Τζένιφερ Λόπεζ: Οι κακοποιητικές σχέσεις που είχε στο παρελθόν και ο δρόμος προς την αυτοεκτίμηση – «Υπήρχαν άνθρωποι στη ζωή μου που έλεγαν “σ’ αγαπώ” και έκαναν πράγματα αντίθετα από αυτά που σημαίνει η αγάπη» – Η πρώτη φορά που γνώρισε τον Μπεν Άφλεκ, ο έρωτας, ο λόγος χωρισμού και η επανασύνδεσή τους υπό τον όρο που της έθεσε – Η ιστορία πίσω από το χαρακτηριστικό της παρατσούκλι – Τα δίδυμα παιδιά της από προηγούμενο γάμο και η σχέση τους με τον Μπεν Άφλεκ

Η Τζένιφερ Λόπεζ γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1969, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ. Έχτισε μια εξαιρετικά επιτυχημένη τριπλή καριέρα ως ηθοποιός, χορεύτρια και μουσικός και έγινε η παγκόσμια σούπερ σταρ, γνωστή στους θαυμαστές της ως “J.Lo”.

Όπως δήλωσε στο γνωστό της τραγούδι “Jenny from the Block” το 2002, η Λόπεζ προέρχεται από ταπεινές ρίζες, αφού γεννήθηκε στο Μπρονξ σε οικογένεια με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο.

Η μητέρα της, Guadalupe (“Lupe”) Lopez (κατά κόσμον Rodriguez) ήταν δασκάλα και ο πατέρας της, David Lopez, ήταν ειδικός στους υπολογιστές. Το μεσαίο παιδί, η Τζένιφερ Λόπεζ μοιραζόταν το ίδιο κρεβάτι μεγαλώνοντας με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Λέσλι Αν, και τη μικρότερη αδελφή της, Λίντα, στο μετρίου μεγέθους σπίτι της οικογένειας.

Η Λόπεζ έκανε μαθήματα χορού καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και από μικρή ηλικία είχε φιλοδοξίες να φτάσει ψηλά. Εμφανίστηκε διεθνώς σε θεατρικά μιούζικαλ και σε ηλικία 16 ετών έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με έναν μικρό ρόλο στην ταινία “My Little Girl” (1986), ένα δράμα για μια πλούσια κοσμική κυρία (την οποία υποδύεται η Mary Stuart Masterson) που αναλαμβάνει δουλειά σε ένα κέντρο για προβληματικά έφηβα κορίτσια.

Η τηλεοπτική επιτυχία της Λόπεζ ήρθε το 1990, όταν πήρε τον ρόλο μιας από τις “Fly Girls”, χορεύτριες χιπ-χοπ που εμφανίζονταν στην κωμική εκπομπή “In Living Color”. Αφού αποχώρησε από τη σειρά, στράφηκε στην υποκριτική, αρχικά σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές μικρής διάρκειας και στη συνέχεια σε κινηματογραφικούς ρόλους.

Άρχισε να εμφανίζεται σε ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και γρήγορα έγινε μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες Λατίνες ηθοποιούς στην ιστορία του Χόλιγουντ. Αργότερα συνάντησε την επιτυχία στη μουσική βιομηχανία με μια σειρά από ποπ άλμπουμ, συγκεντρώνοντας στην πορεία τόσο θαυμασμό όσο και φήμη.

Το 2004 η Λόπεζ παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Μαρκ Άντονι και το ζευγάρι εμφανίστηκε στην ταινία El Cantante (2006), μια βιογραφία του μουσικού της σάλσα, Έκτορ Λαβόε. Τον Φεβρουάριο του 2008 η Λόπεζ γέννησε δίδυμα. Επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία The Back-up Plan (2010), μια ρομαντική κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί ως μια ανύπαντρη γυναίκα που βρίσκει τον Mr. Right αφού μείνει έγκυος μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. Η Λόπεζ διετέλεσε αργότερα (2011-12, 2014-16) κριτής στο τηλεοπτικό σόου ταλέντων American Idol.

