Έμμα Στόουν: Εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο για να κυνηγήσει την υποκριτική της καριέρα – Έβαψε τις ξανθές παιδικές της μπούκλες σε σκούρο καφέ, με σκοπό να πάρει πιο σοβαρούς ρόλους – Από τις θεατρικές παραστάσεις των παιδικών χρόνων, στο κόκκινο χαλί με βραβείο Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού – To «σ’ αγαπώ στην κόρη της» – Η σχέση της με τον πρωταγωνιστή του Spider-Man και ο γάμος της με τον νυν σύντροφό της – Η περιουσία της

Η Emily Jean Stone γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1988 στο Scottsdale της Αριζόνα. Το επώνυμο της οικογένειάς της αγγλικοποιήθηκε σε Stone όταν ο παππούς της, ο οποίος είναι σουηδικής καταγωγής, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του Ellis Island.

Η Στόουν άρχισε να παίζει θέατρο όταν ήταν 11 ετών, με τον πρώτο της θεατρικό ρόλο σε μια νεανική θεατρική παραγωγή του “The Wind in the Willows”. Κατά τη διάρκεια του γυμνασίου, εμφανίστηκε σε 16 θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ των οποίων τα “The Princess and the Pea”, “Alice in Wonderland” και “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”. Έπαιξε, επίσης, με την ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας ενός τοπικού θεάτρου.

Αφού φοίτησε για ένα εξάμηνο σε ένα καθολικό λύκειο μόνο για κορίτσια, η Στόουν εγκατέλειψε το σχολείο για να επικεντρωθεί στην καριέρα της ως ηθοποιός. Για να πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, η πνευματώδης νεαρή ηθοποιός έφτιαξε μια παρουσίαση PowerPoint με τον εύστοχο τίτλο “Project Hollywood”, με μουσική επένδυση το τραγούδι της Madonna, “Hollywood”.

Η τακτική της αποδείχθηκε επιτυχής και τον Ιανουάριο του 2004, σε ηλικία 15 ετών, η Στόουν μετακόμισε με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες.

Σύντομα η Στόουν άρχισε να περνάει από οντισιόν για ρόλους, ξεχωρίζοντας συχνά για την χαρακτηριστική τραχιά φωνή της. Η φλογερή νεαρή ηθοποιός ήταν τόσο αφοσιωμένη που έβαψε τις ξανθές παιδικές της μπούκλες σε σκούρο καφέ, ελπίζοντας ότι η αλλαγή αυτή θα τη βοηθούσε να πάρει πιο σοβαρούς ρόλους.

Πώς ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο της υποκριτικής;

Υπήρξε μέλος του καστ της τηλεοπτικής σειράς Drive, ενώ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία Superbad το 2007. Συμμετείχε στις ταινίες The House Bunny (2008) και Ghosts of Girlfriends Past (2009). Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στις ταινίες Zombieland και Paper Man το 2009.

Το 2010 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία Εύκολη…κατά λάθος σε έναν ρόλο που της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ηθοποιού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Το 2012 θα υποδυθεί την Γκουέν Στέισι στην ταινία The Amazing Spider-Man, η οποία θα αποτελεί ένα αυτόνομο κεφάλαιο στη σειρά ταινιών Spider-Man και θα ακολουθεί την ιστορία από την αρχή. 

Ένας από τους καλύτερους ρόλους της δόθηκε στην ταινία του 2011 Υπηρέτριες. Σε αυτήν υποδύθηκε την απόφοιτο κολεγίου κι επίδοξη συγγραφέας Eugenia “Skeeter” Phelan, μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κάθριν Στόκετ. Η ταινία ήταν υποψήφια τόσο για Όσκαρ όσο και για Χρυσή Σφαίρα (καλύτερης ταινίας). Την ίδια χρονιά, ο Στόουν πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ρομαντική κωμωδία Τρελή χαζή αγάπη, δίπλα στον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Στιβ Καρέλ.

Το 2014, έλαβε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ για το ρόλο μιας αναρρώμενης τοξικομανής και κόρης ενός σταρ του Χόλιγουντ, που υποδύθηκε ο Μάικλ Κίτον, στο δράμα/κωμωδία, Birdman. 

