Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές τελείωσαν. Ώρα να μπούμε σε φόρμα, με ένα πρόγραμμα Pilates!!!

Σ’αυτές τις περίεργες γιορτινές μέρες που ζήσαμε, οι περισσότεροι περάσαμε αρκετές ώρες στη κουζίνα μας για να ευχαριστήσουμε με ωραία πιάτα τους δικούς μας ανθρώπους. Γι’αυτό το λόγο φάγαμε και λίγο παραπάνω.

Έτσι σας παρουσιάζω ένα πρόγραμμα Pilates για να ξεπιαστούμε και να μπούμε ξανά σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Pilates θα σας βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, να μπείτε στη ρουτίνα της καθημερινότητας πιο ευχάριστα. Χρησιμοποιώντας τις αναπνοές (εισπνοή-εκπνοή), θα βοηθήσετε το καρδιαναπνευστικό σας σύστημα, όπου αυτό συνεπάγεται με μια εύκολη καθημερινότητα, όπως:

  • Καλύτερη στάση σώματος,
  • Πιο άνετο περπάτημα
  • Πιο ήπιες δουλειές του σπιτιού.

Θα χρειαστούμε λοιπόν μια καρέκλα και ένα σκουπόξυλο. Εάν δεν υπάρχει, εναλλακτικά μπορούμε και με μια πετσέτα.

2 σετ από 8 επαναλήψεις σε κάθε μεριά (όπου χρειάζεται), 45 δευτερόλεπτα διάλειμμα ανάμεσα από τα σετ, αν νομίζεται ότι χρειάζεστε παραπάνω χρόνο, το κρατάτε.

Όσες περισσότερες φορές εφαρμόσετε το πρόγραμμα μέσα στη βδομάδα, θα νιώθετε άλλος άνθρωπος. Θα με θυμηθείτε!!! 

Stretching and back rotation

Τοποθετούμε το ένα πόδι τεντωμένο (εάν δεν μπορούμε τελείως τεντωμένο ας είναι και λίγο λυγισμένο) στην άκρη της καρέκλας. Έχουμε το σκουπόξυλο στα χέρια μας τεντωμένα στο ύψος του ώμου. Εισπνέοντας από τη μύτη τα χέρια σηκώνονται ψηλά και με την εκπνοή από το στόμα μακραίνω τον κορμό μου και τον στρίβω. Προσοχή στους ώμους να είναι σε όλη την διάρκεια κάτω.

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές τελείωσαν. Ώρα-να-μπούμε-σε-φόρμα,-με-ένα-πρόγραμμα-Pilates!!!

Stretching back and one leg

Καθόμαστε στη καρέκλα έχοντας το σκουπόξυλο στα χέρια μας στο ύψος των ώμων. Εισπνοή κάνουμε άρση των χεριών και εκπνοή μακραίνω το κορμό μου προς τα μπρος  και σηκώνοντας το ένα μου πόδι τεντωμένο.

Ώρα-να-μπούμε-σε-φόρμα,-με-ένα-πρόγραμμα-Pilates!!!

Shoulder bridge with leg stretch

Ξαπλώνουμε στο στρώμα μας και τοποθετούμε τα πόδια πάνω στη καρέκλα και τα χέρια τεντωμένα με το σκουπόξυλο στο ύψος των ώμων. Εισπνοή στην αρχική θέση, με την εκπνοή σηκώνω σιγά σιγά την πλάτη μου έναν έναν σπόνδυλο και μόλις φτάσω πάνω τεντώνω το ένα πόδι και το φέρνω κοντά με τα χέρια μου ανεβοκατεβάζοντας εναλλάξ  χέρια με το ένα πόδι.

Ώρα-να-μπούμε-σε-φόρμα,-με-ένα-πρόγραμμα-Pilates!!!

Roll up

Ξαπλώνουμε  στο στρώμα με τα πόδια τεντωμένα πάνω στη καρέκλα και με το σκουπόξυλο στα χέρια μας. Εισπνοή στην αρχική θέση και με την εκπνοή σηκώνω σιγά σιγά τον κορμό μου ψηλά μόλις φτάσω στο σημείο που μπορώ τεντώνω ψηλά τα χέρια.

Ώρα-να-μπούμε-σε-φόρμα,-με-ένα-πρόγραμμα-Pilates!!!

Dorsal

Ξαπλώνουμε μπρούμυτα στο στρώμα μας. Το σκουπόξυλο στα χέρια μας. Με την εισπνοή τεντώνουμε μπροστά τα χέρια μας και με την εκπνοή σηκώνω ψηλά τη πλάτη μου όσο μπορώ και φέρνω πίσω στην πλάτη τα χέρια μου.

Ώρα-να-μπούμε-σε-φόρμα,-με-ένα-πρόγραμμα-Pilates!!!

Αναλυτικό βίντεο με ασκήσεις:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nancy Semprou? (@nancy_sem)

 

Σέμπρου Αθανασία

Φυσικοθεραπεύτρια – Pilates Instructor

 

Σχετικά άρθρα