Ντρου Μπάριμορ: Η λαμπερή καριέρα, τα βίαια παιδικά χρόνια, η αποτοξίνωση από τα ναρκωτικά στα 13, η απόπειρα αυτοκτονίας στα 14, τα 3 διαζύγια και ο χρόνιος εθισμός στο αλκοόλ που την κατέστρεψε

Η 48χρονη ηθοποιός που έγινε γνωστή αρκετά χρόνια πριν από τις συμμετοχές της σε πολυάριθμες επιτυχίες του Χόλιγουντ, γεννήθηκε στην Αμερική και προέρχεται από οικογένεια ηθοποιοών. Άρα από μικρή είχε το μικρόβιο και καθώς φαίνεται όσο και να ήθελε δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό. Άλλωστε οι πνευματικοί της γονείς είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, διάσημος σκηνοθέτης και η φημισμένη ηθοποιός Σοφία Λόρεν.

Το ντεμπούτο της στην οθόνη το έκανε σε ηλικία μόλις 11 μηνών, όταν πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση, ενώ το κοινό έμελλε να την γνωρίσει το 1980 μέσα από την μεγάλη οθόνη στην ταινία «Ανεξέλεγκτες καταστάσεις». Λίγο αργότερα συμμετείχε στην ταινία Ε.Τ ο εξωγήινος του νονού της Στίβεν Σπίλμπεργκ, σε έναν ρόλο που την ανέδειξε σαν ηθοποιό. Πολύ γρήγορα έγινε από τα πιο γνωστά παιδιά στο Χόλιγουντ.
Την πρώτη της χρυσή σφαίρα για τον Β γυναικείο ρόλο την κέρδισε όταν ήταν μόλις 9 ετών, για την συμμετοχή της στην ταινία “Irreconcilable Differences”.

Τα βίαια και καθόλου παιδικά χρόνια της Ντρου

Παρότι δεν είχε μία φυσιολογική ζωή όπως κανείς θα φανταζόταν για ένα κορίτσι της ηλικίας της, αλλά ταυτόχρονα δελεαστική, τα παιδικά της χρόνια ήταν δυσάρεστα και την σημάδεψαν καθ’ όλη την ενήλικη ζωή της. Στην πραγματικότητα είχε να αντιμετωπίσει την κακή και επιθετική συμπεριφορά του πατέρα της, τον οποίο αν και έβλεπε σπάνια αφού ο ίδιος εγκατέλειψε την μητέρα της μετά την γέννησή της, ο οποίος την επηρέασε αρκετά.


Η μητέρα της από την άλλη αν και δεν ήταν βίαιη, όπως ο πατέρας της, κρίθηκε εντελώς ακατάλληλη για τον ρόλο της μητέρας. Η Ντρου από πολύ μικρή ηλικία γνώρισε ανέλπιστη δημοσιότητα την οποία έπρεπε να βοηθηθεί για να διαχειριστεί. Όμως δεν υπήρχε κανείς εκεί για να την βοηθήσει, οι γονείς της ήταν απασχολημένοι με τα δικά τους προβλήματα.

Το αλκοόλ και ο εθισμός στα ναρκωτικά

Η μητέρα της θα έλεγε κανείς πως έκανε αλλοπρόσαλλα πράγματα, καθώς έπαιρνε την μικρή Ντρου σε πάρτι σε μεγάλα κλαμπ της εποχής, με αποτέλεσμα η μικρή να αρχίσει να πίνει και να κάνει ναρκωτικά από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών. Προτιμούσε το διάσημο κλαμπ STUDIO 54 από το σχολείο και η μητέρα της, που την είχε σαν κολλητή της δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό. Η Ντρου όπως έχει αποκαλύψει η ίδια έκλεβε το αμάξι της μητέρας της και γενικώς ήταν εκτός ελέγχου.


Μέθυσε πρώτη φορά όταν ήταν 9 ετών και χωρίς να το καταλάβει έφτασε να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Πρώτη φορά στα 12 κάπνισε μαριχουάνα και μόλις ένα χρόνο αργότερα είχε εθιστεί στην κοκαίνη.

Η κλινική αποτοξίνωσης και η απόπειρα αυτοκτονίας

Αφού η κατάσταση είχε φτάσει στα άκρα η μητέρα της την έβαλε σε κλινική αποτιξίνωσης όταν ήταν 14 ετών. Εκεί τα πράγματα ήταν σοβαρά και άν έκανε σαχλαμάρες, όπως η ίδια έχει πει την έδεναν με λουριά. Αναγνώρισε πως η ίδια της η μητέρα με την συμπεριφορά της την μετέτρεψε σε τέρας και μετα δεν ήξερε τι να την κάνει, οπότε την έκλεισε στην κλινική αποτοξίνωσης.

