Anne Heche: τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι βιασμοί από τον πατέρα της, οι εθισμοί σε αλκοόλ και ναρκωτικά και τα συγκινητικά λόγια του γιου της για τον θάνατο της

Η Anne Heche ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 16 ετών και μετά από τροχαίο δυστύχημα έμεινε εγκεφαλικά νεκρή και πέθανε στις 13 Αυγούστου. Έγινε ευρύτερα γνωστή υποδυόμενη τις δίδυμες Vicky Hudson και Marley Love στη σαπουνόπερα “Another World” ( 1987–1991), κερδίζοντας της ένα Daytime Emmy Award και δύο Soap Opera Digest Awards.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Heche (@anneheche)

Δύσκολα παιδικά χρόνια 

Η Heche γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1969, στην Aurora του Οχάιο ήταν η μικρότερη από τα πέντε παιδιά της Nancy Heche και του Donald Joseph Heche. Η οικογένεια της μετακόμισε έντεκα φορές κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και κάποια στιγμή ζούσαν με μία θρησκευτική κοινότητα της Μεννονιτών της Πενσυλβάνια.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της την ανάγκασε να εργαστεί σε ένα θέατρο δείπνου Swainton. Αφού τους έδιωξαν από το σπίτι τους φιλοξενήθηκαν από την εκκλησία. Μετά από ένα χρόνο που μάζευαν χρήματα σε έναν φάκελο σε ένα συρτάρι εξοικονόμησαν αρκετά χρήματα για να καταφέρουν να φύγουν.

Στις 3 Μαρτίου 1983, όταν η Heche ήταν 13 ετών, ο 45χρονος πατέρας της πέθανε από AIDS, το οποίο πίστευε ότι είχε προσβληθεί από ομοφυλόφιλο σύντροφο. Όπως η ίδια δήλωνε μετά Larry King Live ήταν σε πλήρη άρνηση μέχρι την ημέρα που πέθανε πως διατηρούσε ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Ήταν ένας πολύ άτακτος άντρας και τότε ξέραμε τον τρόπο ζωής του.

Οι συνεχείς βιασμοί από τον πατέρα της 

Η Heche είπε ότι τη βίασε επανειλημμένα από τη στιγμή που ήταν βρέφος μέχρι τα 12 της, προκαλώντας της έρπητα των γεννητικών οργάνων. Όταν ρωτήθηκε  γιατί ένας γκέι θα βίαζε ένα κορίτσι σε μια συνέντευξη του 2001 στο The Advocate, απάντησε δεν πίστευε πως ο πατέρας της ήταν απλά ομοφυλόφιλος προσπαθούσε να καλύψει την φύση του με το να κακοποιεί τους γύρω του.

Τρεις μήνες μετά το θάνατο του πατέρα της, ο 18χρονος αδερφός της Nathan, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αφού αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και χτύπησε ένα δέντρο. Ωστόσο, η ίδια η Heche ισχυρίζεται ότι ήταν αυτοκτονία. Μετά από τον θάνατο του αδερφού της μετακόμισαν στο Σικάγο.

Η αρχή της καριέρας της

Το 1985, όταν η Heche ήταν 16 ετών, ένας πράκτορας την εντόπισε σε μια σχολική παράσταση και της εξασφάλισε μια ακρόαση για την ημερήσια σαπουνόπερα “As the World Turns”. Στην συνέχεια, έφυγε για τη Νέα Υόρκη, πέρασε από οντισιόν και της προσφέρθηκε δουλειά, αλλά η μητέρα της επέμενε να τελειώσει πρώτα το γυμνάσιο.

Λίγο πριν την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο το 1987, η Heche έλαβε έναν διπλό ρόλο στη σαπουνόπερα “Another World”. Η μητέρα της ήταν αντίθετη με αυτή την πιθανότητα καθώς ήταν πολύ θρησκευόμενη και πίστευε πως η κόρη της έμπαινε σε έναν κόσμο αμαρτωλών. Η ίδια όμως είχε πάρει την απόφασή της και έκανε το επόμενο βήμα.

Οι ταινίες που την καθιέρωσαν

Για τη δουλειά της στο Another World, η Heche έλαβε ένα βραβείο Daytime Emmy για την καλύτερη νεότερη ηθοποιό σε μια δραματική σειρά το 1991. Το 1993 η Heche έκανε το ντεμπούτο της σε μεγάλου μήκους ταινία στο The Adventures of Huck Finn της Disney με τον Elijah Wood. Τα επόμενα δύο χρόνια, είχε μικρούς δεύτερους ρόλους σε ταινίες για τηλεόραση, ενώ εμφανίστηκε επίσης στο ερωτικό θρίλερ Wild Side (1995) του Donald Cammell ως λεσβία εραστή της Joan Chen.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Heche συνέχισε να βρίσκει αναγνώριση και εμπορική επιτυχία καθώς ανέλαβε δεύτερους ρόλους σε τρεις άλλες ταινίες υψηλού προφίλ του 1997 “Volcano”, “I Know What You Did Last Summer” και “Wag the Dog”. Παρ’ όλα αυτά, ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της Heche ήρθε στη ρομαντική περιπέτεια “Six Days, Seven Nights” το 1998, με συμπρωταγωνιστή τον Harrison Ford.

