Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο make-up ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου; – Δες πώς να το εφαρμόζεις σωστά (βίντεο)

Δέρμα με ακμή

Εάν η ακμή είναι μια σημαντική ανησυχία για το δέρμα σας, τότε, ιδανικό για εσάς θα είναι ένα make-up με μεσαία έως πλήρη κάλυψη. Όταν εφαρμόζετε το foundation σας, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο ή ένα καθαρό σφουγγάρι και απλώστε το προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις.

Δέρμα που γερνάει

Τα βαριά προϊόντα μπορούν να μπουν στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, τονίζοντάς τες ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό επιλέξτε ένα υγρό foundation ελαφριάς κάλυψης, μια χρωματιστή ενυδατική κρέμα ή ένα foundation ειδικά σχεδιασμένο για το ώριμο δέρμα. Τα προϊόντα που αναπνέουν, θα διατηρήσουν την επιδερμίδα σας γεμάτη και λαμπερή.

Ξηρό δέρμα

Για να καταπραΰνετε το ξηρό δέρμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ένα ελαφρώς καλυπτικό, ενυδατικό foundation είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σας. Όταν εφαρμόζετε το προϊόν σας, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και πιέστε το προϊόν στο δέρμα, για μεγαλύτερης διάρκειας κάλυψη.

Λιπαρό δέρμα

Για να αποφύγετε τη γυαλάδα, επιλέξτε ένα foundation με μεσαία έως πλήρη κάλυψη. Όταν εφαρμόζετε το προϊόν σας χρησιμοποιήστε σφουγγάρι ή πινέλο, επειδή χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας μπορεί να μεταφέρετε τη λιπαρότητα από τα χέρια σας στο πρόσωπό σας.

Μεικτή επιδερμίδα

Αν έχετε μικτή επιδερμίδα, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να είστε περισσότερο στη δροσερή ή περισσότερο στη ματ πλευρά. Προτείνουμε ένα βελούδινο ματ foundation που θα κρατήσει τη λιπαρότητα της ζώνης Τ μακριά. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα highlight στα μάγουλά σας για λάμψη. Το επίπεδο κάλυψης και το εργαλείο εφαρμογής εξαρτάται απόλυτα από εσάς, αλλά προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας στις λιπαρές περιοχές σας για να αποφύγετε το φράξιμο των πόρων.

Ευαίσθητο δέρμα

Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να επιδεινωθεί, γι’ αυτό μείνετε μακριά από προϊόντα που είναι πολύ βαριά ή πολύ αρωματισμένα. Θέλετε να περιορίσετε στο ελάχιστο όλους τους επιθετικούς παράγοντες. Κρατήστε την κάλυψη στην πιο ελαφριά πλευρά και εφαρμόζετε πάντα με καθαρό πινέλο ή σφουγγάρι.

Δες το βίντεο για τη σωστή εφαρμογή του make-up:

Σχετικά άρθρα