Gallina Athens: Η Άννα Δρούζα επισκέφτηκε το φιλότεχνο gourme εστιατόριο με την καταπληκτική μουσική και τα εξαιρετικά κοκτέιλ και προτείνει το λαχταριστό cheesecake (δείτε τη συνταγή)

Το νέο εστιατόριο Gallina Athens του Φίλιππου Τσαγκρίδη, με consultant chef τον Παύλο Κυριάκη (βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin) άνοιξε πρόσφατα και έχει ήδη καταπλήξει.

Ο σεφ του εστιατορίου, Χρήστος Χίτος, φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια πριν τα πιάτα περάσουν από το πάσο. Χρησιμοποιούν τα καλύτερης ποιότητας και πιο αγνά υλικά ενώ το ψήσιμο, οι κοπές και οι ισορροπίες των γεύσεων ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Καλωσόρισμα με ψωμί με προζύμι, χειροποίητο βούτυρο με ξινόγαλο και δύο επιλογές από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ποικιλία κορωνέικη, ένα από την Κρήτη και ένα από την Καλαμάτα. Ό,τι πρέπει για να ανοίξουν την όρεξη, αλλά και για να δώσουν το στίγμα της ποιότητας και της αγνότητας των υλικών από τα πιάτα που προσφέρονται.

Ορεκτικό με ταρτάρ surf and turf. Μοσχαράκι ράτσας Wagyu, γαρίδα και ελληνικό χαβιάρι Royal Ossetra. Μοσχαράκι και γαρίδα τεμαχισμένα με σοφία και σεβασμό, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει άψογο δάγκωμα και τα υλικά να είναι «ζυγισμένα» μέχρι το τελευταίο γραμμάριο, για να είναι στη σωστή και ισορροπημένη γευστικά ποσότητα.

Μουστάρδα, εσαλότ, worcestershire sauce, κάπαρη, αγγουράκι τουρσί, φρέσκο κρεμμυδάκι και άλλα υλικά σε μικρή ποσότητα ενισχύουν τις εντάσεις του μοναδικού γευστικού γάμου.

Ψωμάκι μπριός με τραγανή επιφάνεια, στα σπλάχνα του οποίου κρύβεται κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο, και είχε ήπια καπνιστή γεύση, ερχόταν όχι απλώς να διαδραματίσει τον βασικό ρόλο του δίπλα στο ταρτάρ, αλλά να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις γεύσεις.

Επόμενο πιάτο, καλκάνι με σάλτσα ασύρτικου και κάππαρη.

Ένα συγκλονιστικό πιάτο, καθώς το λιπαρό ψάρι είχε ψηθεί ολόσωστα στην παρίγια (parilla, λειτουργεί με κάρβουνο) και ως εκ τούτου είχε τρεις διαφορετικές υφές.

Καθώς το δόντι βυθίζεται στη σάρκα του, το πρώτο που συναντά ήταν η απόλυτα τραγανή πέτσα, ακολουθεί μία πολύ λεπτή στρώση από το λίπος του και για το τέλος η ζουμερή σάρκα του, η οποία πλημμυρίζει το στόμα με θαλασσινό ιώδιο.

Η κρεμώδης σάλτσα του ασύρτικου με τη σωστή ρευστότητα, ώστε να παραμένει η σωστή ποσότητα της σάλτσας πάνω σε κάθε πιρουνιά, προσθέτει στρογγυλεμένη οξύτητα και ελάχιστα φρουτώδη αρώματα, ενώ η κάππαρη δίνει τις αλμυρές νότες της.

Οι επιλογές για τη συνέχεια στο δείπνο πολλές: σελινόριζα στα κάρβουνα με αυγολέμονο και φρέσκια τρούφα, μπαρμπούνι με ντομάτες κονφί και το κοτόπουλο στη σούβλα με σάλτσα miso beurre blanc και φρέσκια τρούφα, όπως και η απλή αλλά εξαιρετική επιλογή με αρνίσια παϊδάκια γαλλικής κοπής και ζωμό από το αρνί με δεντρολίβανο.

Τα παϊδάκια ψημένα επίσης στην παρίγια, εξωτερικά με χρυσή και τραγανή κρούστα. Ο ζωμός γυαλιστερός και ημιδιάφανος, το ιξώδες τόσο όσο ώστε να αγκαλιάζει το κρέας και να παραμένει πάνω του.

Η σάλτσα ελαφρώς γλυκιά και συνάμα ισορροπημένα αλμυρή και πικάντικη, με τα αρώματα του δεντρολίβανου, που τόσο της ταιριάζουν, να είναι ακριβώς στην ένταση που πρέπει, ούτε χιλιοστό πιο πάνω ή πιο κάτω.

Για επιδόρπιο η επιλογή είναι το κλασικό βάσκικο cheesecake, με τη χαρακτηριστική καμένη επιφάνεια, στην οποία η υπεύθυνη για τα επιδόρπια Κωνσταντίνα Κροέλλ, τοποθετεί ένα γενναίο κενέλ από χαβιάρι Royal Ossetra.

Η Συνταγή για το υπέροχο cheesecake:

1 kg KPEMA TYPI

7 AYΓA 400 g

ZAXAPH 40 g

AΛEYPI 200 ml

KPEMA ΓAΛAKTOΣ full fat

Τοποθετούμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί 25cm, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ και ψήνουμε στους 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 45-50 λεπτά.

Πηγή: TASTEID

Σχετικά άρθρα