Lyn Slater: Η 69χρονη καθηγήτρια νομικής που έγινε τυχαία μία από τις μεγαλύτερες fashion blogger του κόσμου

Μέχρι το 2014 η Lyn Slater ήταν απλώς μία καθηγήτρια νομικής στο πανεπιστήμιο με αντικείμενο την κοινωνική πρόνοια και το ποινικό δίκαιο. Όλα αυτά μέχρι που μετά από ένα διάλειμμά της γυρνώντας στο πανεπιστήμιο πέρασε μπροστά από το κτίριο που γινόταν ένα fashion show κατά την εβδομάδα μόδας της Νέα Υόρκης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyn Slater (@iconaccidental)

Πλέον η 69χρονη Lyn μετρά μία σημαντική καριέρα στα νομικά με μεταπτυχιακό στο ποινικό δίκαιο και την εγκληματολογία αλλά και μία εξίσου σημαντική πορεία στον χώρο της μόδας. Μπορεί εκείνη να είναι μικρότερη αλλά δεν στερείται καταξίωσης και επιτυχίας.

Fashion girl από τύχη

Η ίδια ως Νεοϋορκέζα είχε ένα ιδιαίτερο στυλ ντυσίματος που θύμιζε πολύ την μοδάτη τετράδα του Sex and the City. Η ζωή της γενικότερα χαρακτηριζόταν από τις καθημερινές, πλούσιες εμπειρίες που μπορεί να σου προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου τις οποίες φρόντιζε να εμπλουτίζει περισσότερο με τις στυλιστικές της επιλογές.

Διδάσκοντας τότε στο Graduate School of Social Services και ως επίκουρη καθηγήτρια στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Fordham μοίραζε τον χρόνο της στις βιβλιοθήκες και στις αίθουσες. Οι διαλέξεις της είχαν να κάνουν περισσότερο με την κακοποίηση των παιδιών, την ενδοοικογενειακή βία, ενώ βοηθούσε ανήλικα κορίτσια θύματα βίας να μπορέσουν να συνεχίσουν την ζωή τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyn Slater (@iconaccidental)

Για την ίδια ήταν μία τυπική ημέρα δουλειάς που μετά το διάλειμμά της θα επέστρεφε στο μάθημα σε μία δουλειά που έκανε για δεκαετίες. Σε εκείνο το lunch break με μία φίλη της που είχε σχέση με την μόδα πέρασαν έξω από το Lincoln Centre κατά την διάρκεια της εβδομάδος μόδας της Νέας Υόρκης. Περνώντας απ’ έξω οι φωτογράφοι την πέρασαν για κάποια διάσημη καλεσμένη του show και έσπευσαν να την φωτογραφίσουν.

Αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον των φωτογράφων ξάφνιασε την Lyn που την απαθανάτησαν έτσι αιφνιδιασμένη και σαστισμένη φορώντας ένα σύνολο Yamamoto συνδυασμένο με μία τσάντα Chanel. Καθώς το σύνολο ήταν από Ιάπωνα σχεδιαστή ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος την πλησίασε και της ζήτησε συνέντευξη.

Η φίλης της που ήταν παρούσα σε όλο αυτόν τον χαμό αναφώνησε πως έχουν μπροστά τους ένα τυχαίο είδωλο μόδας. Έτσι, τις επόμενες μέρες άρχισε να σκέφτεται μήπως έπρεπε να φτιάξει ένα blog μόδας. Πράγματι το έκανε και το ονόμασε όπως την αποκάλεσε η φίλης της, κάπως έτσι γεννήθηκε το Accidental Icon.

Το αυστηρό καθολικό σχολείο που την καθόρισε

Από μικρό παιδί είχε την ανάγκη να εκφράζεται μέσα από τα ρούχα που φορούσε παρ’ όλο που στο αυστηρό καθολικό σχολείο που φοιτούσε απαγορευόταν να φορά οτιδήποτε άλλο εκτός από την στολή της. Το μόνο που μπορούσε να φορά σε αφθονία ήταν τα ροζάρια και όποια άλλα θρησκευτικά κοσμήματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyn Slater (@iconaccidental)

Άρχισε, λοιπόν, να πειραματίζεται με αυτά και να τα φορά με διάφορους τρόπους. Πότε τα φορούσε πολλά μαζί, πότε τα συνδύαζε με ζώνες, πότε μόνο στον λαιμό. Μετά το πέρας των σχολικών της χρόνων η νομική μπήκε για τα καλά στην ζωή της. Σπούδασε, ξεκίνησε να διδάσκει, έκανε το διδακτορικό της και έγραψε μία σειρά βιβλίων.

