Νίκος Ανδρουλάκης: H ζωή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι γυναίκες της ζωής του και ο έρωτας που του χάρισε τον μονάκριβο γιο του

Ο Νίκος Ανδρουλάκης,ο 6ος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1979. Είναι ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής από το 2021, όταν διαδέχθηκε στην εξουσία την εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά. Όταν είχε αναμετρηθεί μαζί της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχε έρθει δεύτερος στις προτιμήσεις του κόσμου, με αρκετά μεγάλη διαφορά.

Τον Ιούλιο του 2021, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής Στις 5 Δεκεμβρίου 2021, στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ήρθε πρώτος με ποσοστό 36,88% και 99.120 ψήφους. Στις 12 Δεκεμβρίου, στον δεύτερο γύρο, εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έναντι του Γιώργου Παπανδρέου με ποσοστό 67,88%.

Οι σπουδές του

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατέχει master στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός και στον τουριστικό τομέα, ενώ έχει διδάξει ως εργαστηριακός συνεργάτης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Η πολιτική πορεία

Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

Το 2008, εκλέγεται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Το 2013, επανεκλέγεται στην ίδια θέση ως Γραμματέας.

Το Μάιο του 2014, εκλέγεται Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς και το 2019 επανεκλέγεται με το Κίνημα Αλλαγής. Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι μέλος: AFET Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, D-CN Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Παράλληλα είναι αναπληρωτής στην: ENVI Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, AGRI Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, DROI Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, SEDE Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας, DLAT Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.

Ο έρωτας που του χάρισε τον γιο του

Όταν ήταν ακόμα φοιτητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ερωτεύτηκε μία συμφοιτήτρια του, την Ελένη Ψαρρού, λόγο μικρότερη από εκείνον, με την οποία μάλιστα είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και έκαναν μαζί ένα παιδί. Ο λόγος για τον Μαρίνο, στον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη αδυναμία.

Με την μητέρα του γιου του στην πορεία της ζωής τους αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, ωστόσο οι σχέσεις που διατηρούν είναι πάρα πολύ καλές. Ο γιος του Μαρίνος Ανδρουλάκης, που πήρε και το όνομα του πατέρα του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει επίσης άριστες σχέσεις με τον πατέρα του. Στην φωτογραφία που ακολουθεί γιορτάζουν μαζί τα γενέθλιά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι γυναίκες της ζωής του

Οι γυναίκες στην ζωή του που δεν αποχωρίζεται και πάντα εκτιμά και συμβουλεύεται είναι η μητέρα του Πόπη και η αδερφή του Μαρία. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Νίκου Ανδρουλάκη έχει όμως και η θεία του, η αδερφή του πατέρα του, η οποία ήταν γιατρός και η απώλειά της, από καρκίνο του στοίχισε ιδιαίτερα.

Τα λόγια της δασκάλας του

Η δασκάλα του Νίκου Ανδρουλάκη, Ελένη Πλακιωτάκη, τον προλόγισε σε μία από τις ομιλίες του, και μιλώντας στο Mega είπε για τον Νίκο πως: «Βοηθούσε τα αδύναμα παιδιά που δεν προχωρούσαν όπως εκείνος. Ήταν ένα εκπληκτικό παιδί με ήθος».

Κλείνοντας του αφιέρωσε μία μαντινάδα, στην οποία έλεγε πως αυτό το παιδί μία μέρα θα κυβερνά την χώρα!

Σχετικά άρθρα