Το 2016, η Στόουν έλαβε το πρώτο της βραβείο Χρυσής Σφαίρας για την ερμηνεία της ως επίδοξη ηθοποιό στο μιούζικαλ ταινιών επιτυχίας La La Land, με συμπρωταγωνιστή τον Γκόσλινγκ. Η ταινία κέρδισε επτά βραβεία Χρυσής Σφαίρας, τα περισσότερα που κέρδισε οποιαδήποτε ταινία στην ιστορία των βραβείων. «Αυτή είναι μια ταινία για ονειροπόλους και νομίζω ότι η ελπίδα και η δημιουργικότητα είναι δύο από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο και αυτό είναι το θέμα αυτής της ταινίας», είπε η Στόουν στην ομιλία αποδοχής της. 

Ακολούθησε με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2017 La La Land, που έλαβε συνολικά 14 υποψηφιότητες, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε O Τιτανικός και τo All About Eve

To 2018 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Γιώργο Λάνθιμο στην ταινία Η Ευνοούμενη, που χάρισε στην ίδια μια ακόμα υποψηφιότητα για Οσκαρ, αυτή του Β’ Γυναικείου ρόλου και χάρισε στην πρωταγωνίστρια Ολίβια Κολμαν το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.  

Το 2024 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εκείνη, αφού στις 8 Iανουαρίου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου για Κωμωδία ή Μιούζικαλ, για την ταινία του Λάνθιμου, Poor ThingsΣτις 10 Μαρτίου του 2024 παρέλαβε το δεύτερο βραβείο για τον ρόλο της «Μπέλα Μπάξτερ».

Είναι πλέον στενή φίλη του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου κι έχει έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο φωτογραφήθηκε στην Αθήνα από εκείνον για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού W

To «σ’ αγαπώ στην κόρη της»

Παραλαμβάνοντας το δεύτερο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία “Poor Things”, η Στόουν απέτισε φόρο τιμής στην οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης της κόρης της Λουίζ.

“Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Τη μαμά μου, τον αδελφό μου Σπένσερ, τον μπαμπά μου, τον σύζυγό μου Ντέιβ [ΜακΚάρι], σας αγαπώ τόσο πολύ”, ξεκίνησε”.”

“Και, κυρίως, την κόρη μου, που θα γίνει 3 ετών σε τρεις μέρες και έχει κάνει τη ζωή μας τεχνικολόρ”, συνέχισε η σταρ, πριν παραθέσει τον στίχο της φίλης Taylor Swift: “Σ’ αγαπώ περισσότερο απ’ όλο τον ουρανό, κορίτσι μου”. (Το τραγούδι της Swift “Bigger Than the Whole Sky” είναι από το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ της Midnights).

Η προσωπική της ζωή – Ο πρώην της, αλλά και ο νυν σύντροφός της, που παντρεύτηκαν και έχουν μια κόρη μαζί

Στην προσωπική της ζωή, η Στόουν έβγαινε για τέσσερα χρόνια με τον ηθοποιό Άντριου Γκάρφιλντ, τον πρωταγωνιστή της ταινίας Spider-Man. Το ζευγάρι χώρισε το 2015, έχοντας φιλική σχέση μέχρι και σήμερα. 

Η Stone και ο νυν σύντροφός της, Dave McCary, συναντήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός επεισοδίου του Saturday Night Live τον Δεκέμβριο του 2016 και συνδέθηκαν πολύ γρήγορα. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2017 η Stone και ο McCary ήταν επίσημα ζευγάρι και τελικά έκαναν το ντεμπούτο τους στα βραβεία SAG Awards 2019.

Τον Δεκέμβριο του 2019, επιβεβαίωσαν τον αρραβώνα τους, καθώς ο McCary μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram με τον ίδιο και την Stone να χαμογελούν καθώς εκείνη κρατούσε το δαχτυλίδι αρραβώνων της προς την κάμερα και αργότερα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Σεπτέμβριο του 2020.

Mαζί, μάλιστα, απέκτησαν και μια κορούλα 3 ετών, τον Ιανουάριο του 2021, που την ονόμασαν Λουίζ.

Η περιουσία της

Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η καθαρή αξία της Stone είναι περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο του 2024. Το 2017, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στον κόσμο με 26 εκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά άρθρα