Αν και η ίδια και ο Άντονι ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 2011 (και επίσημα με διαζύγιο το 2014), συνεργάστηκαν ως παραγωγοί και παρουσιαστές του τηλεοπτικού προγράμματος ¡Q’Viva! The Chosen (2012), έναν διαγωνισμό ταλέντων για Λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες.

Υπερήφανη για την καταγωγή της

Σε συνέντευξή της έχει κάνει τις εξής δηλώσεις:

«Οι γονείς μου με ενθάρρυναν να είμαι περήφανη για αυτό που είμαι».

«Όταν πήγα σε αυτούς τους νέους κόσμους, όπως είναι το Hollywood, όπου οι Λατίνες δεν είχαμε εκπροσωπηθεί καθόλου ένιωσα σχεδόν σαν ξωτικό. Είμαι Λατίνα. Είμαι η Jennifer Lopez από το Bronx. Και οι γονείς μου είναι Πορτορικανοί. Είμαι από το Πουέρτο Ρίκο». Και νομίζω ότι αυτό με έκανε να νιώσω ξεχωριστή».

Έχει πει πως αγαπούσε το σώμα της παρά το γεγονός ότι διέφερε αισθητά από τις άλλες γυναίκες λόγω των καμπυλών της.

«Όλες ήταν αδύνατες σαν 0 size μοντέλα, ψηλές, ξανθιές, όμορφες, με έναν συγκεκριμένο τύπος ομορφιάς — αλλά υπήρχαν και άλλα είδη ομορφιάς με τα οποία μεγάλωσα».

Το νέο της ντοκιμαντέρ: “The Greatest Love Story Never Told” και όλα όσα αποκαλύπτει

Στο νέο της ντοκιμαντέρ, στο Amazon Prime Video, με τίτλο “The Greatest Love Story Never Told” – το οποίο παρακολουθεί τα γυρίσματα της πρωτότυπης μουσικής ταινίας της, This Is Me … Νοw: A Love Story, που και τα δύο προβάλλονται τώρα – η Lopez ανοίγεται και μιλάει για τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Το «This Is Me… Now: The Film» είναι μία ταινία που έφτιαξε μαζί με τον σύζυγό της Μπεν Αφλεκ και ακολουθεί την αληθινή ιστορία της Λόπεζ στην αναζήτηση της αγάπης και της ευτυχίας. Όσον αφορά τη συνεργασία τους η σταρ υπογράμμισε πως «συνεργαζόμαστε πολύ καλά μαζί».

Το θέμα έρχεται στο φως ενώ η 54χρονη ηθοποιός-τραγουδίστρια συζητά για τα γυρίσματα σκηνών για το τραγούδι της “Rebound”, το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο της άλμπουμ This Is Me …Now. Στη σκηνή, η Lopez χορεύει με τον «εραστή» της, υποδηλώνοντας μέσα από τη συγκεκριμένη χορογραφία την ενδοοικογενειακή βία σε μια τοξική σχέση.

Στο αυτοβιογραφικό αυτό ντοκιμαντέρ, η διάσημη σταρ κάνει μια αναδρομή στο ρομαντικό της παρελθόν και στο πώς μεγάλωσε. Αποκαλύπτει πως την κακομεταχειρίστηκαν και θυμάται τις προηγούμενες σχέσεις της που ήταν δυσάρεστες.

Συγκινημένη, λέει: “Δεν είναι διασκεδαστικό να σε πετάνε και να σε κακομεταχειρίζονται έτσι”. “Δεν ήμουν ποτέ σε σχέση που να με χτυπήσουν, δόξα τω Θεώ, αλλά σίγουρα με έχουν χτυπήσει με το χέρι και μερικά άλλα δυσάρεστα πράγματα… σκληρά… ασεβείς”.