Λίγο μετά το τέλος του προγράμματος απεξάρτησης η Ντρου επιχείρησε να δώσει τέλος στην ζωή της, επιστρέφοντας έτσι πολύ γρήγορα στην κλινική. Στην συνέχεια έμεινε στο σπίτι του τραγουδιστή Ντέιβιντ Κρόζμπι, εφόσον έπρεπε να είναι κοντάς σε ανθρώπους που θα την βοηθούσαν να παραμείνει νηφάλια. Την ίδια περίοδο έκανε κάποιους νομικούς αγώνες ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί από τους γονείς της. Όταν τελικά το κατάφερε έζησε μόνη της σε ένα διαμέρισμα.

Η ίδια έχει πει πως όσο ήταν στην κλινική αποτοξίνωσης, για ε΄ναμιση χρόνο κανένας από τους γονείς της δεν την επισκέφτηκε. Όσο για τον πατέρα της ανέφερε πως ήταν ένας φευγάτος άνθρωπος, παρότι εκείνη τον ήθελε κοντά της, αλλά δήλωνε πως “τον αγαπούσε για αυτό που ήταν και όχο για αυτό που εκείνη θα ήθελε να ήταν”.

Η μητέρα μου είναι “ο χειρότερος πόνος που γνώρισα ποτέ”

Σε συνέντευξή της είχε δηλώσει πως η μητέρα της είναι “ο χειρότερος πόνος που ένιωσε ποτέ”, ωστόσο μπόρεσε να την συγχωρέσει για τις επιλογές της, διότι κατανόησε το αδιέξοδο στο οποίο πιθανώς την είχαν οδηγήσει το αλκόολ και τα ναρκωτικά. Μπόρεσε να συμφιλιωθεί μαζί της και ανέλαβε να την φροντίζει, δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς άλλωστε, αφού νιώθει “συμπόνοια και κατανόηση” για την μητέρα της.

Η πρώτη γυμνή φωτογράφιση

Μετά την ταραχώδη παιδική της ηλικία και όταν ήταν μόλις 17 ετών έκανε την πρώτη της γυμνή φωτογράφιση για εξώφυλλο περιοδικού και ακολούθησε και η δεύτερη για το εξώφυλλο του Playboy σε ηλικία 19 ετών.

Ακολούθησε μία τεράστια καριέρα και η ίδια πήρε μέρος σε μεγάλες επιτυχίες του Χόλιγουντ που τις απέφεραν μία επίσης τεράστια περιουσία. Μόνο την περίοδο του 2006 βρισκόταν 8η στην λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς παγκοσμίως. Πληρωνόταν τότε με 10 έως 12 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία.

Η πολυτάραχη ερωτική της ζωή

Τον πρώτο της αρραβώνα τον έκανε σε ηλικία 16 ετών με τον Λίλαντ Χέιγουαρντ, ο οποίος όμως δεν κράτησε και ακυρώθηκε λίγους μήνες μετά. Τότε την περίοδο του 1992 αρραβωνιάστηκε ξανά με τον ηθοποιό Τζέιμι Γουόλτερς, με τον οποίο επίσης χώρισε μετά από λίγο καιρό.
Ο πρώτος της γάμος έγινε το 1994 με έναν Βρετανό μπάρμαν, τον Τζέρεμι Τόμας που κράτησε λιγότερο από δύο μήνες. Η νεαρή ακόμη αλλά και διάσημη ηθοποιός παντρεύτηκε και πάλι το 2001 τον κωμικό Τομ Γκριν, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλά της προβλήματα και έκανε αίτηση διαζυγίου λίγους μήνες μετά, αφήνοντας την και πάλι μόνη.

Όταν ήμουν νεότερη συνήθιζα να πηγαίνω με πολλές γυναίκες…

…είχε πει, δηλώνοντας πως της άρεσε πολύ.

Η πολύ ενεργητική σεξουαλικά ηθοποιός έκανε σχέση με τον Φαμπρίτσιο Μορέτι, ντράμερ ενός συγκροτήματος, που κράτησε 5 χρόνια. Στην συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Τζάστιν Λονγκ, σχέση που επίσης κράτησε 1 χρόνο, ωστόσο επανασυνδέθηκαν όταν συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «Από μακριά και αγαπημένοι», για να χωρίσουν και πάλι ένα χρόνο αργότερα.

Το 2012 αρραβωνιάστηκε με τον Γουίλ Κοπελμαν , γιο του πρώην διευθύνων συμβούλου του οίκου Chanel και παντρεύτηκαν το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου. Από αυτόν τον γάμο η Μπάριμορ απέκτησε τα δυο της παιδιά, την Όλιβ και την Φράνκι.

