Πώς να κρατάει περισσότερο το μανικιούρ που κάνεις μόνη σου στο σπίτι; – Αυτά είναι τα 8 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Για να παρατείνετε τη διάρκεια του μανικιούρ σας στο σπίτι, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

1. Αφαιρέστε σωστά το βερνίκι νυχιών σας

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλο το υπάρχον βερνίκι νυχιών έχει απομακρυνθεί από την επιφάνεια του νυχιού πριν ξεκινήσετε την επόμενη εφαρμογή. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξύσετε το παλιό βερνίκι, προσπαθήστε να το αποφύγετε.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο νύχι και να δυσχεράνει την καθαρή επιφάνεια για την επόμενη εφαρμογή. Η σωστή αφαίρεση του βερνικιού συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του νυχιού και διασφαλίζει ότι θα έχετε μια σταθερή και λεία βάση, ώστε να διαρκέσει περισσότερο και να φαίνεται επαγγελματικό.

2. Προετοιμάστε τα νύχια σας

Εκτός από το να αφαιρέσετε σωστά το βερνίκι νυχιών σας, είναι επίσης σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμάσετε τα νύχια σας για τη νέα στρώση. Ενυδατώστε το δέρμα γύρω από τα νύχια, λιμάρετε και γυαλίστε απαλά και εφαρμόστε κάποιο λαδάκι.

Ωστόσο, αυτό το κάνετε για να διατηρείται υγιής η επιφάνεια των νυχιών και όχι όταν σκοπεύετε να βάψετε άμεσα τα νύχια σας. Όταν σκοπεύετε να βάψετε τα νύχια σας, η επιφάνεια θα πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή, χωρίς λιπαρότητα, ώστε να διαρκέσει περισσότερο το μανό.

Εάν πρόκειται να σπρώξετε τα πετσάκια σας προς τα πίσω, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα εργαλεία και φροντίστε να διατηρείτε όλα τα εργαλεία σας καθαρά και απολυμασμένα για να αποτρέψετε τη μόλυνση.

3. Εφαρμόστε μια στρώση βάσης

Τα οφέλη από την εφαρμογή μιας στρώσης βάσης πριν προσθέσετε το χρώμα που έχετε διαλέξει, είναι πολλά.

Αρχικά, μπορεί να προστατεύσει το νύχι από το να λερωθεί, ειδικά αν χρησιμοποιείτε έντονα ή σκούρα χρώματα. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της επιφάνειας του νυχιού.

Οι βάσεις θα σας δώσουν μια σταθερή επιφάνεια πάνω στην οποία θα βάψετε το χρώμα που έχετε διαλέξει, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια του μανό.

4. Εφαρμόστε top coat

Εκτός από την εφαρμογή της βασικής στρώσης πριν βάλετε το βερνίκι νυχιών σας, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε την τελική στρώση μόλις βάψετε το νύχι σας.

Τα top coats βοηθούν στην προστασία του μανικιούρ σας, αποτρέπουν το ξεφλούδισμα και μειώνουν τη ζημιά από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να φθείρουν τη φωτεινότητα ή να επηρεάσουν τη λάμψη του μανικιούρ.

Στην πραγματικότητα θα πρέπει να εφαρμόζετε ένα top coat κάθε δύο έως τρεις ημέρες μετά το αρχικό μανικιούρ, για να βοηθήσετε στην προστασία του χρώματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5. Απομακρύνεται το περιττό μανό που κατά λάθος βγήκε έξω από το νύχι

Το βάψιμο των δικών μας νυχιών μπορεί να είναι δύσκολο και μερικές φορές το βερνίκι μπορεί να καταλήξει στο δέρμα γύρω από τα νύχια.

Μια καλή ιδέα είναι να ξεπλένετε το χρώμα που περισσεύει και βγαίνει έξω από το νύχι, όταν φυσικά έχει στεγνώσει το μανό. Ή να πάρετε μία μπατονέτα και με λίγο ασετόν να ξεβάψετε το περιττό μανό που βγήκε έξω από το νύχι και έφτασε στο δέρμα.

Επίσης, το υγρό λάτεξ είναι μία ιδανική λύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει το δέρμα γύρω από το νύχι, ώστε να βγει εύκολα το περιττό βερνίκι.

6. Προστατέψτε τα νύχια σας

Εκτός από την προστασία των νυχιών σας κατά τη διάρκεια του μανικιούρ, θέλετε να τα προστατέψετε και μετά.

Φοράτε πάντα γάντια όταν χρησιμοποιείτε καυστικές χημικές ουσίες ή όταν περνάτε χρόνο σε κρύο περιβάλλον και ενυδατώνεστε συχνά.

    Όταν τα νύχια μας εκτίθενται σε ακραίες θερμοκρασίες ή ξηραντικά συστατικά, μπορεί να γίνουν εύθραυστα και ερεθισμένα, με αποτέλεσμα το δέρμα γύρω από το νύχι να ξεραθεί και να σπάσει το νύχι.

    Επενδύστε σε καλή κρέμα χεριών και αντικαταστήστε το απολυμαντικό χεριών με καταπραϋντικά σαπούνια.

    7. Ακολουθήστε το σχήμα του νυχιού σας

    Μπορείτε να βοηθήσετε στη διατήρηση της δύναμης του νυχιού και να αποτρέψετε τη ζημιά ή το σπάσιμο ακολουθώντας πάντα το σχήμα του νυχιού όταν κόβετε ή γυαλίζετε τα νύχια σας.

    Ενώ πολλά στυλ εφαρμοσμένων νυχιών διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μήκη, το φυσικό σας νύχι έχει ένα οργανικό σχήμα. Όσο πιο πιστά ακολουθείτε αυτό το σχήμα κατά τη διάρκεια του μανικιούρ σας, τόσο πιο δυνατό θα παραμείνει το νύχι σας και τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το μανικιούρ σας.

    Άλλωστε, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές για μικρότερα στυλ και σχέδια νυχιών.

    8. Βάψτε την άκρη του νυχιού

    Συχνά δεν λαμβάνουμε υπόψη μας την άκρη του νυχιού, αλλά η εφαρμογή χρώματος στην άκρη μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

    Η άκρη του νυχιού είναι επιρρεπής σε ζημιές, αλλά ένα λεπτό στρώμα χρώματος μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της κατά τη χρήση και να παρατείνει τη διάρκεια του μανικιούρ.

    Δείτε το βίντεο για ένα πετυχημένο μανικιούρ στο σπίτι:

    Σχετικά άρθρα