7 τρόποι για να οργανώσεις τέλεια το ψυγείο σου!

Είναι μαγευτικό να βλέπεις ένα καλά οργανωμένο και συντονισμένο ακόμα και στα χρώματα ψυγείο. Δεν μιλάμε μόνο για την αισθητική του πράγματος, αλλά και για την λειτουργικότητα, καθώς να οργανωμένο ψυγείο εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Εάν μπορείς να βρεις ακριβώς τι υπάρχει μέσα και τι χρειάζεται συμπλήρωμα, τα ψώνια και οι ώρες γευμάτων γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά, με λιγότερα περισσεύματα φαγητού και δυσάρεστες μυρωδιές.

Γενικές συμβουλές αποθήκευσης

Καταρχάς, προτεραιότητα σε ένα ψυγείο έχουν τα φαγώσιμα. Αυτά κατηγοριοποίησε σε ομάδες και τοποθετήστε τα σε διαφανή δοχεία για πιο ομοιόμορφη εμφάνιση. Προμηθεύσου διάφανα μπουκάλια για το νερό, το γάλα και τα υπόλοιπα υγρά του ψυγείου για να αποφύγεις τα κυλιόμενα κουτιά των αναψυκτικών ή τα υπερφορτωμένα συρτάρια για σνακ.

Όταν τοποθετείς τα πράγματα στο ψυγείο σκέψου πως θα διατηρηθούν καλύτερα και περισσότερο. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν το γάλα στο επάνω ράφι ή στην πόρτα, αλλά θα πρέπει να πηγαίνει στο πίσω μέρος του κάτω ραφιού όπου υπάρχει περισσότερη ψύξη. Το ίδιο ισχύει και για τα αυγά: Αποθήκευσε τα αυγά στα αρχικά τους χαρτοκιβώτια σε μεσαία ή επάνω ράφια όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο σταθερές. Άφησε την πόρτα του ψυγείου για καρυκεύματα, βούτυρα, μαλακά τυριά και επεξεργασμένους χυμούς.

Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά, βάλε τα σνακ τους στο ύψος των ματιών, ώστε να μπορούν να τα αρπάξουν εύκολα χωρίς να κάνουν χάος. Μπορείς, επίσης, να κρατήσεις για ένα χώρο για κάθε παιδί ή να βάλεις όλα τα σνακ σε ένα σημείο για να διαλέγουν από όλα θέλουν να πάρουν.

Όταν αγοράζεις κάτι καινούργιο περίστρεψε τα παλαιότερα αντικείμενα προς τα εμπρός, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν από την ημερομηνία λήξης. Εάν έχεις ψάρι το ψυγείο πέταξέ το μετά από μία έως δύο ημέρες, κρέας μετά από δύο έως τρεις ημέρες και λαχανικά ή δημητριακά μετά από πέντε έως επτά ημέρες.

1. Σετ αποθήκευσης τροφίμων από γυαλί

Προτίμησε τα γυάλινα σκεύη αποθήκευσης από τα πλαστικά καθώς είναι μία πιο υγιεινή λύση. Μετάφερε τα φαγητά ή άλλως είδους τρόφιμα σε γυάλινα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων. Θα μπορείς πιο εύκολα να βλέπεις τι βάζεις στο ψυγείο και να τα απολυμαίνεις καλύτερα μετά την χρήση.

2. Αυτοκόλλητες ετικέτες

Βάλε ετικέτες και ημερομηνία σε κάθε δοχείο, ώστε να γνωρίζεις ακριβώς τι υπάρχει μέσα και το πιο σημαντικό, πότε λήγει. Στο εμπόριο θα βρεις ετικέτες που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να τις αλλάζεις συνέχεια.

3. Κάδοι ψυγείου

Οι διάφανοι κάδοι αποθήκευσης ψυγείου είναι μία ακόμη ιδανική λύση για να έχεις οργανωμένο ψυγείο. Θα τους βρεις σε μία ποικιλία σχημάτων και μεγεθών και μπορείς να βάλεις μέσα όλα τα καρυκεύματα, τα έτοιμα σνακ, τα ποτά, το γιαούρτι και πολλά άλλα.

4. Κάθετος χώρος αποθήκευσης μπουκαλιών κρασιού

Αποθηκεύοντας τα μπουκάλια σε κάθετους χώρους οργάνωσης θα σε βοηθήσεις να σώσεις χώρο αλλά και να διατηρήσεις παγωμένο το αγαπημένο σου κρασί.

5. Επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα τροφίμων σιλικόνης

Πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις τυπικές σακούλες μιας χρήσης, οι σακούλες σιλικόνης έχουν γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα αποθήκευσης τροφίμων. Αποθήκευσε τα υπολείμματα σε αυτές τις αεροστεγείς σακούλες και στη συνέχεια βάλε τες τα κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε βραστό νερό για να ξαναζεσταθούν.

6. Πλενόμενα χαλάκια ψυγείου

Φυσικά δεν έχουν το μέγεθος του πραγματικά μεγάλου χαλιού, αλλά βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με το ψυγείο σου. Κάνε τον καθαρισμό λιγότερο αγγαρεία με ένα σετ αδιάβροχα χαλάκια ψυγείου που καταπολεμούν επίσης τα βακτήρια και τις παρατεταμένες οσμές.

7. Φίλτρο φρέσκου αέρα για το ψυγείο

Έχει σημασία πόσο όμορφο είναι το ψυγείο σου αν μυρίζει όταν το ανοίγεις; Όχι. Βάλε αυτό το φίλτρο αέρα στο πλάι του ψυγείου σου για να απορροφήσει και να πάρει τις οσμές. Για γρήγορη λύση, άνοιξε ένα φρέσκο κουτί μαγειρικής σόδας και κόλλησε το σε ένα από τα ράφια.

Σχετικά άρθρα