Πρόγραμμα Yoga για ευλυγισία και ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος

Η yoga είναι ένα από τα παλαιότερα είδη γυμναστικής που εξισορροπεί σώμα και πνεύμα. Τα είδη είναι τουλάχιστον 8 και αφορούν διαφορετικές μυϊκές ομάδες στοχεύοντας σε διαφορετικά οφέλη.

Αρχικά επιδρά θετικά στην βελτίωση της εικόνας του σώματος αφού γυμνάζει ακόμα και τις πιο μικρές μυϊκές ομάδες. Συγχρόνως αυξάνει την συγκέντρωση καθώς καλείστε να συντονίσετε το μυαλό με το σώμα, αυξάνοντας την λειτουργία της μνήμης. Ασκείται, λοιπόν, ο εγκέφαλος και λύνοντας όσα προβλήματα αντιμετωπίζετε γρηγορότερα.

Ψυχολογικά, προλαμβάνει το άγχος και την κατάθλιψη γιατί μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης και αυξάνει την σεροτονίνη, μία ορμόνη που οφείλεται για τα συναισθήματα της ευτυχίας και της χαράς. Επίσης, βελτιώνει την ποιότητα του ήχου, βοηθά στην διατήρηση του βάρους, στην υγεία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενδείκνυται για ενδυνάμωση των μυών και ευλυγισία. Δεν χρειάζεται εξοπλισμό και στοχεύει κυρίως στα ισχία και του ώμους. Ωστόσο, επειδή είναι έντονο πρόγραμμα είναι καλύτερο να προτιμάται από άτομα που ασχολούνται ήδη με την γυμναστική.

Σχετικά άρθρα