτέλους τον εαυτό μου να έχει κάνει πολλά θετικά βήματα και αρκετές αλλαγές στη ζωή του. Βέβαια, παραμένει η απορία του αν είμαι ομοφυλόφιλη επειδή έβλεπα ερωτικά την κοπέλα αυτή. Η αλήθεια είναι πως φοβάμαι να ανοιχτώ από τότε και έχω ορίσει στον εαυτό  μου να μην βλέπει κανέναν ερωτικά. Άρα δεν ξέρω αν μου αρέσουν τα αγόρια ή τα κορίτσια ή και οι δύο.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Φαίνεται ότι σας γοήτευσε στο έπακρο η επαφή αυτή μέσω Διαδικτύου. Εφόσον δεν είχατε κάποια συνάντηση υπήρξε επαφή μέσα από τα λόγια, τα οποία είναι πολύ εύκολο να μεταφράζει κάποιος όπως του χρειάζεται για να στολίζει κάτι ιδανικό μέσα του. Συμβαίνει συχνά και για αυτόν τον λόγο οι όμορφες λέξεις μας ωθούν να θέλουμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που μας μιλάει, από κοντά.

Έχουμε ανάγκη να δούμε αν ισχύουν όλα αυτά τα ωραία λόγια. Για εσάς δεν συνέβη κάτι τέτοιο κι έτσι μείνατε με την εικόνα που είχατε στο νου σας και τα όμορφα λόγια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλο αυτό ήταν κάτι ψεύτικο. Σημαίνει απλά ότι δεν πέρασε το τεστ της πραγματικότητας. Είτε γιατί δεν το αφήσατε είτε επειδή δεν έτυχε. Τώρα έχει σημασία να δείτε γιατί δεν συναντηθήκατε ποτέ με αυτό το άτομο. Φοβόσαστε; Δεν θέλατε να χαλάσει η μαγεία της εικόνας που είχατε για αυτό το πρόσωπο;

Οι δράσεις και οι αντιδράσεις σας όσο ήσαστε σε αυτή τη συναισθηματική δέσμευση, είναι ένα μάθημα για εσάς. Δείχνει πως αντιδράτε όταν νιώθετε ότι σας αγγίζει ένας άνθρωπος συναισθηματικά. Έχετε πολύ δίκιο να νιώθετε απογοήτευση τώρα που τελείωσε όλη αυτή η κατάσταση γιατί η πραγματικότητα πολλές φορές είναι πολύ βαρετή όταν δεν έχουμε κάτι να μας αγγίζει τόσο έντονα όσο εσάς αυτή η σχέση. Όμως είναι στο χέρι σας να φτιάξετε κάτι και η δημιουργία περνά απαραίτητα μέσα από την πραγματικότητα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ομοφυλοφιλία: Γιατί κάποιος δεν παραδέχεται ότι του αρέσουν τα αγόρια;

Ομοφυλοφιλία: Πώς θα κάνεις coming out στην οικογένειά σου;

Σχετικά άρθρα