Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δουλεύεις από το σπίτι; Μάθε πως να έχεις την μέγιστη απόδοση

Δουλεύεις από το σπίτι; Μάθε πως να έχεις την μέγιστη απόδοση

Δουλεύοντας από το σπίτι, λόγω του κορωνοϊού

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που από τον Μάρτιο, όπου ξεκίνησε η καραντίνα εργάζονται πλέον από το σπίτι τους. Σε ένα ποσοστό των ανθρώπων έγινε υποχρεωτικά από τις εταιρείες τους, ενώ για κάποιους άλλους ήταν η προσωπική επιλογή τους, εφόσον βέβαια και η φύση της δουλειάς τους το επέτρεπε. Το σίγουρο πάντως είναι πως μια τέτοια απόφαση φέρνει θετικά αποτελέσματα όπως:

  • Μηδενικές μετακινήσεις
  • Μηδενική έκθεση σε τυχόν κρούσμα στον εργασιακό χώρο
  • Προσωπική διαχείριση χρόνου
  • Διαχείριση του δικού τους περιβάλλοντος

Ωστόσο φέρνει και αρνητικά όπως:

  • Διαχείριση της οικογένειας και των παιδιών στο σπίτι
  • Ελλιπής προσαρμογή, λόγω αλλαγής περιβάλλοντος
  • Λανθασμένη διαχείριση του χρόνου δουλείας
  • Διαχείριση κατοικίδιων στο σπίτι

Δουλεύοντας-από-το-σπίτι,-λόγω-του-κορωνοϊού

Χρήσιμες συμβουλές, με σκοπό η δουλειά από το σπίτι, να γίνει η καλύτερη δυνατή

Χρησιμοποίησε ένα εργονομικό γραφείο

Πολλοί είναι εκείνοι, που δουλεύουν από το σπίτι και δεν έχουν έναν σωστό χώρο εργασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δουλεύουν στους καναπέδες και σε λανθασμένα στο ύψος τραπέζια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να επιβαρύνεται μυοσκελετικά η υγεία τους, με πόνους στην μέση και τον αυχένα. Η σωστή εργονομική παρέμβαση είναι η χρησιμοποίηση ενός σωστού γραφείου, με το κατάλληλo ύψος και χώρο για την εργασία σας.

Χρησιμοποίησε μια εργονομική καρέκλα

Εξίσου σημαντικό με την λήψη ενός σωστού γραφείου, είναι και η λήψη μιας σωστής εργονομικής καρέκλας, η οποία θα προσδώσει στην εργασία σου σημαντική βελτίωση, διότι άμεσα θα τροποποιηθεί η στάση του σώματος και θα μειωθεί ο πόνος.

Εμπλούτισε τον χώρο σου με φυτά

Σύμφωνα με έρευνα, έχει φανεί πως τα φυτά στον εργασιακό χώρο και συγκεκριμένα δίπλα στο γραφείο, προσδίδουν στον εργαζόμενο αύξηση της παραγωγικότητας του, κατά 15%. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως αυξάνουν την αίσθηση της ευημερίας, καθώς και της δημιουργικότητας. (1)

Εμπλούτισε τον χώρο σου με φως

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε έναν χώρο, είναι ο καλός φωτισμός. Ο φωτισμός, συμβάλει στη συγκέντρωση και στην βέλτιστη απόδοση της εργασίας. Ακόμα καθυστερεί την κούραση των ματιών, που επέρχεται σε μια πολύωρη εργασία. Τέλος, η ιδανικότερη λύση φωτισμού για εργασία από το σπίτι, είναι σίγουρα ο συνδυασμός φυσικού και τεχνητού φωτός.

Περιόρισε την φασαρία στο σπίτι

Πολλές είναι οι φορές που έχει χρειαστεί να διακόψετε την δουλειά σας, με σκοπό να ηρεμήσετε το παιδί σας, να διαχειριστείτε τον άντρα σας, ή ακόμα και να απαντήσετε σε ένα τηλεφώνημα. Ωστόσο όλες αυτές οι παρεμβολές, έχουν σαν αποτέλεσμα την ελλιπή συγκέντρωση, καθώς και την προξένηση σφαλμάτων. Η λύση στην συγκεκριμένη συνθήκη, θα μπορούσε να είναι, η διευθέτηση των οικογενειακών παρεμβολών από άλλα μέλη της οικογένειας, εάν αυτό είναι εφικτό.

Αξιοποίησε σωστά τον χρόνο σου

Λόγω της εργασίας από το σπίτι, πολλοί είναι εκείνοι, που δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν σωστά τον χρόνο τους. Η βασική αλλαγή που βιώνουν, είναι πως δεν ακολουθούν την συνήθη ρουτίνα του 8ώρου, που ακολουθούσαν στο γραφείο. Οπότε το μυστικό για την επίλυση του προβλήματος, δεν είναι άλλο από το να τηρήσουμε ένα παραπλήσιο πρόγραμμα εργασίας, αλλά αυτή την φορά από το σπίτι μας.

 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X