Πώς θα αποκτήσετε λεία και απαλά πόδια και φτέρνες το καλοκαίρι! 

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι εξορμήσεις μας στην παραλία είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Τα σανδάλια και τα πέδιλα είναι από τις πρώτες μας επιλογές με τις οποίες ολοκληρώνουμε με τον καλύτερο τρόπο τα summer looks μας. Η περιποίηση των ποδιών μα είναι το άλφα και το ωμέγα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς τα πόδια είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε σχέση με το χειμώνα.

Για να φαίνονται τα πόδια μας υγιή και πάνω απ’ όλα περιποιημένα είναι καλό να ακολουθήσουμε κάποια μικρά steps που θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε γρήγορα και εύκολα.

1) Ποδόλουτρο

Βυθίστε τα πέλματά σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγα άλατα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τις φτέρνες σας να μαλακώσουν.

2) Scrub


Η απολέπιση δεν είναι απαραίτητη μόνο για το πρόσωπο ή το σώμα. Καλό είναι να κάνετε scrub και στα πέλματά σας. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, έχοντας ως αποτέλεσμα πιο λεία, απαλή επιδερμίδα.

3) Ελαφρόπετρα


Τρίψτε ελαφρά τις φτέρνες σας με μια ελαφρόπετρα, με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνετε στην ουσία το προηγούμενο βήμα, αφού θα λειάνουν ακόμα περισσότερο οι τραχιές περιοχές των πελμάτων σας.

4) Ενυδάτωση


Τέλος, απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή body butter, ακόμα και κάποιο ενυδατικό έλαιο, ό,τι ταιριάζει καλύτερα στον τύπο επιδερμίδας σας και θα έχετε τα πιο όμορφα πόδια το καλοκαίρι στην παραλία.

Αλπίδου Ευαγγελία

Instagram: @evangelie_alp

Σχετικά άρθρα