Βάλε χρώμα στο σαλόνι σου με χρωματιστό καναπέ- 7 Ιδέες για το πως να τον συνδυάσεις για ένα στυλάτο αποτέλεσμα

Ένα ουδέτερο χρώμα στον καναπέ σίγουρα διευκολύνει την διακόσμηση του χώρου αλλά μπορεί να τον κάνει μουντό. Μπορεί να ταιριάζει με πολλά διακοσμητικά και με άλλα έπιπλα, αλλά είναι μία συνηθισμένη επιλογή. Γίνε λίγο πιο τολμηρή για αυτό σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά σε μερικές πιο χρωματιστές επιλογές ιδανικές για την άνοιξη.

Με ζωντανές ιδέες styling και νέα στυλ διακόσμησης θα μάθεις πώς να διαμορφώνεις χρωματικά στο χώρο σου και να βάλεις στο επίκεντρο το πιο σημαντικό έπιπλο του σαλονιού, τον καναπέ.

1. Υποτόνοι του κίτρινου για πιο ανατολίτικες νότες

Το μουσταρδί είναι μία ιδανική επιλογή για καναπέ και συνδυάζεται υπέροχα με πολύχρωμα υφαντά στους τοίχους ή μεγάλα χρωματιστά μαξιλάρια στον καναπέ. Στα υφάσματα και τις υφές του ταιριάζουν καλύτερα το δέρμα και το μετάξι. Εάν θες κάτι πιο μοντέρνο τότε πρόσθεσε μοτίβα στον χώρο, στα μαξιλάρια ή σε ένα ριχτάρι.

2. Έντονο κόκκινο

Κλασική επιλογή που τραβάει τα βλέμματα αλλά μπορεί να σε δυσκολέψει λίγο στον συνδυασμό με άλλα διακοσμητικά. Πάρε το ρίσκο και προτίμησε ένα έντονο κόκκινο στον καναπέ, με απαλές αποχρώσεις του μπλε στους τοίχους και vintage τραπέζι και διακοσμητικά.

3. Το λαδί είναι το χρώμα της άνοιξης 2022

Το είδαμε σε ρούχα, παπούτσια τώρα και σε έπιπλα. Ιδανική και φρέσκια επιλογή για να δώσει μία πιο αριστοκρατική και διαφορετική χροιά στον χώρο σου. Ταυτοχρόνως συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα και ειδικά με εκείνα του κόκκινου, του κίτρινου και του καφέ. Φυσικά, δένει αρμονικά και με πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου.

4. Κοραλί

Κάτι ανάμεσα στο κόκκινο και το ροζ το κοραλί είναι μία εναλλακτική επιλογή για καναπέ. Εάν θες να φτιάξεις ένα πιο boho σαλόνι σίγουρα θα τον προτιμήσεις και θα τον συνδυάσει με λευκά κεντητά μαξιλάρια, κάδρα σε γήινα χρώματα και ξύλινο τραπεζάκι του καφέ.

5. Μπλε και βελούδινος

Για ένα μοντέρνο αλλά διαχρονικό στυλ στην διακόσμηση του καθιστικού το μπλε είναι ο μόνος πρωταγωνιστής. Μπορεί να φαίνεται ψυχρό αλλά εάν επιλέξεις τις σωστές αποχρώσεις για να το πλαισιώσεις και της ιδανική υφή υφάσματος τότε θα κερδίσεις το παιχνίδι.

6. Σκούρο πράσινο του κυπαρισσιού

Μπορεί να ακούγεται χειμωνιάτικο χρώμα αλλά μπορεί να σταθεί σε κάθε εποχή επάξια. Κινούμενο στην ρουστίκ διακόσμηση έρχεται να φέρει ζεστασιά, ενώ το καφέ αποτελεί στο καλύτερο ταίρι για να αποθεώσει τον χώρο. Έτσι το σαλόνι σου θα γίνει χώρος χαλάρωσης, οικειότητας και θαλπωρής.

7. Μεταλλικές αποχρώσεις

Για παράδειγμα ένας γαλαζοπράσινος καναπές θα ταιριάξει υπέροχα με μία φλοράλ ταπετσαρία και ένα ψάθινο τραπέζι. Πρόσθεσε στον χώρο καθρέφτη, φωτιστικό δαπέδου και διακοσμητικά με μεταλλική κατασκευή και σε χρυσές αποχρώσεις. Αλλιώς συνδύασέ τον με λευκές αποχρώσεις στον τοίχο και μεταλλικό τραπεζάκι.

 

 

 

Σχετικά άρθρα