Ένα ακόμα διαζύγιο με τον Will Kopelman

Ένα ακόμη διαζύγιο ήταν γραφτό να προστεθεί στην πολυτάραχη ερωτική ζωή της ηθοπιού. «Δυστυχώς, η οικογένειά μας χωρίζει νομικά, αν και δεν αισθανόμαστε ότι αυτό στερεί κάτι από την οικογένειά μας», είχε σχολιάσει το πρώην ζεύγος σε συνέντευξή του στο περιοδικό People. «Το διαζύγιο μπορεί να κάνει κάποιον να αισθάνεται αποτυχημένος, αλλά τελικά η ζωή προχωρά. Τα παιδιά μας είναι το σύμπαν μας και ανυπομονούμε να ζήσουμε τις ζωές μας μαζί τους, ως πρώτη προτεραιότητά μας».

Aν και οι δυο τους ακολουθούν πλέον χωριστούς δρόμους στην ζωή παραμένουν αγαπημένοι, ενώ κάνουν και πολλά πράγματα σαν οικογένεια μαζί με τα δυο τους κορίτσια, ακόμα και ταξίδια. Μάλιστα η Ντρου είναι και φίλη με την νέα σύντροφο του πρώην άντρα της, ενώ δείχνει πως αγαπάει πολύ τις δυο του κόρες και πως έχει άριστες σχέσεις μαζί τους.

Μάλιστα το ζευγάρι πρόκειται να αποκτήσει ένα γιο, γεγονός που καταενθουσίασε τις δύο κόρες του Γουίλ.

Οι άγγελοι του Τσάρλι είναι τρεις…

…και τις αγαπήσαμε όσο τίποτε άλλο, τις θαυμάσαμε και τις χειροκτοτήσαμε.

Παρά και τις όχι τόσο καλές κριτικές που είχε λάβει η ταινία τότε, σχεδόν 25 χρόνια πριν, ήταν μία τεράστια εμπορική επιτυχία, που κατέταξε την ταινία στις πιο εμπορικές για το 2000.

Ο δύσκολος αγώνας της Ντρου Μπάριμορ με το αλκοόλ και η φιλία της με την Κάμερον Ντίαζ

Σε μία εξομολόγηση καρδιάς προχώρησαν η Κάμερον Ντίαζ (Cameron Diaz) και η Ντρου Μπάριμορ (Drew Barrymore) στους «Los Angeles Times». Η φιλία τους ξεκίνησε όταν η Κάμερον Ντίαζ σύχναζε σ΄ ένα καφέ που η 14χρονη τότε Μπάριμορ εργαζόταν.


Η Ντίαζ μίλησε για το αγώνα της καλύτερης της φίλης να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ. Ήταν «δύσκολο να το βλέπεις» είπε χαρακτηριστικά η ίδια και πρόσθεσε. «Ηξερα ότι αν μέναμε δίπλα της και της δίναμε την υποστήριξη που χρειαζόταν, θα έβρισκε τον δρόμο της. Είχα απόλυτη πίστη σε εκείνη».

Ο ψυχοθεραπευτής της την παράτησε


Με την σειρά της η Ντρου Μπάριμορ παραδέχθηκε ότι στράφηκε στο αλκοόλ μετά το διαζύγιό της με τον σύμβουλο τέχνης Γουίλ Κόπελμαν το 2016. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τόσο πολύ που ο θεραπευτής της Μπάρι Μίτσελς (Barry Michels) παραιτήθηκε μετά από δέκα χρόνια συνεδριών.
Ωστόσο ένα σημείο καμπής στην ζωή της ήταν όταν της προσφέρθηκε το «The Drew Barrymore Show» το 2019. «Με ταρακούνησε πραγματικά. Είπα: «δεν μπορώ να το χειριστώ αυτό αν δεν βρίσκομαι σε ένα πραγματικά καθαρό μέρος»», ανέφερε.

Ο ρόλος της ζωής της


Σήμερα επικεντρώνεται στο «ρόλο» της ζωής της που αφορά τις δύο κόρες της. «Συνειδητοποίησα ότι μόνο με τα κορίτσια μου, είμαι πραγματικά ευτυχισμένη, την Olive, 10 ετών και την Frankie, 8 ετών . Πάντα πίστευα ότι θα ήμουν σε αυτόν τον τροχό χάμστερ για όλη μου τη ζωή. Ίσως όμως, να υπάρξει κάτι διαφορετικό πριν σβήσουν τα φώτα», κατέληξε η Ντρου Μπάριμορ.

Η ίδια φαίνεται πως προτιμά να περνά αρκετές ώρες στο σπίτι της, με τις κόρες της, απολαμβάνοντας στιγμές ζεστασιάς.

Σήμερα έχει το δικό της σόου

Ο λόγος για το δημοφιλές σόου της Αμερικανίδας ηθοποιού, το “The Drewbarrymoresshow” το οποίο βρίσκεται στις οθόνες από το 2020 και φέτος ανανεώθηκε για τέταρτη σεζόν. Στο σόου της φιλοξενεί διασημότητες του Χόλιγουντ και όχι μόνο, με κύριο ενδιαφέρον τις ανθρώπινες ιστορίες που βρίσκονται πίσω από κάθε πετυχημένο σταρ της μεγάλης οθόνης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα