Κινδυνεύουν οι βλεφαρίδες σας από το lash lift και τα extensions; Δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες χωρίς να τις καταστρέψετε

Η ανόρθωση (lash lift) και τα extension των βλεφαρίδων μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των βλεφαρίδων σας, ειδικά εάν η τεχνική δεν εφαρμόζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες ή εάν παραλείπετε να φροντίσετε τις βλεφαρίδες σας μετά την εφαρμογή.

Ανόρθωση βλεφαρίδων (lash lift): Η ανόρθωση βλεφαρίδων είναι μια θεραπεία που ανασηκώνει τις φυσικές σας βλεφαρίδες εξασφαλίζοντας ένα ημιμόνιμο και αρκετά φυσικό αποτέλεσμα. Όταν το lash lift πραγματοποιείται από έναν εκπαιδευμένο και έμπειρο επαγγελματία, γενικά δεν καταστρέφει τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως:

  1. Επαγγελματική εφαρμογή: Είναι ζωτικής σημασίας η ανόρθωση βλεφαρίδων να γίνεται από πιστοποιημένο και εξειδικευμένο τεχνικό που ακολουθεί τις κατάλληλες διαδικασίες για την προστασία των βλεφαρίδων σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
  2. Ποιοτικά προϊόντα: Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την ανόρθωση των βλεφαρίδων σας είναι υψηλής ποιότητας και κατάλληλα για την υγεία τους.
  3. Φροντίδα μετά την εφαρμογή της θεραπείας: Η τήρηση των συνιστώμενων οδηγιών για τη φροντίδα των βλεφαρίδων σας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας τους. Η αποφυγή προϊόντων με βάση το λάδι, το τρίψιμο των ματιών σας ή η χρήση σκληρών καθαριστικών μπορεί να βοηθήσει στην παράταση των αποτελεσμάτων και στη διατήρηση της υγείας τους.

Extensions βλεφαρίδων: Τα extensions βλεφαρίδων περιλαμβάνουν την προσθήκη συνθετικών ινών στις φυσικές σας βλεφαρίδες για να δημιουργήσετε πιο ογκώδη και μακριές βλεφαρίδες. Ενώ τα extensions μπορούν να βελτιώσουν την όψη στις βλεφαρίδες σας, η ακατάλληλη εφαρμογή ή η έλλειψη μεταγενέστερης φροντίδας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες:

  1. Ποιότητα Εφαρμογής: Επιλέξτε μια εξειδικευμένη και πιστοποιημένη τεχνικό βλεφαρίδων που χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας. Η λανθασμένη εφαρμογή, όπως και η κακή τοποθέτηση ή η χρήση extensions που έχουν μεγάλο βάρος, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές βλάβες των φυσικών σας βλεφαρίδων, ακόμη και στην πτώση τους.
  2. Βάρος και μήκος: Τα extensions κακής ποιότητας, που είναι πολύ βαριά ή πολύ μακριά για τις φυσικές σας βλεφαρίδες μπορεί να καταπονήσουν τις βλεφαρίδες σας αλλά και το πάνω βλέφαρο του ματιού σας. Ένας επαγγελματίας θα πρέπει να αξιολογήσει το κατάλληλο μήκος και βάρος για τις βλεφαρίδες σας. Μην επιλέγετε βλεφαρίδες που φαίνονται “ξένες” στο πρόσωπό σας. Δοκιμάστε ένα πιο διακριτικό γέμισμα που δεν θα καταστρέψει και τις φυσικές σας βλεφαρίδες.
  3. Συντήρηση: Η τακτική συντήρηση, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών και του σωστού καθαρισμού, είναι απαραίτητη για την πρόληψη επιπλοκών και τη διατήρηση της υγείας των φυσικών βλεφαρίδων σας.

Συμβουλές για μακριές και υγιείς βλεφαρίδες:

Αν θέλετε να βελτιώσετε το μήκος και την υγεία των φυσικών σας βλεφαρίδων είναι καλό να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές:

Διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες υποστηρίζει τη συνολική υγεία των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των βλεφαρίδων σας. Τροφές όπως τα ψάρια, τα αυγά, οι ξηροί καρποί και τα φρούτα συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και των βλεφαρίδων σας.

Απαλό ντεμακιγιάζ: Να είστε προσεκτικές όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ των ματιών για να αποφύγετε το περιττό τρίψιμο στις βλεφαρίδες σας. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ντεμακιγιάζ από νερό michelair, χωρίς λάδι.

Αποφύγετε τα σκληρά ψαλίδια βλεφαρίδων: Η υπερβολική χρήση ψαλιδιών για βλεφαρίδες μπορεί να αποδυναμώσει τις τρίχες στις βλεφαρίδες σας. Εάν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε, τότε κάντε το με απαλές κινήσεις και με προσοχή.

Ενυδάτωση: Μείνετε ενυδατωμένες για να υποστηρίξετε τη συνολική υγεία των μαλλιών σας, συμπεριλαμβανομένων των βλεφαρίδων σας.

Φυσικά Έλαια: Η εφαρμογή φυσικών ελαίων όπως το καστορέλαιο, το λάδι καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες σας μπορεί να σας βοηθήσει να τις θρέψετε και να τις ενυδατώσετε. Χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι από μια παλιά σας μάσκαρα αφού το έχετε καθαρίσει καλά για την εφαρμογή των φυσικών ελαίων.

Σωστές πρακτικές μακιγιάζ: Επιλέξτε μια μάσκαρα υψηλής ποιότητας, με το σωστό, μαλακό βουρτσάκι και αποφύγετε τη χρήση ληγμένων προϊόντων. Μην κρατάτε την ανοιγμένη σας μάσκαρα για περισσότερο από 6 μήνες, ακόμη κι αν δεν έχει ξεραθεί. Όσο κουρασμένη κι αν είστε, αφαιρέστε τη μάσκαρα σας πριν κοιμηθείτε για να αποφύγετε το σπάσιμο και τις πτώσεις τριχών από τις βλεφαρίδες σας.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε lash lift ή extensions βλεφαρίδων, ερευνήστε αξιόπιστες τεχνίτριες, δείτε τις αξιολογήσεις τους, ζητήστε συστάσεις και δώστε προτεραιότητα στη μετέπειτα φροντίδα των βλεφαρίδων σας για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο βλάβης τους. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πειραματίζεστε μόνες σας αλλά να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία ώστε να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή που θα καλύψει τις δικές σας ανάγκες και θα φροντίσει για την υγεία των βλεφαρίδων σας.

Σχετικά άρθρα