Στην επόμενη σκηνή, η Lopez βρίσκεται στο σπίτι της και τηλεφωνεί με την επί χρόνια φίλη της και συνεργάτιδα της παραγωγής, Elaine Goldsmith-Thomas, στην οποία λέει για τη συναισθηματική επιβάρυνση που της έχει προκαλέσει το έργο.

“Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι πραγματικά μια ευάλωτη θέση στην οποία βρίσκεσαι κάθε μέρα. Γι’ αυτό πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα και σκέφτομαι: “Τι κάνω;””. λέει η Λόπεζ.

Η Goldsmith-Thomas απαντά, λέγοντας στη Lopez: “Είναι ένα προσωπικό ταξίδι … που θα αφορά τόσες πολλές γυναίκες που κακοποιούνται … Μιλάς για το πώς δεχόμαστε λιγότερα από όσα μας αξίζουν“.

Η Λόπεζ δεν κατονομάζει ποιος την “κακοποίησε”. Αλλά σε όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, λέει ότι η ταινία είναι ένα συνονθύλευμα των εμπειριών της στον έρωτα και τα ραντεβού και απεικονίζει το ταξίδι της προς την αυτοεκτίμηση. Υπενθυμίζεται πως στα απομνημονεύματά της το 2014 είχε εξομολογηθεί για την κατάσταση που περιγράφει και στο ντοκιμαντέρ, αναφέροντας πως κακοποιήθηκε «ψυχικά, συναισθηματικά, λεκτικά», χωρίς επίσης να κατονομάζει κανέναν.

Υπήρχαν άνθρωποι στη ζωή μου που έλεγαν “σ’ αγαπώ” και στη συνέχεια δεν έκαναν πράγματα που ήταν κάπως συμβατά με τη λέξη αγάπη“, λέει η Lopez.

Πρέπει να φτάσεις στον πάτο, όπου βρίσκεσαι σε καταστάσεις τόσο άβολες και τόσο επώδυνες που τελικά λες: “Δεν το θέλω πια αυτό“.

Ένας θεραπευτής μου είπε: ‘Τι θα γινόταν αν αυτή ήταν η κόρη σου; Τι θα κάνατε; Και ήταν τόσο ξεκάθαρο. Θα της έλεγα:Φύγε από εδώ, μην κοιτάξεις ποτέ πίσω“. Αλλά για μένα ήταν τόσο θολωμένο και τόσο περίπλοκο με τόσο πολύ παρελθόν και τον δικό μου πόνο, που δεν μπορούσα να δω καθαρά. Ήταν σαν να έβλεπα μέσα από ομίχλη“.

Σήμερα, η Lopez είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ με τον σύζυγό της Ben Affleck, ο οποίος εμφανίζεται τόσο στην πρωτότυπη μουσική ταινία όσο και στο ντοκιμαντέρ και ο οποίος ενέπνευσε μεγάλο μέρος του This Is Me … Νow.

H συγκινητική της εξομολόγηση, αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια και τη σχέση της με τους γονείς της

Μιλώντας για τους γονείς της, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ είπε ότι η μητέρα της ήταν σκληρή και νάρκισσος και ο πατέρας της απών.

Δεν έλαβε αρκετή αγάπη από τους γονείς της.

«Όσο μεγάλωνα έψαχνα πάντα κάποιον να με κάνει να νιώσω ότι με αγαπάει. Ήμουν το μεσαίο παιδί, όχι το μικρότερο, ούτε η πρωτότοκη και απλά χάνεσαι λίγο ανάμεσα σε όλα αυτά», είπε.

Στη συνέχεια μίλησε για τον χωρισμό των γονιών της, τη δεκαετία του ’90 και τόνισε:

«Ένιωθα ότι με παραμελούσε πολύ ο πατέρας μου, επειδή πάντα δούλευε τα βράδια και μετά όλη μέρα κοιμόταν και δεν ένιωθα ότι είχα αρκετή σχέση μαζί του. Η μητέρα μου ήταν το κέντρο της προσοχής, η “ψυχή” του πάρτι».

