Lockdown life: Απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε στο σπίτι

Η καραντίνα μας έχει κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το σπίτι μας και να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας εντός αυτού. Ωστόσο, ορισμένες φορές επιθυμούμε να εμπνευστούμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό, ώστε να ξεφύγουμε λίγο από την ρουτίνα και την καθημερινότητα μας. Παράλληλα, η ένταση των ημερών επιτάσσει την ηρεμία και την ψυχραιμία μας, την οποία οφείλουμε να επιστρατεύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Εσείς πώς χαλαρώνετε στην άνεση του σπιτιού σας;

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα

Αυτό δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσετε μια λίστα με όλες εκείνες τις δραστηριότητες, τα πράγματα ή ακόμα και τους ανθρώπους που σας κάνουν να αισθάνεστε ευφορία και ηρεμία. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να αλλάξετε άρδην την ψυχολογία σας και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Ίσως να ανασύρετε και αναμνήσεις του παρελθόντος που σας στιγμάτισαν και έτσι θα μπορέσετε να αντλήσετε περισσότερη δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε spa

Κι όμως με πολύ απλά, αλλά δραστικά βήματα σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα μικρό spa στην άνεση του σπιτιού σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ανάψετε κεράκια, ώστε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, να βάλετε την ανάλογη μουσική και να απολαύσετε ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια. Έτσι, τα μεθυστικά αρώματα θα σας συνεπάρουν και θα μπορέσετε να κάνετε και το πολυπόθητο beaute σας.

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός αποτελεί έναν από τους διασημότερους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε εντός ολίγων λεπτών και όχι άδικα! Μπορείτε να βρείτε σχετικά βίντεο στο YouTube, αλλά και σε όλα τα social media, στα οποία είστε ενεργοί.

Εκγύμναση

Η άσκηση είναι πολύ βασική και χρειάζεται να λάβει κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμα σας. Ειδικότερα, υπάρχουν διάφορα είδη, τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε. Δοκιμάστε πολλά προγράμματα έως ότου να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγές στην προπόνηση σας και να ασχοληθείτε άλλοτε με γυμναστική υψηλής έντασης και άλλοτε χαμηλότερης. Μάλλον ήρθε η ώρα να απελευθερώσετε τις ενδορφίνες σας, δίχως ενδοιασμούς.

Καταγραφή συναισθημάτων και σκέψεων

Η δεδομένη διαδικασία που ονομάζεται εναλλακτικά και journaling είναι πολύ αποτελεσματική και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβιβάζεται. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως πολλοί από εμάς είχαμε υιοθετήσει τη συγκεκριμένη συνήθεια στην τρυφερή, παιδική μας ηλικία, όπου καταγράφαμε ανελλιπώς τις καθημερινές μας εμπειρίες και το πώς αισθανθήκαμε εντός της ημέρας.

Εκμεταλλευθείτε τα τεχνολογικά επιτεύγματα

Η τεχνολογία μας έχει προσφέρει πολύτιμα και χρήσιμα επιτεύγματα, τα οποία ως επί το πλείστον διευκολύνουν την καθημερινή μας ζωή. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να βάλετε βιντεάκια που θα σας ταξιδέψουν και θα εξάψουν την φαντασία σας. Μεταφερθείτε νοητά σε κάποιον άλλο προορισμό, επισκεφθείτε μουσεία, παρακολουθήστε online παραστάσεις και ταξιδέψτε με το μυαλό όπου εσείς επιθυμείτε.

Δημιουργήστε άνευ ορίων

Μην φοβηθείτε να δημιουργήσετε. Είτε σας χαλαρώνει η μαγειρική, είτε η ζωγραφική, είτε η μουσική μην διστάσετε να ασχοληθείτε με αυτές τις αγαπημένες δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώσετε συναισθηματική πληρότητα και παράλληλα θα μπορέσετε να δώσετε χαρά στους ανθρώπους που αγαπάτε. 

Extra tip: Εφόσον βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι ας ασχοληθούμε με τις οικογένειες μας, περνώντας περισσότερο ωφέλιμο χρόνο μαζί τους. Επίσης, μπορούμε να αφιερώσουμε ένα σημαντικό μέρος της ημέρας μας κάνοντας την αυτογνωσία και την αυτοκριτική μας, ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εντός της οικίας μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να οπλιστούμε με την καλύτερη μας διάθεση, το χαμόγελο μας και την αισιοδοξία μας.

“Μην χάνεις το κουράγιο σου, μέσα στις δυσκολίες γίνονται τα πιο μεγάλα θαύματα” 

Jean de la Bruyere

Πηγές
https://blog.cheapism.com/how-to-relax/#slide=7

https://www.verywellmind.com/relaxing-at-home-just-got-easier-3144758

https://www.healthline.com/health/stress/how-to-relax#how-to-relax

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 Χρήσιμες συμβουλές χαλάρωσης για να αποβάλεις το άγχος κατά την διάρκεια του εγκλεισμού

Η εκπληκτική τεχνική χαλάρωσης για να πεις «αντίο» στο άγχος!

 

 

Σχετικά άρθρα