Σκούρο μπλε: το απόλυτο χρώμα στην χειμωνιάτικη διακόσμηση

Κοντά στα μέσα του χειμώνα τα χρώματα που η ίδια η φύση φορά κινούνται στις αποχρώσεις του ζεστού καφέ, του σκούρου πράσινου και του βαθύ μπλε. Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές φέτος εμπνέονται από τα γήινα χρώματα, τις έντονες γραμμές του κλασικισμού ή πιο φουτουριστικές Σκανδιναβικές επιρροές δημιουργώντας ένα πεδίο αντιθέσεων.

Πρωταγωνιστές της διακόσμησης είναι το πρωσικό και το βασιλικό μπλε, δύο πολύ ιδιαίτερες αποχρώσεις που μπορούν να προσδώσουν στο χώρο χειμωνιάτικο και ταυτοχρόνως αριστοκρατικό χαρακτήρα. Η γκάμα είναι μεγάλη και υπάρχουν προτάσεις που περιλαμβάνουν το μπλε σε τοίχο αλλά και σε μικρές πινελιές από έπιπλα και διακοσμητικά. Τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού θα ταιριάξει υπέροχα χωρίς να γίνεται ψυχρό.

Μπλε στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας

Το μπλε χρώμα δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο και παρόλο που είναι έντονο είναι χαλαρωτικό. Συνδυάζεται υπέροχα με άσπρο και γαλάζιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE Decor (@elledecor)


Κλινοσκεπάσματα και λεπτομέρειες

Σε βελούδινες υφές και απαλά υφάσματα υπόσχονται ονειρεμένες νύχτες. Εμπνευσμένες από Ισπανική σιέστα, ταιριάζει με άνετα μαξιλάρια και χειροποίητο πολύχρωμο χαλί. Αν αποτελεί και χώρο μελέτης το μπλε θα βοηθήσει και στην συγκέντρωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ELLE Decor (@elledecor)

Μπλε καναπές

Κομψός, διαχρονικός και ταιριάζει με κάθε στυλ και εποχή. Ο καναπές είναι βασικό κομμάτι του σαλονιού και σε αυτή την απόχρωση θα είναι και το επίκεντρο.

Σε κάδρο

Άλλη μια επιλογή σε τοίχο που τραβά το βλέμμα. Εάν συνδυαστεί και με ανοιχτό καφέ τότε φέρνουμε την θαλασσινή αύρα απευθείας στον χώρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Bahar (@abstract_in_gold)

Ρουστίκ μπάνιο

Ότι πρέπει για ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Χρυσές λεπτομέρειες στα υδραυλικά θα προσδώσουν μία σοφιστικέ νότα που θυμίζει Great Gatsby.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fireclay Tile (@fireclaytile)

À la Marocain

Το μπλε στο εξωτερικό του σπιτιού προσδίδει μία νότα ανατολής που θυμίζει Μαρόκο. Ειδικά αν η αρχιτεκτονική του σπιτιού είναι τέτοια και υπάρχει και κήπος τότε αυτό το χρώμα θα την απογειώσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margo Fortuny (@thefortunyverse)

Σχετικά άρθρα