«Η μητέρα μου ήταν νάρκισσος. Είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη γυναίκα και κουβαλάει πολλά φορτία. Ήθελε να είμαστε ανεξάρτητες και να μην στηριζόμαστε ποτέ σε κάποιον άντρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη φορά που γνωρίστηκε με τον Μπεν Άφλεκ

Οι Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Gigli», και ο έρωτας τους δεν άργησε να γίνει γνωστός. Μετά από περίπου έναν χρόνο σχέσης, είχαν σκοπό να προχωρήσουν τον δεσμό τους και να παντρευτούν. Ξαφνικά όμως ανακοινώθηκε πως ακύρωσαν τον γάμο τους, και λίγο αργότερα χώρισαν οριστικά.

Ο λόγος πίσω από τον πρώτο τους χωρισμό, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η φήμη και δημοσιότητα που είχε πάρει η σχέση τους εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τη διαχειριστούν. Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν και τώρα που έχουν συνδεθεί ξανά και είναι αγαπημένοι.

Ο έρωτας με τον Μπεν Άφλεκ και η επανασύνδεσή τους υπό τον όρο που της έθεσε

Όταν ο Μπεν Άφλεκ γύρισε πίσω στη Τζένιφερ Λόπεζ, είχε έναν όρο. Να προστατεύσουν τη σχέση τους από τα social media.

Δεδομένου ότι στο παρελθόν, το ζευγάρι είχε χωρίσει λόγω της δημοσιότητας και των παπαράτσι που τους ακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα, αυτή τη φορά ο ηθοποιός δεν ήθελε να τους συμβεί το ίδιο.

Μιλώντας για τη σχέση του με τη Τζένιφερ Λόπεζ στο ντοκιμαντέρ «The Greatest Love Story Never Told», ανέφερε: «Όταν συναντηθήκαμε ξανά, είπα “άκου, ένα από τα πράγματα που δεν θέλω, είναι η σχέση με τα social media”».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Τότε κατάλαβα ότι αυτό που ζητάω δεν είναι δίκαιο. Είναι σαν να λέω ότι θα παντρευτώ καπετάνιο, ενώ δεν μου αρέσει το νερό».

Εξήγησε αργότερα, πως ενώ είναι και οι δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι, προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή».

«Είμαστε απλώς δύο άνθρωποι με διαφορετικά είδη προσεγγίσεων, που προσπαθούμε να μάθουμε να συμβιβαζόμαστε», τόνισε.

Η Λόπεζ από την πλευρά της, μίλησε για τη δυσφορία του Μπεν Άφλεκ για τα social media. «Δεν νομίζω ότι αισθάνεται πολύ άνετα με το να κάνω όλα αυτά, αλλά με αγαπάει, ξέρει ότι είμαι καλλιτέχνης και θα με στηρίξει με κάθε τρόπο, γιατί ξέρει ότι δεν μπορείς να με εμποδίσεις να κάνω τη μουσική που έκανα. Δεν θέλει να με σταματήσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αισθάνεται άνετα να είναι η μούσα μου», εξήγησε η σταρ.

O Μπεν Άφλεκ θαυμάζει την φυσική της ομορφιά και την προτιμάει άβαφη

Η τραγουδίστρια ομολόγησε πως ο σύζυγός της, Βen Affleck είναι ο άνθρωπος που την προτιμά άβαφτη, χωρίς πρόσθετα μαλλιά και εντυπωσιακά ρούχα.

«Μου αρέσεις όταν δεν φοράς τίποτα. Χωρίς extensions, χωρίς μακιγιάζ, μόνο εσύ και το δέρμα σου», παραδέχθηκε ότι της λέει ο Affleck κι εμείς θα θέλαμε να είμαστε στη θέση της.