Βασικό της θέμα πάντα ήταν η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, η παραμέληση ανηλίκων αλλά κυρίως τα ανήλικα κορίτσια με παραβατική συμπεριφορά και πως αυτά θα καταφέρουν να επανενταχθούν στην κοινωνία. Η μόδα ήταν απλώς μία ενασχόληση με την προσωπική της σφραγίδα.

Ο κοινωνιολογικός χαρακτήρας της μόδας

Όταν πια έφτιαξε το blog η μόδα έγινε ένα ακαδημαϊκό αντικείμενο όπως ήταν μέχρι τότε η νομική. Έκανε έρευνα, μελέτησε και δημιούργησε ένα fashion blog διαφορετικό από όσα υπήρχαν έως τότε.

Κεντρική ιδεολογία της είναι πως το ντύσιμο εκφράζει πραγματικά κομμάτια του χαρακτήρος μας, καθώς άτομο και ρούχο είναι ένα. Για αυτό και τα ρούχα θα πρέπει να δείχνουν αυτοπεποίθηση, άνεση και να φέρουν στοιχεία της προσωπικότητός εκείνου που τα φοράει. Επομένως, η μόδα είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο που μετεξελίσσεται.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyn Slater (@iconaccidental)

Σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός ντυσίματος θα πρέπει να είναι οι αντιθέσεις που προσαρμόζουν κομμάτια που φαίνονται αταίριαστα όπως ένα αυστηρό σακάκι με αθλητικά ή πολύ κοντά μαλλιά με μεγάλα σκουλαρίκια.

Μάχεται κατά του ηλικιακού ρατσισμού

Μέσω της θέσης που πλέον κατέχει μάχεται κατά του ηλικιακού ρατσισμού ένα κοινωνικό πρόβλημα που ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, δεν ήταν εύκολο ούτε για εκείνη να παρακάμψει για λίγο την αυστηρότητα της ακαδημαϊκής της φυσιογνωμίας και να γίνει το it girl του Instagram ακόμα και αν ήταν για κάνει ένα όνειρό της πραγματικότητα.

Έπρεπε να φτάσει τα 60 για να αφήσει πίσω της πολλά στερεότυπα και ταμπού γύρω από τις γυναίκες, την κοινωνία και την ηλικία. Τελικά, τα κατάφερε και όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά και για πολλές άλλες γυναίκες. Έγινε, πηγή έμπνευσης για άλλους ανθρώπους για να κυνηγούν τα όνειρά τους και να τα πραγματοποιούν.

Υπέγραψε συμβόλαια με μεγάλα πρακτορεία

Η Lyn δεν άντεχε να σκέφτεται πως επειδή έφτανε τα 60 θα ήταν άχρηστη και δεν θα μπορούσε να κάνει ότι ήθελε. Έκανε στην άκρη τα άσχημα σχόλια χρηστών των κοινωνικών δικτύων και τις ειρωνείες τους και προχώρησε στον κόσμο της μόδας που τόσο λάτρευε.\

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyn Slater (@iconaccidental)

Κάπως έτσι, υπέγραψε συμβόλαιο με ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μόδας το Elite Models London έξι μήνες μετά την έναρξη του blog της. Επίσης, έγινε εξώφυλλο στο Grey Magazine και κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια της Mango και συγκέντρωσε περισσότερους από 758.000 ακόλουθους στο Instagram. Όλα αυτά τα συνοδεύουν ποικίλες συνεντεύξεις .

Εγκατέλειψε για λίγο το Instagram

Για αρκετούς μήνες η ίδια ήταν ανενεργή στο Instagram αλλά και στο blog της πράγμα που προκάλεσε ανησυχία στους ακολούθους της. Ωστόσο, με μία νέα δημοσίευσή της στο Instagram εξήγησε τους λόγους που έλειπε για τόσο καιρό. Εκείνος δεν ήταν άλλος από την συγγραφή του νέου της ακαδημαϊκού βιβλίου για την κοινωνική εργασία.

Παράλληλα, ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο της μητέρας της που την έκανε να συνειδητοποιήσει πολλά πράγματα για το γήρας και τον θάνατο και την σημασία της ζωής. Ο κορωνοϊός, ο θάνατος της μητέρας της, ο πόλεμος της Ουκρανίας και το γενικότερο κλίμα στον κόσμο δημιούργησαν την ανάγκη της να απομονωθεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lyn Slater (@iconaccidental)

Κατέλειξε στο συμπέρασμα πως το Instagram την κούρασε πια. Βέβαια, θα συνεχίσει να απολαμβάνει την μόδα και να πρεσβεύει το στυλ που αγαπά απλώς θα το ανεβάζει μόνο όταν το κρίνει απαραίτητο και μόνο στο blog της και όχι στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικά άρθρα