Η Heche πρωταγωνίστησε και στο “Psycho” (1998) του Gus Van Sant, ένα remake της ταινίας του 1960 σε σκηνοθεσία Alfred Hitchcock. Στην ενημερωμένη έκδοση, ανέλαβε τον ρόλο που αρχικά έπαιξε η Janet Leigh, της Marion Crane και για αυτό τον ρόλο κέρδισε υποψηφιότητα για το βραβείο Saturn.

Προσωπική ζωή

Η σχέση της Heche με την Ellen DeGeneres και τα γεγονότα που ακολούθησαν τον χωρισμό τους έγιναν θέματα ευρέως διαδεδομένου ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης. Το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει το 1997 και σκέφτονταν να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο εάν κάτι τέτοιο γινόταν νόμιμο στο Βερμόντ. Χώρισαν τον Αύγουστο του 2000. Η Heche δήλωσε ότι όλες οι άλλες ρομαντικές της σχέσεις ήταν με άνδρες.

Το 2000, η Heche άφησε τον DeGeneres για τον Coleman “Coley” Laffoon, έναν οπερατέρ τον οποίο γνώρισε τον προηγούμενο χρόνο στην περιοδεία stand-up comedy του DeGeneres. Την 1η Σεπτεμβρίου 2001, αυτή και ο Laffoon παντρεύτηκαν και απέκτησαν έναν γιο τον Μάρτιο του 2002. Πεντέμισι χρόνια μετά υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου, το οποίο οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2009.

Η Heche άφησε τον σύζυγό της για τον συμπρωταγωνιστή των Men in Trees, James Tupper και απέκτησαν έναν γιο τον Μάρτιο του 2009, το δεύτερο παιδί της. Οι δυο τους χώρισαν το 2018.

Η ηθοποιός είχε τέσσερα μεγαλύτερα αδέρφια, τρία από τα οποία έχουν επίσης πεθάνει. Η μεγαλύτερη, η Susan πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2006. Η Cynthia πέθανε σε ηλικία δύο μηνών σε βρεφική ηλικία από καρδιακό ελάττωμα. Το τρίτο παιδί και ο μόνος γιος, ο Nathan, πέθανε όπως είπαμε σε ηλικία 18 ετών σε τροχαίο ατύχημα τρεις μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα τους το 1983.

Ψυχολογικά προβλήματα και εθισμοί

Η ηθοποιός θεωρούσε ότι τα πρώτα 31 χρόνια της ζωής της ήταν τρελή και ότι αυτό προκλήθηκε από την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της κατά τη βρεφική και παιδική της ηλικία. Σε μια σειρά εθνικών τηλεοπτικών συνεντεύξεων για την προώθηση του Call Me Crazy το 2001, η Heche δήλωσε ότι δημιούργησε έναν κόσμο φαντασίας που ονομάζεται “Τέταρτη Διάσταση” για να αισθάνεται ασφαλής.

Έφτιαξε ένα alter ego, η οποία ήταν κόρη του Θεού και ετεροθαλής αδερφή του Ιησού Χριστού με το όνομα «Σελεστία», η οποία είχε επαφές με εξωγήινες μορφές ζωής.

Δυστύχημα και θάνατος

Στις 5 Αυγούστου και όντας υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών πήρε το αυτοκίνητο και οδηγούσε με 100 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Κατέληξε να συγκρουστεί στο γκαράζ ενός σπιτιού και να προκληθεί έκρηξη και φωτιά. Για να σβηστεί η πυρκαγιά χρειάστηκαν 59 πυροσβέστες, αλλά χρειάστηκαν 65 λεπτά για να μπορέσουν να πλησιάσουν.

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες είπε ότι μια προκαταρκτική ανάλυση αίματος επιβεβαίωσε την παρουσία ναρκωτικών στο σύστημα του Heche. Αν και απαιτούνται πιο ολοκληρωμένες τοξικολογικές εξετάσεις που θα μπορούσαν να διαρκέσουν εβδομάδες για τον εντοπισμό συγκεκριμένων φαρμάκων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anne Heche (@anneheche)

Η Heche μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της και στις 8 Αυγούστου, ένας εκπρόσωπος της Heche είπε ότι βρισκόταν σε κώμα σε κρίσιμη κατάσταση, με ιατρικό αερισμό που απαιτείται για έναν πνευμονικό τραυματισμό. Στις 11 Αυγούστου ανακοινώθηκε η Heche δεν αναμενόταν να επιβιώσει λόγω ανοξικής εγκεφαλικής βλάβης και ότι κρατούνταν με υποστήριξη ζωής. Έχοντας χαρακτηριστεί “εγκεφαλικά νεκρή”, σύμφωνα με το νόμο της Καλιφόρνια, η Heche θεωρήθηκε και νομικά νεκρή και αποσυνδέθηκε.

Σε ανακοίνωσή του ο Hommer Lafoon, γιος της Heche ανέφερε πως: «Ο αδελφός μου Άτλας κι εγώ χάσαμε τη μητέρα μας. Μετά από έξι μέρες σχεδόν απίστευτων συναισθηματικών εναλλαγών, μου έμεινε μια βαθειά, ανείπωτη θλίψη. Ελπίζω η μητέρα μου να απελευθερώθηκε από τους πόνους και να άρχισε να εξερευνά την αιώνια ελευθερία της, όπως θέλω να φαντάζομαι».

Σχετικά άρθρα