5 έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να διακοσμήσεις μικρούς χώρους του σπιτιού

[lwptoc numeration=”none”]

Η διακόσμηση του σπιτιού, είναι κάτι που δυσκολεύει αρκετούς ανθρώπους, λόγω έλλειψης αισθητικής, οικονομικών προβλημάτων και μειωμένο χρόνο. Ωστόσο όταν κάποιος χώρος είναι μικρός, οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν, διότι τα πράγματα αυτομάτως γίνονται πιο εύκολα. Συγκεκριμένα, κάποιες έξυπνες και οικονομικές ιδέες θα μπορούσαν να είναι:

  • Δώσε φως στον μικρό χώρο
  • Τοποθέτησε καθρέφτες
  • Επέλεξε ένα μεγάλο χαλί
  • Εκμεταλλεύσου όλα τα αποθηκευτικά έπιπλα
  • Κάνε τον χώρο πιο minimal

Δώσε φως στον μικρό χώρο

To φως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα σπίτι, είτε είναι φυσικό είτε τεχνητό. Συνήθως οι μικροί χώροι δεν έχουν τον ιδανικό φυσικό φωτισμό που χρειάζονται για να αναδειχθούν. Οπότε μια τέλεια λύση, είναι η αγορά στιλάτων φωτιστικών που θα αναδείξουν άμεσα τη διακόσμηση του χώρου σας. Ακόμα μια άλλη πολύ έξυπνη ιδέα είναι σωστή η απόχρωση στους τοίχους. Συνήθως στους μικρούς χώρους επιλέγουμε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για να μπερδεύουν το μάτι και να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Τοποθέτησε καθρέφτες

Εδώ τηρούμε την ίδια λογική με προηγουμένως, διότι οι καθρέφτες δίνουν άμεσα την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, λόγω της αντανάκλασης του φωτός σε αυτούς. Επομένως προτιμήστε έναν μεγάλο και επιβλητικό καθρέφτη, ή παίξτε με μείξεις αυτών μέσα στον χώρο.

Επέλεξε ένα μεγάλο χαλί

Η επιλογή ενός μεγάλου χαλιού σε έναν μικρό χώρο, είναι ένα εξαιρετικό trick, διότι κατευθείαν κάνει τον χώρο να μοιάζει πιο μεγάλο και πιο γεμάτο. Σε αντίθεση το μικρό χαλί, αφήνει την εικόνα ενός ακόμα πιο μικρού και άδειου χώρου.

Εκμεταλλεύσου όλα τα αποθηκευτικά έπιπλα

Ένα εύχρηστο tip για έναν μικρό χώρο, είναι η παρουσία επίπλων με αποθηκευτικούς χώρου. Συγκεκριμένα τα κρεβάτια, τα σκαμπό και οι βιβλιοθήκες με πολλαπλούς χώρους, θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν αυτομάτως τον χώρο να μοιάζει περιποιημένος και χωρίς φασαρία.

Κάνε τον χώρο πιο minimal

Το minimal είναι κομψό και ποιοτικό και αυτομάτως αποτελεί το τέλειο είδος διακόσμησης για μικρούς χώρους. Η minimal αισθητική, είναι η ιδανική λύση για ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα, διότι προσφέρει έναν ποιοτικά όμορφο χώρο χωρίς την βαβούρα των πολλών επίπλων.

 

Σχετικά άρθρα