«Το εκτιμά πραγματικά αυτό. Και αυτό με κάνει να νιώθω πραγματικά σίγουρη και όμορφη»

Το παρατσούκλι “J-Lo” που την «συντροφεύει» εδώ και 30 χρόνια

«Το όνομα J.Lo προήλθε από τον αείμνηστο ράπερ Heavy D. Ήρθε στο στούντιο όταν έφτιαχνα το πρώτο μου άλμπουμ (το 1999) και με φώναζε Jenny-Lo, Jennifer-Lo ή J.Lo» , είπε στο InStyle. «Οταν έκανα το δεύτερο άλμπουμ μου, αποφάσισα λοιπόν να το ονομάσω J.Lo (το 2001) και πιστεύω ότι τότε πραγματικά έδεσε».

Με το ίδιο άλλωστε ψευδώνυμο ονόμασε και τη σειρά ρούχων και αρωμάτων που κυκλοφόρησε αργότερα καθώς και τη σειρά περιποίησης δέρματος.

«Λατρεύω αυτό που κάνω. Είμαι παθιασμένη με αυτό. Δεν μου φαίνεται όμως ότι κάθε μέρα πηγαίνω στη δουλειά». Μπορώ να πω ειλικρινά ότι ζω ένα όνειρο και είμαι ευγνώμων κάθε μέρα που ξυπνάω. Έχω ακούραστη ενέργεια για αυτό που κάνω. Έχω μια καταπληκτική ομάδα που με βοηθά τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Πιστεύω πραγματικά ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε υπέροχους ανθρώπους γύρω μας», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Η σχέση που έχουν τα δίδυμα παιδιά της με τον Μπεν Άφλεκ

Η Τζένιφερ Λόπεζ έχει αποκτήσει τα 16χρονα παιδιά της με τον επίσης τραγουδιστή Μαρκ Άντονι, ενώ ο Μπεν Άφλεκ έχει τρία παιδιά από τον γάμο του με την Τζένιφερ Γκάρνερ. 

Σημείωσε πως ο σύζυγός της είναι «υπέροχος πατέρας».

«Είναι πατρική φιγούρα (και για τα παιδιά της), γιατί έχει τα δικά του τρία όμορφα παιδιά» συμπλήρωσε. 

«Είναι φανταστικός. Ανταποκρίνεται πραγματικά στην πρόκληση του τι είναι και τι σημαίνει αυτό» συνέχισε για τον 50χρονο Άφλεκ. «Και τον αγαπούν. Τον αγαπούν. Και τον εκτιμούν, το ίδιο και εγώ». 

Η Τζένιφερ Λόπεζ μίλησε και για το πώς είναι να ανατρέφεις δύο εφήβους και να τους βλέπεις να μεγαλώνουν «διαφορετικά» απ΄ότι είχε μεγαλώσει η ίδια. 

«Γίνονται ενήλικες. Αμφισβητούν τα πάντα στη ζωή. Και αυτά τα παιδιά έχουν τόσες πολλές πληροφορίες – πολύ περισσότερες από ό,τι είχαμε εμείς – οπότε σκέφτονται και μιλούν για τη ζωή με διαφορετικό τρόπο από ό,τι εγώ όταν ήμουν 15 ή 16 ετών» εξήγησε. 

Η παρουσιάστρια παρατήρησε πως καθώς η Λόπεζ μεγάλωνε «ακολουθούσε τους κανόνες», με την ίδια να συμφωνεί και να δηλώνει πως τα παιδιά της δεν κάνουν το ίδιο.

«Αμφισβητούν και ψάχνουν τα πάντα, κάτι που είναι υπέροχο για τον κόσμο. Νιώθω ότι θα αλλάξουν τον κόσμο, ειλικρινά. Και να τον κάνουν τόσο καλύτερο απ΄ ό,τι τον κάναμε εμείς». 

Σχετικά άρθρα