Πώς θα φτιάξω έναν εντυπωσιακό κότσο;

Οι κότσοι που βλέπουμε στα περιοδικά ή στην τηλεόραση μας εντυπωσιάζουν. Θέλουμε το ίδιο χτένισμα αλλά το να φτιάξουμε έναν κότσο μας φαίνεται πολύπλοκο και καταλήγουμε στο κομμωτήριο. Η hair stylist, Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου σου μαθαίνει πώς θα φτιάξεις έναν εντυπωσιακό κότσο στα μαλλιά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ! 

Ακολουθώντας κάποια απλά βήματα μπορούμε να έχουμε ένα  εντυπωσιακό αποτέλεσμα μέσα σε μόλις 10 λεπτά!

Θα χρειαστούμε  είναι μία λακ, 1-2 τσιμπιδάκια και περίπου 10 φουρκέτες με ένα λαστιχάκι (κατά προτίμηση λεπτό), ένα σεσουάρ και μια βούρτσα.

Αρχικά θα πρέπει να ισιώσουμε τις φύτρες μας έτσι ώστε να μην πετάνε και να φαίνεται το πιάσιμο πιο περιποιημένο. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε χρησιμοποιώντας  το σεσουάρ και την βούρτσα.

 Στεγνώνουμε τα μαλλιά, με μια κλίση προς τα πίσω και ταυτόχρονα με την βοήθεια της βούρτσας ισιώνουμε τις φύτρες.

Στην συνέχεια, στεγνώνουμε και τα υπόλοιπα μαλλιά με το συνηθισμένο τρόπο. Αφού στεγνώσουν καλά, χωρίζουμε τα μαλλιά σε 2 μέρη. Πιάνουμε την φράντζα με ένα τσιμπιδάκι και την απομονώνουμε.

Μαζεύουμε τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι και τα πιάνουμε σε μια άλογο ουρά. Βάζουμε λακ στις φύτρες και τις στρώνουμε με την βοήθεια της βούρτσας.

Έπειτα, πιάνουμε την αλογοουρά και την κρεπάρουμε τουφάκι – τουφάκι μέχρι να αποκτήσει όγκο.

Παίρνουμε μια φουρκέτα την βάζουμε στην άκρη μιας τούφας και στριφογυρίζουμε με κατεύθυνση προς το σημείο που έχει πιαστεί η άλογο- ουρά. Την στερεώνουμε εκεί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με όλες της τούφες.

Στο τέλος, κρεπάρουμε την φράντζα αναλόγως με τον όγκο που θέλουμε να έχει και την πιάνουμε με ένα τσιμπιδάκι προς τα πίσω.

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό και η διαδικασία απλή και γρήγορη… Το βασικότερο είναι ότι το έχουμε καταφέρει μόνες μας, χωρίς να ξοδευτούμε!

Σχετικά άρθρα