Πέθανε η Irma Minutolo, ερωμένη του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ- Τον γνώρισε όταν ήταν 11 ετών: Εκείνη έκλαιγε στην κηδεία του και εκείνος την είχε αποκληρώσει

Η τραγουδίστρια της όπερας Irma Capece Minutolo – η ερωμένη του εξόριστου βασιλιά της Αιγύπτου Farouk I – πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Η Minutolo, η οποία γεννήθηκε στη Νάπολη στις 6 Αυγούστου 1935 και πέθανε στις 7 Ιουνίου 2023, απόλαυσε μια αρκετά επιτυχημένη καριέρα στην ιταλική όπερα – αλλά για πολλούς, ήταν περισσότερο γνωστή επειδή ισχυριζόταν ότι ήταν η χήρα του Φαρούκ.

Ο Playboy Farouk, ο οποίος βασίλεψε από το 1936 έως το 1952, θεωρείται από ορισμένους ως ο τελευταίος βασιλιάς της Αιγύπτου θεωρώντας ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπέρ του βρέφους γιου του Fuad II, ο οποίος καθαιρέθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο όταν η χώρα έγινε δημοκρατία.

Ζούσε εξόριστος στη Νάπολη – αφού η δεύτερη σύζυγός του, βασίλισσα Narriman, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου – όταν συνάντησε την έφηβη Minutolo, τη νεοστεμμένη Μις Νάπολη, σε μια σανίδα καταδύσεων, ντυμένη με ένα εντυπωσιακό μπικίνι, σύμφωνα με την The Telegraph. Θυμήθηκε ότι είχε εντυπωσιαστεί από τον βασιλιά, ο οποίος μιλούσε καλά ιταλικά και μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Μιλώντας στο Al-Ahram Weekly το 2005, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν επίσης όταν εκείνη ήταν 11 ετών, αν και όταν πιέστηκε να πει πώς, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρώτες συναντήσεις.

«Όταν είδα για πρώτη φορά τον Φαρούκ, ήμουν 11 ετών. Παντρευτήκαμε όταν ήμουν 16».

Είπε στην εφημερίδα: «Όταν είδα για πρώτη φορά τον Φαρούκ, ήμουν 11 ετών. Παντρευτήκαμε όταν ήμουν 16». H καθολική Minutolo ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε με ισλαμική τελετή και έζησε ο ένας με τον άλλον για οκτώ χρόνια.

Αλλά χρόνια πριν, το 1954, επέμενε: «Προτιμώ να μην παντρευτώ. Ο Φαρούκ είναι λογικός και τρυφερός, αλλά ο γάμος είναι ο τάφος της αγάπης ».

Απέφυγε επίσης να σχολιάσει τα άλλα θηλυκά στη ζωή του playboy King, λέγοντας απλώς ότι είχε «πολλές γυναίκες φίλες».

Οι γονείς της δεν τον ήθελαν

Ο βιογράφος του Farouk, William Stadiem, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της Minutolo αρχικά αποδοκίμαζαν τη σχέση του Βασιλιά με την κόρη τους. Ωστόσο, μόλις ο πρώην ηγεμόνας τους πρόσφερε κάποια χρήματα, πιστεύεται ότι άλλαξαν γνώμη.

Ο εξόριστος μονάρχης βοήθησε επίσης στην έναρξη της τραγουδιστικής καριέρας της αγαπημένης του, νοικιάζοντας το αποκλειστικό Naples Artists Club το 1963 για να εμφανιστεί.

Ωστόσο, μετά από ένα λεπτό στη σκηνή, τα φώτα έσβησαν, αφήνοντας 300 καλεσμένους είτε να ουρλιάζουν είτε να γελούν με την κατάσταση, σύμφωνα με την The Telegraph.

Οι παρτιτούρες του πιανίστα πήραν επίσης φωτιά και ο Ιταλή τραγουδίστρια της όπερας, γνωστή επαγγελματικά ως Imra Di Canosa από ορισμένους, σύντομα έγινε απλώς διασκέδαση για τους κριτικούς.

Δεν την συμπεριέλαβε στη διαθήκη του

Ο Φαρούκ πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1965. Είχε δειπνήσει με μια άλλη νεαρή γυναίκα πριν πεθάνει, και παρόλο που ήταν ερωμένη του για τουλάχιστον μια δεκαετία, η Μινουτόλο δεν περιλαμβανόταν στη διαθήκη του.

Παρευρέθηκε, ωστόσο, στην κηδεία του στο νεκροταφείο Verano στη Ρώμη, μαζί με την πρώτη του σύζυγο, βασίλισσα Φαρίντα.

Ο βασιλιάς Φαρούκ και η σύζυγός του, βασίλισσα Φαρίντα

Η λαμπερή καριέρα στην όπερα

Η καριέρα της στην όπερα πήρε σύντομα μια επιτυχημένη τροπή και τελικά της απονεμήθηκε το βραβείο Maria Callas και εμφανίστηκε στο Μιλάνο και τη Φλωρεντία. Συμμετείχε επίσης σε ταινίες, όπως το Young Toscanini (1988) με πρωταγωνίστρια την Elizabeth Taylor.

Η τραγουδίστρια – που δεν παντρεύτηκε ποτέ κανέναν άλλον και τελικά φρόντιζε μια σχολή τραγουδιού στη Ρώμη – ισχυρίστηκε ότι ήταν πριγκίπισσα ακόμη και πριν από τον λεγόμενο γάμο της με τον βασιλιά. Ο ισχυρισμός της Minutolo ότι ήταν παντρεμένοι δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα.

Είπε στο Al-Ahram Weekly ότι ήταν η πριγκίπισσα της Canosa, απόγονος της παλιάς ναπολιτάνικης οικογένειας Capece-Minutolo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Minutolo μήνυσε ακόμη και δύο Ιταλούς δημοσιογράφους που ισχυρίστηκαν ότι ο πατέρας της ήταν σοφέρ. Ωστόσο, η έκβαση της υπόθεσης είναι άγνωστη.

Ποιος ήταν ο βασιλιάς Φαρούν της Αιγύπτου

Ο πλήρης τίτλος του Φαρούκ ήταν «Η Αυτού Μεγαλειότητα Φαρούκ Α΄, με τη χάρη του Θεού, Βασιλιά της Αιγύπτου και του Σουδάν, Κυρίαρχος της Νουβίας, του Κορντοφάν και του Νταρφούρ».

Διαδεχόμενος τον πατέρα του, Φουάντ Α’, στο θρόνο, σε ηλικία μόλις 16 ετών, το 1936, αργότερα περιπλανήθηκε στα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο και τα εστιατόρια της Ευρώπης, συνεργαζόμενος με γυναίκες της ηπείρου.

Αν και διέθετε δεκάδες παλάτια και εκατοντάδες αυτοκίνητα, ο Φαρούκ ήταν ένας διαβόητος κλέφτης που λέγεται ότι είχε κλέψειι ένα τελετουργικό σπαθί από τον Σάχη του Ιράν και ένα ρολόι τσέπης από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Η τάση του για κλοπές και υπερβολές επιτάχυνε το πραξικόπημα που τον έδιωξε από την εξουσία το 1952. Πάνω από 300 λίβρες σε βάρος – περιγραφόμενο αγενώς ως «στομάχι με κεφάλι» – πέθανε στη Ρώμη στις 18 Μαρτίου 1965, μετά από ένα χαρακτηριστικά βαρύ δείπνο.

Πηγή: dailymail

Σχετικά άρθρα