Μείνετε fit στην εγκυμοσύνη: Οδηγός σε βίντεο με ασκήσεις για να είστε δραστήριες και υγιείς

Η εγκυμοσύνη είναι ένα ταξίδι που μεταμορφώνει και φέρνει πολλές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας. Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προσφέρει μια σειρά από σωματικά και συναισθηματικά οφέλη, όπως βελτιωμένη δύναμη, μειωμένη δυσφορία και καλύτερη διάθεση.

Η σημασία της φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

  1. Βελτιωμένη σωματική άνεση: Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των κοινών ενοχλήσεων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, όπως ο πόνος στην πλάτη, το πρήξιμο και η δυσκοιλιότητα.
  2. Αυξημένα επίπεδα ενέργειας: Το να παραμένετε δραστήρια μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειάς σας και να μειώσει τα αισθήματα κόπωσης.
  3. Καλύτερη διάθεση: Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να βοηθήσουν στη διαχείριση του στρες και του άγχους.
  4. Δύναμη και αντοχή: Η διατήρηση της μυϊκής δύναμης και της καρδιαγγειακής αντοχής μπορεί να διευκολύνει τον τοκετό και τον τοκετό.
  5. Ταχύτερη αποκατάσταση μετά τον τοκετό: Οι γυναίκες που ασκούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συχνά βιώνουν ταχύτερη αποκατάσταση μετά τον τοκετό και ανακτούν ταχύτερα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης πριν από την εγκυμοσύνη.

Να θυμάστε ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική γι’ αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε ένα 30λεπτο πρόγραμμα με ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Σχετικά άρθρα