DIY: Πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα super ενυδατικά lip balm με φυσικά υλικά

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην καθημερινή μας ρουτίνα τόσο στο πρόσωπο και το σώμα, όσο και στα χείλη μας, τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε, αφού έχουν ιδιαιτέρως αυξημένες ανάγκες. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να μην προσπαθήσουμε να φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά τα αγαπημένα μας lip balm στην άνεση του σπιτιού μας με όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά υλικά; Εμείς θα σας αποκαλύψουμε πως μπορείτε να το καταφέρετε αυτό και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθείτε. Τι λέτε; Ξεκινάμε;

Σοκολατένιο lip balm με μέντα και μεθυστικό άρωμα

Υλικά

2κ.σ. κερί μέλισσας

1κ.σ. κακό σε σκόνη

2κ.σ. λάδι αμυγδάλου με γλυκιά γεύση

Λίγες σταγόνες λάδι μέντας

Εκτέλεση

Αρχίστε να λιώνετε σε ένα μικρό σκεύος το κερί μέλισσας στο μάτι της κουζίνας σας σε μέτρια θερμοκρασία ή σε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει προσθέστε το κακό, το λάδι αμυγδάλου και το λάδι μέντας και ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία αδειάστε το σε μικρά δοχεία. Έτοιμο!

Lip balm με rasberry και σταγόνες λεμονιού…για φάγωμα

Υλικά

2κ.σ. λιωμένα rasberries

2κ.σ. λάδι καρύδας

4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ζεστάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το λάδι καρύδας στο μάτι της κουζίνας σας ή στα μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα μούρα σας και ανακατέψτε. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά, αναδεύστε καλά και αφήστε τα να ζεσταθούν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και ρίξτε το στις κατάλληλες θήκες. 

Super ενυδατικό lip balm με τριαντάφυλλο για ζουμερά χείλη

Υλικά

1κ.σ. κερί μέλισσας

1/2κ.σ. καστορέλαιο

3κ.σ. λάδι τριαντάφυλλου

1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

1κ.σ. βουτυροκακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μαγειρικό σκεύος λιώστε το κερί μέλισσας και έπειτα προσθέστε το καστορέλαιο και το λάδι τριαντάφυλλου. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και αφήστε τα να ζεσταθούν πολύ καλά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα επάνω στο μάτι της κουζίνας σας για λίγα λεπτά ακόμα. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα σας σε μικρά δοχεία και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες του.

Lip balm με μέλι για όλες τις εποχές και τις περιστάσεις

Υλικά

1κ.σ. αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (πχ καστορέλαιο, λάδι καρύδας, argan oil)

4κ.σ. λάδι αμυγδάλου

2κ.σ. μέλι της αρεσκείας σας

10γρ. Βουτυροκακάο ή κακάο σε σκόνη

10γρ. Κερί μέλισσας

15γρ. Βούτυρο από κάρυ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε το κερί μέλισσας, το κακάο, το βούτυρο από κάρυ και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε τα πολύ καλά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Αφήστε τα να κρυώσουν και ρίξτε τα στα κατάλληλα δοχεία.

Εν τέλει, το να φτιάξετε ένα ενυδατικό προϊόν για τα χείλη στην άνεση του σπιτιού σας δεν είναι και τόσο δύσκολο, όπως σας αποδείξαμε. Επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών που εμπεριέχονται και παρατηρήστε ριζική αλλαγή στα χείλη σας. Βαθιά ενυδάτωση με φυσικά συστατικά; Τώρα γίνεται! Μην ξεχνάτε να τα εφαρμόζετε καθημερινά και όσο πιο συχνά μπορείτε. Φροντίστε τα στο έπακρο, ακριβώς όπως τους αξίζει.

Πηγές

https://www.happinessishomemade.net/10-minute-diy-lip-balm/

https://www.stylecraze.com/articles/diy-lip-balm/#DIYMintChocolateLipBalm

Σχετικά άρθρα