5 συμβουλές για δημιουργήσεις ένα μπάνιο με πολυτελή αισθητική

Τα μπάνια εξυπηρετούν ως επί το πλείστον, έναν λειτουργικό σκοπό αλλά οι σύγχρονοι ιδιοκτήτες σίγουρα επιθυμούν ο χώρος τους για να μετατραπούν αυτοί οι πρακτικοί χώροι σε πολυτελής σημεία του σπιτιού ιδανικά για χαλάρωση.

Παρακάτω, θα βρεις μερικές ειδικές συμβουλές για να δώσεις στο μπάνιο σου την πολυτέλεια που θα τον αναδείξει. Από την ανανέωση στο ντους και την μπανιέρα μέχρι κορυφαία εξαρτήματα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μπάνιου, αν σκέφτεσαι να επενδύσεις για να ομορφύνεις το χώρο σου, ρίξε μια ματιά παρακάτω.

1. Αναβάθμισε τον εξοπλισμό του μπάνιου

Εάν διαθέτεις τον κατάλληλο προϋπολογισμό, μπορείς να το ανακαινίσεις για να δημιουργήσεις ένα κομψό ντους. Ωστόσο, εάν θέλεις μία απλούστερη πιο προσιτό αλλαγή, άλλαξε την τυπική κεφαλή στο ντους με κάτι λίγο πιο πολυτελές.

2. Άλλαξε τον νιπτήρα

Οι νεροχύτες μπάνιου είναι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό στα μπάνια, οπότε η αναβάθμισή τους μπορεί να κάνει θαύματα δίνοντας σε ολόκληρη την περιοχή μια αίσθηση πολυτέλειας. Είτε προτιμάτε μια ειδικά κατασκευασμένη μονάδα με ανεξάρτητους νιπτήρες που τοποθετούνται πάνω από έναν κομψό πάγκο από γρανίτη είτε έναν προκατασκευασμένο ξύλινο νιπτήρα. Για ένα πιο απλό μπάνιο, οι ίδιες αρχές μπορούν να εφαρμοστούν για μονό νιπτήρα, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας όπως γυαλιστερό ξύλο και φυσική πέτρα.

3. Επίλεξε μία πιο ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα

Σίγουρα δεν σου αρέσει να βγαίνεις από το ντους ή την μπανιέρα και να πατάς σε ένα ψυχρό μπάνιο με κρύο δάπεδο, επομένως η διασφάλιση της κατάλληλης θέρμανσης του μπάνιου αποτελεί μέρος της διαδικασίας για το σχεδιασμό ενός πολυτελούς χώρου. Ένα στοιχείο σχεδιασμού που εγγυάται ότι θα κρατήσει τον χώρο ζεστό και θα ανεβάσει το σχεδιασμό του μπάνιου. Παραδείγματος χάριν, μπορείς να επιλέξεις να βάλεις ενδοδαπέδια θέρμανση ή αλλιώς θερμαινόμενη κρεμάστρα για πετσέτες.

4. Διάλεξε ιδιαίτερα φωτιστικά και βρύσες

Όσον αφορά τον σχεδιασμό ενός μπάνιου πολυτελείας οι μικρότερες λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν την διαφορά. Τέτοιες είναι οι βρύσες αλλά και τα φωτιστικά. Πρώτον, η επιλογή των βρυσών θα καθορίσει και τον τόνο του διακοσμητικού σας θέματος, επομένως φροντίστε να ταιριάζουν με το υπόλοιπο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν θέλεις ένα πιο κλασικό στυλ θα μπορούσες να το βρεις σε χρυσές ή ορειχάλκινες βρύσες, καθρέφτες και χερούλια πόρτας.

Στη συνέχεια, σειρά έχει ο φωτισμός. Αγκαλιάζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μπάνιου με εξελιγμένο έξυπνο φωτισμό που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον φωτισμό τους με το πάτημα του κουμπιού, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δώσετε στο μπάνιο σας μια αίσθηση κορυφαίου επιπέδου.

5. Επένδυσε στις πετσέτες

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν πάντα τις πιο απαλές, πιο αφράτες πετσέτες και αυτός είναι γιατί βοηθούν να υπάρχει μια αίσθηση πολυτέλειας. Και αυτό είναι ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αναβαθμίσεις το δικό μπάνιο στο σπίτι σου. Επίσης, υπολόγιζε στις πετσέτες το μπουρνούζι και μαξιλάρια για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση.

 

Σχετικά άρθρα